Elérkeztünk a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik köréhez, ahol a Fradi a horvát bajnokkal fog összecsapni. Rebrov bizakodó, a bukik a horvátokat preferálják, míg mi megpróbáljuk megtalálni a megfelelő fogadási ötletet a meccsre.

Van mire építeni

Ami Bulgáriában a Ludogorets volt, az Horvátországban a Dinamo Zágráb (1.50). Az viszont különbség, hogy a horvát csapatnak van múltja és a jelenlévő keret is erősebbnek tűnik, mint a már búcsúztatott bolgár kirakatcsapat. Az elmúlt két kiírást nyerte csak meg zsinórban a fővárosi csapat a horvát bajnokságban, azonban 2006 óta csak egyet vesztett el - 2017-ben a Rijeka nyert. Jelenleg is 100%-osan (6/6) muzsikálnak mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. Ráadásul az elmúlt 5 évet nézve kétszer kerültek be az Európa Liga, míg ugyanennyi alkalommal a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Az egyetlen sikertelen évükben az albán Skënderbeu ejtette ki őket az EL-selejtezőjében, ami egyben a legrövidebb nemzetközi kupamenetelést is jelentette számukra. Azonban érthetjük, hogy miért őket preferálják a bukik továbbjutásra (1.40) a budapesti gárdával (2.75) szemben a múlt alapján.

Dani Olmo (Fotó: DarioZg / Shutterstock.com)

A játékosállomány is az egyik legjobb Európa ezen régiójában. Több hír is keringett arról, hogy legalább Dani Olmót elviszi valamelyik nyugat-európai klub, azonban a 15 millió eurót érő játékos úgy néz ki marad a selejtező sorozat hátralevő részére. Rajta kívül Bruno Petkovic és Dominik Livakovic is állandó tagja a horvát nemzeti keretnek, így rájuk mindenképpen számítani kell a párharcban is. A csapat 4-3-3-as felállásban játszik és biztosíthatunk arról mindenkit, hogy már az első meccsen szeretnének megnyugtató előnyt szerezni a Fradival szemben.

Erre számíthatunk

Rebrov bemutatta a Ludogorets ellen, hogy egy ilyen párharc idegenbeli találkozóján is felvállalja a bátor támadójátékot és erre számítok most is. Ha reális esélyt akar hagyni magának a zöld-fehér gárda a visszavágóra, akkor mindenképpen gólt kell lőniük a Maksimir Stadionban. A párharc miatt beáldoztak az NB1 első két fordulóját, amivel kapcsolatban az MLSZ helyt adott kérésüknek és elhalasztotta ezt a két meccset. Apró előny lehet ez, mivel a horvát bajnokság már zajlik, viszont az ellenfélnél is van merítési lehetőség. A Fradinál Isael bajlódott múlt héten kisebb sérüléssel, míg a hazai oldalon a korábbi FTC labdarúgót, Emir Dilavert kellett kényszerűségből lehozni a Gorica ellen.  

A Ludogorets elleni bátor támadójáték a Maksimirben is kell (Fotó: Dariusz Grochal / Shutterstock.com)

A Fradi győzelmi szorzója (6.00) elég magas ahhoz, hogy találjunk jó fogadási ötleteket. Első ránézésre az általuk rúgott gól a legszimpatikusabb (1.64). Mindegyik európai meccsükön eddig betaláltak és talán a védelem az a pont, ahol a zágrábiak is sebezhetőek. Nehezen tudom elképzelni, hogy az elmúlt hetek alapján a vendégek védenék a 0-0-t, illetve ha ezt bevállalnák, akkor sikerüljön. Láthattuk - elsősorban Bulgáriában -, hogy a nagy nyomást és a letámadást nehezen tudja kezelni Rebrov csapata, viszont ez helyet biztosít a gyors támadó középpályás sornak (Tokmac - Skvarka - Zubkov), amely rendkívül jól mozog együtt, ahhoz képest, hogy a nyáron kerültek egymás mellé. Emellett sarkallatos pontnak tűnik Danilo Ihnatenko, aki sorozatos hibákat ejt a sorozat kezdete óta. Máltán már csak fél óra jutott neki és könnyen lehet, hogy a Maksimirben már Sigér kezd helyette, aki stabilitást nyújtott a beállása után. Emellett a Civis - Heister csere is napirenden lehet, mivel a német kevésbé támadószellemű és talán erre a meccsre nagy lutri lenne bevállalni két szárnyvédőt. A többi poszton úgy gondolom csak sérülés miatt lehetne csere és ez jó előjel a Ferencvárosnak.

Ne felejtsük el, hogy a párharc vesztese az Európa Liga playoff körében találhatja magát, míg a győztes már biztos csoportkör részt vevő. Ettől függetlenül a teher nem fogja agyonnyomni a meccset, mivel a horvátoknak kell a győzelem, így tőlük is gólokra számítok. A Fradi egyik meccsét semmi hozta le kapott gól nélkül, így nagyon meglepő lenne, ha pont most sikerülne nekik. Mivel mindkét félnél az aktív támadójáték borítékolható, így a gólok felé kell elmennünk. A 2,5 overből (1.80) az következik, hogy sima hazai sikert várnak, míg mivel mi bízunk a Fradi találatában is, így a mindkét csapat gólt lő opció (1.91) értékesebbnek tűnik. Jó fogásnak tűnik az első félidei 1.0 over is (1.70), ahol csak 0-0-s első játékrész esetében veszítjük el a tétünket.

Az előzetesben feltüntetett szorzók a bet365 és az unibet fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 08. 04. 21:05

Borítókép: Davide Lanzafame és Jean Borg a Ferencváros - Valletta mérkőzésen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)