Gurus írások, 3500 hozzászólás, egyedi szorzók és Fortuna Sittard. Ezúttal Szabcsi151 válaszolt kérdéseinkre, több témát is érintettünk. Vágjunk is bele!

Hogyan találtál a Sportfogadas.org oldalára és mi tetszik benne a legjobban?

Őrült Királynak, még most is aktuális fórumtagunknak ebben hatalmas szerepe van. 2009-ben mutatta meg nekem az oldalt és a legjobb barátom volt, de úgy érzem még most is, annak ellenére, hogy Borsodból (23 évesen) az ország másik felére (Győr-Moson-Sopron megyébe) kerültem. Az oldal úgy tetszik, ahogy van a velejáró fejlesztésekkel együtt.

Profilképeden a Fortuna Sittard logója látható, ez a kedvenc csapatod, vagy a neve miatt választottad a holland klubot avatarnak?

Nagyon tetszik a mai napig a futballjuk. Szerintem a mai európai foci üde színfoltja az együttes és nem cél-, illetve politikai futballt játszanak, de az még nekem is új, hogy ebben a rohamosan fejlődő világban hogyan tudják ezt (ilyen eredményesen) fenntartani, pedig már 17 éve ismerem őket. Azt hiszem Hollandiából nehezen találnék hozzájuk hasonlót, talán a Twente lenne az.

Fortuna Sittard Stadion. Fotó Wikipédia

Melyik játék a kedvenced az oldalon, és miért?

Nincs kedvenc játékom, mindegyikben a legjobb akarok lenni, ez az elsődleges cél. Sokszor úgy tűnhet, hogy magas szorzót osztok meg, de olyat azért nem szoktam, amiben nem látom a lehetőséget, persze van hogy mellé nyúlok.

Időnként egészen furcsa szorzókat találsz, kisebb, háttérben lévő meccsek kapcsán. Direkt keresed az elrontott oddsokat, vagy véletlenül szúrod ki őket?

Rátapintottál a lényegre. Az évek során kezd letisztulni a "játékom" és kezdem megtalálni az értéket. Néha vadászom is a "lehetetlen" szorzókat és bizony találok ínyemre valót.

A szorzó fontosabb nálad, vagy a tipp? Teszem azt megjátszanál egy tippet, de a szorzót alacsonynak találod, ilyenkor mi történik?

Remek kérdés. A Guru-nál már korábban említettem, hogy tippet (kimenetelt) és nem szorzót választok. Tehát ha az odds nem üti meg az általam reálisnak vélt szintet, azt az eseményt otthagyom.

Egy időben volt jégkorong-sorozatos naplód, ahol az aktuális forma volt a döntő. Formák alapján tippelsz, vagy mik a főbb szempontjaid a kiválasztásánál?

A hokis naplóm egy nagyon hosszú történet, abba még szerintem a mai napig van ráció. Ott, akkor egy adott csapat pozitív, vagy negatív sorozata volt a lényeg.

Hogyan indíts te is naplót? Részletek ITT!

Szerinted melyik sportágra érdemes fogadni, és melyikre nem?

Nálam természetesen a foci játszik főszerepet, de olyan szinten átalakult a sportág, hogy 17 éves tapasztalattal sem helyeznék el komolyabb tétet meccs előtt. Szerintem nincs olyan sportág, amire nem érdemes fogadni, mindenki megtalálja a magának megfelelőt, amiben igazán jó.

Kedvenc csapatod meccseire, legyen bármilyen sportról is szó, szoktál pénzt felrakni? Vagy jobb a békesség, és csak szurkolsz, profit célok nélkül?

Talán meg tudnám számolni, hogy egy ilyen hosszú időszak alatt hányszor tettem fel az MTK, vagy a Roma győzelmére pénzt, tehát él bennem egyfajta babona.

Ha újra kezdhetnéd a sportfogadást, mit csinálnál máshogy? Mik voltak szerinted a kezdő hibáid?

Ez nagyon nehéz és összetett kérdés. Megtapasztaltam a poklot és a Mennyországot is ezáltal. Szerintem nem változtatnék semmin, mert nekem 1 perc boldogság bőven megér annyit, mint az azzal járó 1 hét keserves böjt. Persze ez csak egy példa, de nagyjából így van.

Vannak olyan felhasználók, akiknek a tippjeire érdemes szerinted figyelni a fórumban és tippjátékokban?

Mindig a saját célom lebeg a szemem előtt, akármilyen versenyről is legyen szó, viszont ha állandóan profitálni szeretnék és most kezdeném el a sportfogadást, akkor Sound munkásságát ajánlanám mindenképp. Benne nem nagyon lehet csalódni.

Örök kérdés: meg lehet élni a sportfogadásból?

Persze hogy meg. Viccelsz?! Azt mindenki saját maga dönti el, hogy hobby-e, vagy szórakozás  ;D ;D. Itt a fórumon sorba állnak a jobbnál-jobb tippsterek. Az az igazság itt a tőke dönt el mindent, legalábbis az esetek 90%-ban.