A holland Tim Van Rijthoven pályafutását egy új magaslatra ugratta az idei füves idényben és a londoni Grand Slam-tornán sem szeppent meg.

Június elejéig talán sokan nem hallottak a huszonöt éves játékosról, de Tim az otthonában rendezett ATP-torna gyepén idén szinte hihetetlen formát kapott el. Bár addig egy meccset sem nyert a Touron, mégis bajnok lett olyan játékosokat verve, mint például Taylor Fritz, Felix Auger-Aliassime és Daniil Medvedev. Szintén meghökkentő tény, hogy az idei füves idényig egy meccset sem játszott a leggyorsabb borításon. Aki azt gondolta, hogy az otthoni menetelése egyedi csoda volt, az tévedett, mert Van Rijthoven (ATP 104.) a Wimbledonon sem állt le. Az első fordulóban Federico Delbonist búcsúztatta három szettben, majd a másodikban fordulóban Reilly Opelkát négy szettben. A remekül szerváló amerikai ellen Tim két tie-breaket is nyert, ami szintén rendkívüli teljesítmény. A harmadik körben Nikoloz Basilashvili próbálja megszakítani a hollandnak hét meccses győzelemsorozatát.

A grúz játékos (ATP 26.) nem remekelt a felvezető tornákon, Stuttgartban és Halleban nyert egy-egy meccset. A Wimbledonon is már megszorongatták, de öt játszmában végül verte Lukas Rosolt, majd négyben Quentin Halyst. Ezzel a két győzelmével egyenlítette legjobb eredményét a londoni rangos eseményen, amelyet 2015-ben ért el. Bár Nikoloz sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezik, a jelenlegi formája nem túl biztató. Egy ilyen lendületben lévő játékosnak, mint Tim, valószínűleg nem fog megremegni a keze és a nyolcaddöntőbe juthat első Grand Slam-szereplésén.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos Wimbledon fogadásbajnokságán is.

július 01., péntek

Tipp Játék hendikeppel Van Rijthoven, Tim -3.5 @ 1.81

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.01., 06:41.