Ránézve a tabellára nem tűnik egyformának a teljesítmény, pedig a Championship sűrűségének köszönhetően, a mezőny közepe szinte teljes egálban van. Többet van a labda a West Bromnál, több gólt is szerez, mégsem favorit a meccsen. Az utóbbi években a Birmingham uralja a párharcot, vajon folytatódik ez a tendencia?

2023 okt 6. 21:00 Közvetítés: Bet365
Tipp: Mindkét csapat szerez gólt
Bet365
1.83

Birtokol a West Brom, védekezik a Birmingham

Ha csak helyezéseket nézel az angol másodosztály tabelláján, akkor nem tűnik fel a sűrűség. Ha viszont már pontokra is pillantasz, akkor azt veheted észre, hogy az 5. pozícióban lévő West Brom 16 egységet gyűjtött az eddigi 10 forduló alatt. Eközben csak 2 ponttal van kevesebbje a 14. helyen álló Millwall gárdájának. Tehát az élmezőny mögött van egy közel azonos teljesítményt hozó, több csapatot tartalmazó boly. Ennek részese a Birmingham is, 15 ponttal.

Nem csak pontok számában, hanem kapura lövésekben is közel egálban van a keménységgel és hosszú passzokkal működő Birmingham, illetve a labdabirtoklásra és rövid passzokra törekvő West Brom. Más stílusból, eltérő birtoklási arányból hoznak ugyanannyi lövést, de a gólok számában már jóval előrébb jár a WBA, miközben a Birmingham esetében alacsonyabb a befejezési hatékonyság. Nem tudja megtartani igazán a labdát a hazai együttes, a védekezés mégis azonos pontmennyiségre hozza a West Brommal.

Birmingham St Andrew's 002
St Andrew's, a Birmingham otthona. Fotó: Wikipédia

Birmingham győzelmek a West Brom ellen

Legutóbb idén februárban találkoztak egymással a csapatok, akkor egy küzdelmes és nehezen fogadható meccset vártunk. Végül nyerni tudott a Birmingham, 31%-os birtoklással, nagyon alacsony xG mutató, tehát várható gólok száma mellett 2:0-ra húzta be az év eleji találkozót. Félidőnként kiosztottak 3-3 sárga lapot, mindösszesen 19 szabálytalanságra. Tehát keményen odaléptek a játékosok, ami az egymás elleni meccseiken rendre tapasztalható.

Az utóbbi időkben ugyanazon kotta mentén zajlik ez a párosítás, többet van a labda a West Bromnál, ami meddő fölény mindössze. Veszélyesebb tud lenni a Birmingham, a legutóbbi 3 alkalommal le is győzte a WBA együttesét. Több sérült van hazai oldalon, ami rontja az esélyeiket, de nagyjából hasonló meccskép várható, a két klub egymás elleni meccsein megszokottak szerint.

Birmingham - West Brom fogadási lehetőségek

Nem várható sok gól, inkább keménység és taktikusság dominálhat majd a találkozón. Gólok száma terén nem meglepő, hogy a bet365 kínálatában a 2.5 felettre 2.25-ös oddsot adnak. Nekem az eddig leírtak alapján a 4.5 büntetőlapnál több lesz opció tetszik 1.90-es szorzón. Illetve hogy nem bírnak majd egymással a csapatok, tehát döntetlen 3.25-os oddsért.

október 06., péntek

A cikkben közölt oddsok a(z) Bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 október 5. 9:5 UTC.

  • Birmingham - West Bromwich tipp

    Mindkét csapat szerez gólt
    Bet365
    1.83

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés