Miután Hansi Flick menesztésre került, a DFB Julian Nagelsmannt mutatta be az új szövetségi kapitánynak. Nagelsmann első válogatott szünetében az USA-ba utazik csapatával, ahol hétvégén az USA - Németország mérkőzésre is sor kerül.

Szombaton elindul a német futballban egy új korszak. Julian Nagelsmann debütál a válogatott szövetségi kapitányaként! Hogy meddig fogja ezt a tisztséget betölteni, még nem világos. Nagelsmann célozza meg, hogy sikeres Európa-bajnokságot szervezzen Németországban a válogatottal. 

Mielőtt Németország október 18-án Philadelphiában találkozik Mexikóval, szombaton Hartfordban az USA ellen lép pályára. 

A lehetséges kezdőcsapatok

Különösen izgalmas lesz látni, hogy Julian Nagelsmann, a szövetségi kapitány milyen kezdőcsapattal áll fel az USA elleni mérkőzésen. Nagelsmann valószínűleg ezt a mérkőzést is arra fogja használni, hogy különböző taktikákat és játékosokat teszteljen.

október 14., szombat

Az USA valószínűleg megszokott 4-3-3-as rendszerben fog játszani.

Lehetséges német kezdőcsapat: ter Stegen – Süle, Hummels, Rüdiger, Gosens – Kimmich, Gündogan – Musiala, Wirtz – L. Sané, Füllkrug.

Lehetséges amerikai kezdőcsapat: Turner – Dest, Ream, C. Richards, Scally – McKennie, de la Torre, Musah – Pulisic, Balogun, Weah.

A csapatok aktuális formája

Mint az Európa-bajnokság házigazdája, Németországnak nem kell selejtezőt játszania a 2024-es Európa-bajnokságra. A DFB-válogatott tehát az EURO 2024-ig tartó időszakot felhasználhatja felkészülő mérkőzések lejátszására.

Legutóbbi tesztmérkőzésüket az ideiglenes szövetségi kapitány, Völler irányításával játszották, ahol 2:1-re legyőzték Franciaországot. Azonban azelőtt az öt válogatott mérkőzésükből egyiket sem tudták megnyerni.

Az USA viszont még idén megnyerte a CONCACAF Nations League döntőjét. Ezt követően részt vettek az Arany Kupa versenyen is. A torna elődöntőjében tizenegyesekkel kikaptak Panamától. Szeptemberben az utolsó két válogatott mérkőzésüket Usbekisztán és Omán ellen nyerték az amerikaiak.

Német győzelemre tippelnénk

  • Németország vezeti a közvetlen összehasonlítást 7:4-re.
  • A DFB-válogatott legutóbb 2:1-re nyert Franciaország ellen.
  • Az USA csak a legutóbbi 6 hazai barátságos mérkőzéséből 2-t tudott megnyerni.

Az összecsapás az USA ellen bizonyára nem lesz könnyű feladat a DFB-válogatottnak. Azonban már az utolsó mérkőzésen Franciaország ellen a csapat felszabadultnak tűnt Hansi Flick korszakának vége után. Most Julian Nagelsmann, a szövetségi kapitány, új lendületet hoz a csapatnak. Ráadásul az USA utolsó hat hazai tesztmérkőzésükből csak kettőt tudott megnyerni (Usbekisztán és Omán ellen). Így úgy véljük, hogy Németországot egy szoros mérkőzésen enyhén előnyben látjuk. A német győzelem az Unibet kínálatában 1.85-ös szorzóért szerepel.

október 18., szerda

Borítókép: Fotó: Prehistorik/Shutterstock