Idén először nyert három meccset egymás után a volt US Open-bajnok Sloane Stephens és az utolsó négy között egy top100-on kívüli játékossal mérkőzik meg.

Sloane Stephens 037
Sloane Stephens 2018-ban Roland Garros-döntős volt. (Fotó: Janet McIntyre / Shutterstock.com)

Az év első hónapjaiban Meridában és Austinban elért negyeddöntőit leszámítva, elég halványul teljesített a tengerentúli játékos (WTA 35.) az elmúlt hónapokban. A salakidény kezdete is szürkére sikerült, de május elején egy alacsonyabb szintű tornán indult Saint Maloban, amelyet a bajnoki cím megszerzésével végzett. Nem volt ez egy nagy teljesítmény részéről, de mindenképp jót tehetett önbizalmának. Marokkói menetelése sem kiemelkedő, de a győzelmek új győzelmeket hoznak. Két rutinos játékost, Vera Zvonarevát és Babos Tímeát simán vert az első meccsein, majd a Bogotában áprilisban döntőt játszó Peyton Staerns ellen szetthátrányból fordított.

A döntőbe kerülésért a világranglista 102. helyen álló Lucia Bronzettivel csap össze, aki pár napja Firenzében egy alacsonyabb rangú torna elődöntőjéig jutott. Az olasz hölgy marokkói menetelése meggyőzőbb volt amerikaiénál, mégis az oddsok szerint, Sloane az esélyesebb a továbbjutásra. Bronzetti az első meccsén Rebecca Petersont, a másodikon a tavalyi Wimbledon- elődöntős Tatjana Mariát, a harmadikon pedig Alycia Parksot búcsúztatta és a Roland Garros 2018-as döntősét is megdolgoztathatja.

május 26., péntek

Tipp Szett hendikeppel Bronzetti, Lucia +1.5 @ 1.63

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 26. 5:32 UTC.