Szettvesztesség nélkül jutott az elődöntőbe a februárban Hua Hinban szintén kemény borításon bajnoki címet szerző kínai játékos, aki idén közel kétszer annyi meccset nyert ezen a típusú játékfelületen orosz ellenfelénél. 

Zhu Lin 001
Zhu Lin csak öt gémet veszített a világbajnok Caroline Garcia elleni negyeddöntőben (6-4, 6-1). (Fotó: Mai Groves/Shutterstock.com)

Első WTA tornagyőzelmét követően, a huszonkilenc éves Zhu (WTA 48.) hullámzóan teljesített. Monterreyben kemény játékfelületen és Birminghamben gyepen is még az utolsó négy közé jutott, azonban vereségsorozatokat is el kellett könyvelnie időnként. Idén tizenhét meccset nyert a clevelandi játékfelülethez hasonló borításokon, elődöntős ellenfele viszont csak tízet. Lin menetelése során Anna Blinkovát, Julia Grabhert és a tavalyi WTA Finals bajnokát, Caroline Garciát búcsúztatta sorban anélkül, hogy szettet veszített volna.

Alexandrova a gyepen volt eredményesebb

A szálas borításon a huszonnyolc éves Ekaterina (WTA 22.) védte tavalyi bajnoki címét 'S-Hertogenboschban, Berlinben elődöntőzött, a Wimbledonon pedig nyolcaddöntős volt. Bár két WTA tornagyőzelemmel rendelkezik kemény borításon (Szöul 2022, Shenzhen 2020), idén ezen a játékfelületen a legkiemelkedőbb eredménye a Miamiban zajlott 1000-es kategóriájú eseményen elért negyeddöntője volt. Csak Cincinnatiban váltott vissza erre a borításra, de már nyitómeccsét elveszítette, Clevelandban azonban Patricia Tig-et, Aliaksandra Sasnovich-ot és Xinyu Wang-ot győzte le és szettet csak a kínai játékos vett el előle a negyeddöntőben.

A bukmékerek oddsai a mérkőzés esélyesének Alexandrovát mutatják, de Zhu meggyőző menetelése (egy meccsen sem veszített öt gémnél többet egy meccsen) akár egy meglepetést is előrevetíthet.

augusztus 25., péntek

Tipp Játék hendikeppel Lin Zhu +2.5 @ 1.93

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 25. 5:12 UTC.