A világ két legnagyobb futballsztárja, Messi és Ronaldo csütörtökön (január 19-én) egymás ellen léphet pályára, meglehet talán utolsó alkalommal. A PSG a szaúd-arábiai klubok, az Al-Hilal és az Al Nassr-ból összegyúrt All-Stars csapattal néz szembe, így alakulhatott ki ez a történelmi pillanat.

Ronaldo és Messi híresen rivalizáltak a Spanyolországban töltött közös időszakuk alatt és számos El Clásicón játszottak főszerepet a Real Madrid, illetve a Barcelona színeiben. Ronaldo 2018-ban hagyta el Spanyolországot, hogy a Juventushoz csatlakozzon és 2020 decembere óta, amikor az olasz óriás a Nou Campba utazott,  nem került szembe Messivel.

Ez lenne az utolsó összecsapás Messi és Ronaldo között?

Messi, aki a múlt hónapban megnyerte a FIFA-világbajnokságot Argentínával, jelenleg a Paris Saint-Germain csapat tagjaként léphet pályára egy barátságos gálamérkőzésen a rijádi klubcsapatok legjobbjai ellen. Amennyiben az argentin úgy dönt, hogy meghosszabbítja érvényben levő PSG-s szerződését, valószínűleg nem fog újra Ronaldóval találkozni a pályán, legalábbis nem profi karrierük során.

Ronaldo decemberben közös megegyezés alapján távozott a Manchester Unitedtól és szerződtetése óta először villoghat élesben is új klubjában, az Al Nassr színeiben, bár nem szokványos módon, mivel egy másik szaúdi klubbal, az Al-Hilallal közösen. A hivatalos debütálása elméletileg vasárnap, december 22-én lesz az Al-Ettifaq elleni mérkőzésen.

Két év óta ez lesz tehát az első alkalom, hogy a páros találkozik a pályán és a labdarúgás egyik legnagyobb rivalizálásának potenciális búcsújaként összecsap egymással, mivel a két csapat különböző kontinenseken folytatja útját. Igaz, az sem kizárt, hogy egy klubvilágbajnokságon még összefutnak, de erre egyelőre nem nagy az esély.

Messi azonban állítólag egy jövedelmező ajánlatot kapott az Al-Hilalltól, a szaúdiak pedig szívesen szerződtetnék őt a nyári átigazolási időszakban, ami újra fellobbantaná a Ronaldóval való rivalizálását. A másik szaúdi csapat, az Al-Ittihad is szívesen csábítaná Messit a Közel-Keletre.

Mikor és hol kerül megrendezésre a Riyadh All Stars - PSG barátságos mérkőzésre?

A francia PSG (1.32) és a rijádi Al-Hilal és Al Nassr klubok játékosaiból álló All-Star csapat (7.00) barátságos találkozóját január 19-én, csütörtökön rendezik meg a szaúd-arábiai Rijádban, a King Fahd Stadionban, magyar idő szerint 18:00-tól.

A 68.752 férőhelyes stadion telt házzal fogadja majd az érdeklődőket, hiszen Messi és Ronaldo, valamint más szupersztárok, köztük a PSG-s Kylian Mbappé és Neymar is jelen lesz. A jegyek perceken belül elfogytak.

január 19., csütörtök

Riyadh All Stars - Paris SG fogadási lehetőségek

Gyorsan átfésültük a fogadási ajánlatokat a csütörtöki gálameccsre vonatkozóan, és e célból az Unibet fogadóirodát használtuk, ahol egyébként ha általunk regisztráltok és töltitek fel számlátokat akkor a különböző befizetési bónuszokon kívül egy 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesültök (további részletek az ajánlatról). Ha fogadni szeretnétek náluk akkor az, hogy tőlünk regisztráltok az nektek nem kerül semmibe, nekünk viszont sokat jelent. Köszönjük előre is.

Visszatérve a fogadási ajánlatokra, mivel egy barátságos mérkőzésről van szó, ahol alapjáraton az arabok szórakoztatása a cél így igenis számíthatunk egy gólzáporos mérkőzésre. Nem csoda, hogy a fogadóiroda ilyen magasan húzta meg a határt (3,5). Arra, hogy lesz legalább 4 gól a mérkőzésen 1.87-es szorzón fogadhatunk, a legalább 5 gólra pedig már 3.05-ért, viszont érték lehet a mindkét csapat gólt szerezben is, mindez 1.53-ért. Majdhogynem kizárt, hogy egy ultradefenzív találkozót fogunk látni.

Jól fizet a gólszerzős fogadás

Sőt, ha már gálameccs, akkor számíthatunk e két szupersztár találatára is? Ilyen oddson szerintünk megér egy próbát.

Rajtuk kívül ott lesz még a pályán például Ronaldo új csapattársa,  a brazil Anderson Talisca (magyaroknak csak simán Talicska) akinek a találata 3.40-et ér. Ő róla tudni kell, hogy az aktuális szaúdi bajnokságban 11 mérkőzésen lépet pályára, és 11 találata van már. És akkor ne felejtsük el a PSG sztárjait, Kylian Mbappét (1.58-at ér a gólszerzése), valamint Neymart (1.90).

Riyadh All Stars - PSG Fogadási lehetőségek (teljes)

Riyadh All Stars - PSG meccs élő közvetítése

A mérkőzés közvetítésének jogait a beIN SPORTS katari médiacsoport nyerte, de mivel ez a sportcsatorna java részt Európán kívüli országokban elérhető (Spanyolország és Franciaország kivételével) , ezért nekünk más megoldást kell találnunk.

Aki szeretné a mérkőzést élőben megtekinteni az megteheti, hogy a keresőben különböző kételyes hátterű online streaming felületek után kutat, melyek legtöbbször agyonbombáznak különböző reklámokkal, meg még ki tudja milyen adathalász eszközöket vetnek be, VAGY most az egyszer fizet 2 eurót (kb. 800-900 forint), és a párizsi klub hivatalos felületeinek egyikén nézi a mérkőzést. Mindenki eldöntheti, hogy neki mi a kedvezőbb.

Hivatalos közvetítési felületek

A Paris Saint-Germain  egyébként 10 millió eurót keres ezzel az arab kiruccanással, valamint a közvetítésből is jó summa érkezik majd a franciák számlájára.

Szerinted valóban ez a két sztárfocista hattyúdala, és tényleg nem találkoznak többet a pályán? Vagy Messi gondol egyet és ő is elmegy pénzt keresni egy arab csapathoz?

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.01.18., 07:06.

Borítókép: Fotó: Maypic.id/Shutterstock, FELIX DE JUAN/Shutterstock