Rafael Nadal egy meccsgyőzelemtávolságra van a 14. Roland Garros és ugyanakkor 22. Grand Slam-sikerétől. A helyzetkép szerint már túl van a nehezén és kicsi annak az esélye, hogy a döntőben akadémiájának növendéke, Casper Ruud megállítja a spanyol rekordnövelését.

Rafael Nadal (Fotó: Janet McIntyre/Shutterstock.com)

Amennyiben a harminchatodik évét betöltő Rafa igazolja a papírformát, a legidősebb bajnoka is lesz a Roland Garrosnak. Ezt a rekordot a honfitársától, Andres Gimenotól venné át, aki 1972-ben harmincnégy évesen nyerte a tornát. A sorshúzás után ennek a valószínűsége elég kicsi volt, de Nadal (ATP 5.) ismét bizonyította, hogy számára majdnem semmi sem lehetetlen, főleg a párizsi vörös borításon nem. A nyolcaddöntőtől kezdve, titáni harcokat vívott Felix Auger-Aliassimevel, Novak Djokovic-l és Alexander Zverevvel. Felix öt szettre kényszerítette, Novak négyre és bár Alexander lesérült az elődöntőjük második szettjének hosszabbításában, még így is több, mint három órát tartotta pályán Nadalt, aki az utóbbi három meccsén összesen tizenegy óránál többet játszott.

Nem sok esélyt adnak a döntős ellenfelének, de Ruudról (ATP 8.) tudni kell, hogy 2020 óta ő nyerte a legtöbb meccset salakon (66) és a legtöbb ATP-tornát is a lassú borításon (7). Első norvég játékosként, aki Grand Slam-negyeddöntőbe, -elődöntőbe, illetve -döntőbe jut, a következő lépést az a játékos ellen kell megtegye, akinek akadémiáján edz. Caspernek sem volt sima a menetelése az első rangos döntőjébe. Csak a második fordulóban volt három szettes meccse, az elődöntőben pedig Marin Cilic ellen igazolta a papírformát. Először csaphat össze a Salakkirállyal és ez hatalmas nyomást jelenthet, viszont Ruud egy nyugodt és kiegyensúlyozott játékosnak látszik és ez segítheti a pályafutásának ebben fontos pillanatában mentális szempontból. Nagyon nehéz feladat előtt áll, hiszen karrierje során Nadalt csak két játékos tudott legyőzni a Roland Garroson (Robin Soderling egyszer és Novak Djokovic kétszer) és minden eddigi döntőjét megnyerte Párizsban. Emellett, egy esetleges újabb spanyol győzelem nagyobb előnyt biztosítana Rafának a Big 3 Grand Slam-rekordhajszájában. Jelen pillanatban Nadal vezet huszonegy sikerrel, de közel van Roger Federer és Novak Djokovic húsz-húsz sikerrel. 

Ne feledd, hogy a győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos Roland Garros fogadásbajnokságán is.

június 05., vasárnap

Tipp Szettek száma Alatt 3.5 @ 1.95

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.06.04., 10:24.