Az utolsó két negyeddöntő az előzőknél izgalmasabbnak ígérkezik. A világelsőt, Simona Halepet és három Grand Slam győztest, Maria Sharapovát, Garbine Muguruzát és Angelique Kerbert láthatjuk a párizsi salakon.

A harcosabb Halep - Kerber

Halep és Kerber főleg, de biztosan az egész teniszvilág emlékszik az idei ausztráliai gyönyörű összecsapásukra. Most kilencedik alkalommal kerülnek egymással szemben, eddig mindketten négy-négy meccset nyertek, viszont sosem játszottak még salakon csak a Fed Kupába és akkor Kerber nyert. Szépen kidolgozott labdamenetekre várhatunk, mindkét játékosnak szüksége lesz a jó fizikai állóképességét bizonyítania. Simona rettenetesen jól mozog a pályán (főleg salakon) és kissé főlényes ebből a szempontból ellenfelénél, viszont Angelique is nagyon jól harcol. Halep az esélyesebb 1.40-s szorzóval, Kerber sikere 2.95-s szorzóval számolják. Kerbernek kissé indítványozóbbnak kell lennie, mert nehéz tempót tartani a román lánnyal. Halep nem igazán volt még próbára téve az idei Garroson, Kerber viszont kemény játékosokat búcsúztatott úgy, hogy még nem veszített egy játszmát sem.

Angelique Kerber (Fotó: melis / Shutterstock.com)

A szikrázóbb Muguruza - Sharapova

A Muguruza - Sharapova összecsapás teljesen különbözik a fennebb említett negyeddöntőnél, mindkét játékos rettenetes erőjátékot játszik, viszont egyik sem mozog a legjobban a pályán. A lábmunka hiányosságait fedni próbálják az indítványozó játékukkal. Nem várhatunk nagyon hosszú labdameneteket. Sharapova, elméletileg, élesebben játszik a pálya széleire, a keresett szögek kissé ártalmasabbak, Garbine viszont erősebb és stabilabb, ha mentálisan nem kerül hullámvölgyben. A spanyol lány az esélyesebb kissé 1.74-s szorzóval, az orosz játékos szorzója pedig 2.10. Hozzá kell tenni, hogy Sharapovának jobb salakszezonnak örvendhetett az idén mint ellenfele, és az idők során minden alkalommal legyőzte Garbinet az egymás elleni meccseiken. Az viszont tény, hogy az utolsó ilyen összecsapástól majdnem négy év telt el és az erőviszonyok változtak. Maria nem játszik annyira jól mint rég (habár most okosabb), Muguruza pedig azóta sokat fejlődött és két Grand Slamet nyert.

Garbine Muguruza (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Ha Sharapova nem lesz képes hamar zárni a pontokat, akkor bajban lehet mert fizikai állóképessége sem a régi. Garbine sincs élete legjobb formájában, ezért vigyáznia kell, hogy a Mariatól érkező labdákat folyamatosan agresszívebben visszaküldje, mert másképp ő kerülhet kényelmetlen helyzetbe. Ez attól fog majd függeni, hogy Sharapova támadásai mennyire lesznek pontosan helyezettek. Muguruza erősebb de nem nagyon változatos, és egy meccs alatt hajlamosabb mentális hullámvölgybe kerülni, ezért sérthetőbb a pontosságot igénylő erőjátéka, mert kisebb megingás is már hibák sorozatához vezethetnek.

Fogadj a negyeddöntőkre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.