A 23 éves magyar teniszező szenzációs formát mutatott az olasz fővárosban rendezett ATP Masterson, ahol selejtezőből indulva a nyolcaddöntőkig jutott.

Így kell legyőzni Carlos Alcarazt 2023-ban

A menetelés legnagyobb fénypontja természetesen a legjobb 32 között a jövő hétfőtől újra világelső Carlos Alcaraz legyőzése volt. Ez egy olyan meccs amelyet bármikor visszanéznénk, és biztosan megteszik egy páran azok közül, akik kielemeznék a spanyol Grand Slam győztes játékát is.

Az ATP összesítése alapján 2015 óta ez csak a nyolcadik eset, hogy a világranglista első két helyezettje top100-on kívüli játékostól kapjon ki. Emiatt is hatalmas a teljesítmény.

A legjobb 16 között a horvát Borna Coric következett, aki ellen meg is nyerte az első szettet Fábián, viszont a világranglista 16. helyezettjének sikerült a fordítás, ezzel lezárva a magyar játékos karrierének eddigi legnagyobb teljesítményét.

ATP Top100-ban lehet 2 magyar teniszező is

Marozsán a római torna előtt az ATP világranglista 135. helyén szerepelt, a mostani remeklés után a rangsor 114. helyére jön fel, megelőzve honfitársát, Piros Zsombort. Az olasz Masters indulásakor (május 8-i adatok alapján) az ATP ranglistán a 100. helyen Alexandre Muller állt 605 ponttal, míg Marozsánnak 441 pontja volt.

ATP Ranglista (2023 május 17-i adatok alapján):

  • 80. Fucsovics Márton 720 pont (12 helyett javítva)
  • 114. Marozsán Fábián 543 pont (21 helyett javítva)
  • 124. Piros Zsombor 510 pont (3 helyett rontva)
  • 282. Valkusz Máté 186 pont (3 helyett rontva)

Rövid, belátható időn belül akár az is megtörténhet, hogy 2 magyar férfi teniszező is ott legyen a legjobb 100 között. Ez már csak Fucsovics Márton és Marozsán Fábián elkövetkezendőben nyújtott teljesítményeitől függ. De ne feledkezzünk meg Piros Zsomborról is, aki ugyancsak a top játékosok küszöbén áll.

Párizsban folytatná remeklését Marozsán

Következik a Roland Garros, ahol Fucsovics biztosan főtáblán szerepel, míg Marozsán a torna selejtezőiből indul, reméljük hasonló sikereket elérvén, mint Rómában. És miért ne, követheti példáját Piros Zsombor, meg Valkusz Máté is.

A május 29 - június 11 között rendezett francia nyílt teniszbajnokság legnagyobb esélyese az a Carlos Alcaraz (2.35) akit Marozsán búcsúztatott Rómában, őt követi Novak Djokovic (3.00) a favoritok listáján, de visszatérhet a címvédő Rafa Nadal (6.00), bár utóbbi formája, meg Roland Garroson való szereplése is nagyon kérdéses.

Fogadj az Unibeten a 2023-as francia nyílt teniszbajnokságra

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 17. 7:23 UTC.