Meggyőző menetelésben van Elena Rybakina a kaliforniai 1000-es kategóriájú tornán és a negyeddöntőben Karolina Muchovával csap össze, akitől kikapott a 2019-es US Openen.

Elena Rybakina 010
Elena Rybakina gyepen, kemény borításon és salakon is nyert már tornát. (Fotó: Dana Gardner/Shutterstock.com)

A fehérorosz Wimbledon-bajnoknak (WTA 10.) nagyon jól indult az idénye és az Australian Openen döntőjébe jutott. Nem sok tornán indult ezt követően, csupán Abu Dhabiban és Dubaiban lépett pályára, ahol elég korán búcsúzott. Indian Wellsben ismét az éveleji formáját láthattuk, ugyanis szettvesztesség nélkül, sorban verte Sofia Kenint, Paula Badosát és Varvara Grachevát. Következő ellenfelének, Karolina Muchovának korántsem volt ilyen könnyed a menetelése, a négy meccséből, hárman döntő szettre kényszerült. A legkönnyebb meccsét, érdekes módon, a legnevesebb ellenfelével, Victoria Azarenkával játszotta a második fordulóban, mivel őt két felvonásban ejtette ki, de Yulia Putintseva, Martina Trevisan és végül Marketa Vondrousova is keményen megdolgoztatták.

Az év első részében nem volt kirobbanó formában a csehországi játékos (WTA 76.), de fokozatosan emelte a játékszínvonalát az utóbbi időben. Február végén Dubaiban nyert először egymás után három meccset (ahol Belinda Bencicet is verte), most pedig már négyet is kipipált, azonban az ötödik elég valószínű, hogy elmarad, mert Rybakina jobb játékot vitt a pályára az utóbbi időben. Annak a ténynek, hogy 2019-ben hasonló kemény borításon Karolina két játszmában verte Elenát a US Openen, nem lehet nagy jelentősége a mostani kimenetelre, mivel azóta Rybakina hatalmasat fejlődött és Grand Slam-bajnok is lett.

március 16., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Rybakina, Elena -2.5 @ 1.60

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 16. 6:9 UTC.