Lucas Pouille 011 Lucas Pouille (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Australian Open: Egy francia jégtörő Ausztráliában!

Szabi 2019 jan 24. 10:10 Szólj hozzá!

Tenisz Lucas Pouille Novak Djokovic Australian Open

A világranglista 31. játékosa, Lucas Pouille nagy visszhang nélkül de már az Ausztrál Open elődöntőjében van. Ez már élvonal területe, ezért az első feljutásának a Grand Slam-tornák e szakaszában Novak Djokovic adja meg a módját.

A 24 éves játékosnak sikerült Amelie Mauresmo új edzője segítségével teljesen maga mögött hagynia a tavalyi idény csalódásait. Az 2019-es idénykezdés sem sikerült fényesre, hiszen a négy meccset veszített egymás után, de a legjobbkor sikerült a 360 fokos fordulás. Újra önbizalmának teljében játszva, a negyeddöntőben az ismét nagy neveket (Kyrgios, Wawrinka, Zverev) verni képes Milos Raonicot búcsúztatta. A változatos játékával hatástalanítani tudta a kanadai erőjátékát és átvenni a mérkőzés irányítását. Lucas visszanyerte a tavaly elveszített játékörömét és ennek meglett hamar a látszata.

A francia kiválóan megtudja kavarni a játékot, szervája és tenyerese kiváló. Pouille azok a játékosok elég szűk körébe tartózik, amelyeknek természetesek az ütéseik és ezt a magyar közönség is láthatta a Budapesten rendezett ATP-verseny alkalmával. A magyar salakon Lucas bajnok lett 2017-ben.

Kellemes látványosságban részesíti a közönséget

Az tudott volt eddig is, hogy technikailag megvan neki, ami a nagy sikerekhez kell, de mentális acélossága nem volt ugyanezen a magaslaton. A terjedelmes technikai palettájának bizonyítéka az is, hogy már minden borításon (salak, kemény, fű) nyert tornát. Javíthatna viszont még a játékának élén. Estenként lehet a nézőnek egy olyan benyomása, hogy minden jó és minden szép szereplésében, csak néha nem eléggé indítványozó, így a sokszor elveszíti a fölényátvétel kellő pillanatát a labdamenetekben. Egy kicsit több hidegvér célszerűbbé tenné játékát és nem engedné, hogy elvesztődjön taktikailag.

Djokovic ellen, a ki nem kényszerített hibáinak száma (amelyeken általában még szintén javítania kell) fontos szerepet kaphat a mérkőzés kimenetelében. Nem szükséges lerohannia az esélyesebb Novakot (1.06), de nem is válhat kiszámíthatóvá, mert akkor a világelső előbb-utóbb kiszorítja a pályáról. Megvannak a fegyverei ahhoz, hogy addig tartsa a labdamenetet, amíg olyan szögeket nyithat, amelyek csökkentik az ellentámadás veszélyét. Ezalatt mindenképp indítványozó kell maradnia. Bár körülbelül kétszer annyit volt az eddigi Ausztrál Openen pályán mint a szerb, de fizikai állóképessége, vélhetően van olyan színvonalon, hogy ezt megtudja tenni. Amennyiben nem kényszerül a hátsó vonaltól gyakran eltávolodnia ezt megteheti. Most teljesen nyilvánvalóvá válhat az említett célszerűség, mert amennyiben passzívvá válik, nem fogja tudni tartani a lépést a szerb játékossal folytonosság terén. Novak biztonságos pontépítéseit kell meggátolja azzal, hogy megpróbálja kibillenteni a megszokottból ellenfelét. Röpték, rövid labdák, jól helyezett nyesett labdák, ezeknek mind jönniük kell nagy számban, mert ezek ejthetik ki a szerbet nagyon tágas komfortzónájából.

Pouille kreatívabb, Djokovic folytonosabb. Természetszerűen, a francia fogja a nagyobb rizikót vállalni. Azért van kilátás Pouille számára, még ha parány is az (11.00), mivel Novak megengedi a játék kibontakozását és csak utána áll neki azt legyűrni. Érdekes és egyben meglepő tény, hogy a két játékos még sosem játszott egymás ellen, ami mentális szempontból jó a francia számára, mivel nincs sok olyan játékos akit nem vert volna sorozatosan Novak.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Djokovic nyer: 3-0-ra: 1.58 3-1-re: 3.80
Játékok száma 27.5 Felett: 1.41
Szettek száma 3.5 Alatt: 1.54

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.24. (09:47).

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Lucas Pouille (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)



Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

  • Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano útmutató
Betano regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Australian Open 2019

davixxx hozzászólt
2019 jan 28. 22:02
Idézetet írta: Milan Dátum január 28, 2019, 16:17:16
Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Peter Crouch inkább örüljön, hogy már nem szüz..  ::) ;D ;D (Bocsi, nem tudtam kihagyni  :P )
zsivany20 hozzászólt
2019 jan 28. 16:20
Idézetet írta: butyi Dátum január 28, 2019, 16:09:36
igen, így gondolom :D

Hát ne haragudj meg, inkább le is zárom a témát részemről, de ha szerinted ez a tegnapi volt Djokonak élete meccse, akkor nagyon kevés meccsét láttad...  :)
Milán hozzászólt
2019 jan 28. 16:17
Idézetet írta: alexthebest Dátum január 28, 2019, 16:11:06
Az az interju meg hatalmas, sztem semmi paraszt dolog nem volt benne.

Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Még több Tenisz