Két remek nap következik a szaúd-arábiai Kingdom Arénába kilátogatók számára, ugyanis a világ aktuális legnagyobb teniszjátékosait láthatják, köztük a rekorder Novak Djokovicsot.

Focival kezdődött, boksszal folytatódott, majd tenisszel zárul az arab ország fővárosában a 2023-as sportélet.

Januárban a focivilág két hatalmas csillaga, a Real Madrid és az FC Barcelona mérte össze tudását a spanyol szuperkupa döntőjében, ezt pedig követte egy PSG - Riyadh All-Stars gálamérkőzés amelyen Cristiano Ronaldo és Lionel Messi lehet utoljára nézett farkasszemet focipályán. 

Maradván a labdarúgásnál, a nyári átigazolási szezon legnagyobb része arról szólt, hogy milyen neves játékosok csatlakoznak szaúd-arábiai klubokhoz úgy, hogy már az év elején Cristiano Ronaldo odaköltözött. Nyáron őt követte az Aranylabdás Karim Benzema, a brazil Neymar és a Liverpool korábbi csatára, Sadio Mané. Nem kell csodálkozni, ugyanis Szaúd-Arábia világbajnokságot szeretne rendezni, mégpedig a FIFA 2034-es kontinensek országai közti viadalt.

Még mielőtt a teniszre térnénk, ugyancsak az arab fővárosban rendezték októberben a Tyson Fury - Francis Ngannou összecsapást, amelyen a profi ökölvívás kiemelkedő sztárja csapott össze az UFC ketrecharc bajnokával, utóbbi pedig remekül helytállt, csak a pontozás volt végül kedvezőtlen számára.

ATP Masters 1000-res torna Szaúd-Arábiában 2025-től?

Ami a teniszvilágot illeti, úgy tűnik az arab ország vezetői nemrég tárgyalásokat folytattak a férfi játékosok szövetségével, az ATP-vel, a cél pedig az, hogy az év első Grand Slam tornája, az Ausztrál Open előtt egy 1000-res besorolású Masters tornát szervezzenek 2025-től - számolt be erről a DW.

A fiataloknál a 2023-as ATP Next Gen döntőt már Jeddah-ban rendezték, és 2024-ben is ott kerül rá sor, míg a tervek szerint jövőre a nőknél is változások jöhetnek, és a 4 GS-tornán kívül, a legnagyobb eseményüket, a WTA döntőt az arab országban rendezhetik.

Addig is jöhet egy kis hangolódás, meg év végi szórakoztatás, ugyanis december 26-27 között két gálameccset rendeznek Rijádban.

Előbb (december 26-án) az aktuális WTA világranglista 2. fehérorosz Aryna Sabalenka és a 6. helyen tanyázó tunéz Ons Jabeur szórakoztatja a közönséget, majd következő nap (december 27-én) jön a férfi gálameccs, amelyen az ATP világranglista első két helyezettje, Novak Djokovic és Carlos Alcaraz csap össze.

Riyadh Season Tennis Cup program

december 26., kedd

december 27., szerda

Mivel két szórakoztató meccsről van szó, így a fogadóirodák sem állnak elő bőséges kínálattal, sőt, meglepő módon csupán a mérkőzések győzteseire fogadhatunk.

Novak Djokovic - Carlos Alcaraz élő közvetítés

Karácsony után jól jön egy kis tenisz, ezért kár lenne kihagyni ezt a gálameccset, így ha van erre lehetőségünk, és még maradt rá pénzünk, akkor a teniszcsillagok közti összecsapást élőben követhetjük, akár Magyarországon is.

Megkerestük, hogy nektek ne kelljen, és kutatásunk a DAZN streaming szolgáltatóhoz vezetett, mely élőben közvetíti úgy a Sabalenka - Jabeur, mint a Djokovic - Alcaraz meccset.

Djokovic - Alcaraz DAZN 2023

A két mérkőzésre nem kell külön fizetni, mint történt anno a Tyson Fury - Francis Ngannou gálameccsen, hanem elegendő ha rendelkezünk egy havi DAZN előfizetéssel.

DAZN Magyarország előfizetés díjai 2023

A havi előfizetés ára nem egy olcsó mulatság közel 4000 forintért, viszont ha hosszú távon szeretnénk igénybe venni a DAZN Magyarország szolgáltatásait (magyar weboldal itt), akkor érdemes éves szerződést kötni (havi 1799 forintért), vagy akár előre fizetni egy évre és így 1432,5 forintba jönne ki a havidíj, ami manapság egy másfél kenyér ára.

Mindenki döntse el, hogy neki megéri, vagy sem.

Borítókép: Fotó: adznano3/Shutterstock