Nagy hír érkezett a Dallas Mavericks részéről, ugyanis a tulajdonos, Mark Cuban a franchise nagy részét el fogja adni a milliárdos Miriam Adelsonnak.

Több hírportál beszámolója szerint is az történik jelenleg, hogy Cuban megőrzi a franchise "vezetői" posztját és továbbra is jelen lesz a mindennapi ügyek döntéshozatali folyamatában.

Az Adelson család állítólag egy amerikai kaszinó-vállalat (Las Vegas Sands) részvényeit értékesíti 2 milliárd dollár értékben a Mavericks részvényeinek megvásárlásához. Ha ezt a pénzt a Mavs megvásárlására használják, akkor ezzel az Adelson család körülbelül 57 százalékos részesedést szerezne. 

Mark Cuban döntése, miszerint eladja a Dallas Maverickset, jelentősen befolyásolhatja a franchise jövőbeli irányát és stratégiáját, potenciálisan új nézőpontokat és változásokat hozva a menedzsmentben és a csapat fejlesztésében. Az új tulajdonosok eltérő megközelítése radikálisan átalakíthatja a csapat teljesítményét és piaci pozícióját. Ezenkívül a változások befolyásolhatják a rajongók és a helyi közösség kapcsolatát a csapattal, új fejezetet nyitva a Mavericks történetében.

Dallas Mavericks adatok:

  • Alapítás: 1980
  • Város: Dallas
  • Aréna: American Airlines Center
  • G-Liga: Texas Legends
  • Tulajdonos: Mark Cuban
  • Általános menedzser: Nico Harrison
  • Főedző: Jason Kidd

Miriam Adelson a család feje

Az orvosnő nem más, mint Sheldon Adelson özvegye, aki a kaszinó-üzletben halmozta fel vagyonát. Elhunyt férjével együtt ő volt az egyik legnagyobb támogatója az egykori elnöknek, Donald Trumpnak és csak 2020-ban 180 millió dollárt adományoztak a Republikánus pártnak.

A részvények eladása azonban még nem került jóváhagyásra, mivel a többi NBA-tulajdonosnak még jóvá kell ezt hagynia. Ez eltarthat egy ideig, de nem kellene akadályt jelentenie. 

Dallas Mavericks: Cuban új arénát akar

Az Adelson család már egy ideje tárgyalásokat folytat Cubannal, de ezek elsősorban kaszinók építéséről szóltak Dallasban, és arról, hogy ott akár egy új aréna is épülhet a Mavericks számára.

„A célom az - és ezt a Las Vegas Sands-szel való partnerség keretében szeretném elérni -, hogy egy új arénát építsünk, ami egy új üdülőhely és kaszinó közepén lesz. Ez a küldetés”

mondta Cuban a Dallas Morning News-nak, Brad Townsendnek. 

Az American Airlines Centerrel kötött szerződés azonban még 2031-ig tart. Cuban 2000-ben vásárolta meg a Mavericks csapatot körülbelül 285 millió dollárért, és a franchise-al 2011-ben egy bajnokságot nyert.

Borítókép: Kobby Dagan/Shutterstock