Kei Nishikori a legnehezebb kihívást kell teljesítse Tokióban, hogy közelebb kerüljön ismét egy dobogós helyezéshez, miután 2016-ban bronzérmet nyert Rióban.

Kei Nishikori (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

A harmincegy éves, japán játékos (ATP 69.) csak a második idei negyeddöntőjét játszhatja miután az utolsó tizenhat között Ilya Ivashkát 7-6, 6-0-ra verte. Kei 2021-ben csak Dubaiban és a Roland Garroson nyert még egymás után három meccset és valószínű, hogy a negyediket az ötkarikás tornán sem pipálja ki, mivel ellenfele Novak Djokovic lesz. Az viszont mindenképp segít önbizalmán, hogy az első fordulóban Andrey Rublev-t is két játszmában búcsúztatta.

Djokovic talán még sosem tűnt ennyire legyőzhetetlennek mint most, jelen pillanatban 21 egymás után megnyert meccsnél tart, amely tartalmazza a Roland Garros és Wimbledon-tornagyőzelmét is. A szerb világelső még nem veszített játszmát a japán fővárosban és a nyolcaddöntőben Alejandro Davidovich Fokinát verte 6-3, 6-1-re. Djokovic és Nishikori eddig húsz alkalommal csapott össze egymással és a mérleg szinte 100%-os Novak-fölényt mutat. Kei csak két alkalommal tudta legyűrni a hússzoros Grand Slam-győztest (US Open 2014, Bázel 2011).

Július 29., Csütörtök

05:00  Novak Djokovic - Kei Nishikori  1.06  9.00

A cikk publikálásának időpontjában nem voltak további elérhető oddsok a mérkőzésre.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a Betfair fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021.07.28. (12:32)