A klubfoci egy időre lepihen, jön helyette a válogatott időszak. Csütörtökön kezdődnek az Eb-selejtezők, amik közül most kettővel foglalkozunk. Vágjunk bele!

Törökország - Izland

Egyetlen pont is elegendő a török válogatottnak a H-csoportban, hogy kijusson a 2020-as Európa-bajnokságra, eközben pedig Izlandnak csak a győzelem lenne jó, ebből kerekedhet aztán egy mozgalmas meccs. Gödörben volt néhány éve a török foci, tehetségeik voltak, a legnagyobb baj a koncentrációval volt. Biztosan sokan emlékeznek az alább látható jelenetre, ahogy a 2016-os Eb-n Ozan Tufan inkább a haját igazgatta, ahelyett, hogy Modricot megakadályozta volna a lövésben, ami természetesen góllal végződött. Jó választásnak bizonyult Şenol Güneş kinevezése, a 67 éves szakember már volt török szövetségi kapitány, 2002-ben például világbajnoki bronzéremig vezette a csapatot. Jelenlegi mérlege is impozáns, 10 mérkőzésből 8 győzelem. Stabilizálta a török nemzeti tizenegy teljesítményét.

A selejtező-sorozatban Izland már győzte le Törökországot, szóval nem lehetetlen küldetés számukra a három pont megszerzése. Biztonsági játékkal, védekezve, Gylfi Sigurðsson két góljával. Az Everton játékosa jelenleg nincs top formában, de az izlandiak nagy küzdők. Három hiányzójuk van, Gunnarsson, Sigurdarsson, és Gudmundsson, ezért újra pályára léphet a 20 éves Arnór Sigurdsson, aki Andorra ellen gólt is szerzett. Az előzetes írásának pillanatában nincsenek még szorzók lapokra, de legalább 3 sárga simán várható, mindig parázs hangulat van a két válogatott között. Nem hinném, hogy sietni fognak a csapatok, de egy ponton úgy érzem a biztonsági játékot feladva nyíltabb lesz a meccs, és jöhetnek a találatok, ezért a tippem AH 2 gól felett 1.525-ért.

Labdarúgás gyűjtő bónusz


Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Csehország - Koszovó

Anglia uralja az A-csoportot, az utolsó két helyet pedig Montenegro és Bulgária kibérelte magának. Mellettük Csehország és Koszovó nagy küzdelmet folytat a kijutásért, sorsdöntő lehet az egymás elleni meccsük. Jaroslav Silhavy 2018 ősze óta irányítja a cseh válogatottat, némi érdekessség, hogy az azóta lejátszott 12 mérkőzés óta vagy nyernek, vagy veszítenek, tehát döntetlent nem játszottak. A taktika többnyire 4-2-3-1 szokott lenni, ilyen felállásban győztek például októberben Anglia ellen. Az előre tolt ék Patrik Schick, a csapat legeredményesebb játékosa. Jelenleg sérüléssel bajlódik, ott van a keretben, de nem tökéletes az állapota.

Patrik Schick (Fotó: bestino / Shutterstock.com)

Bernard Challandes 2018 márciusa óta Koszovó szövetségi kapitánya, játékosmegfigyelő állást adott fel a munkáért Baselben. Kedvenc felállása a manapság divatos 4-2-3-1, legnagyobb erősségük pedig talán a helyzetkihasználás. Például Anglia ellen idegenben 3 kaput eltaláló lövésükből 3 gólt szereztek, de amikor hazai pályán legyőzték a cseheket, akkor is 4 kaput eltaláló lövésből lett 2 góljuk. Ebből kiindulva azt gondolom, hogy ha esetleg ki is kapnak Csehországban, be fognak találni. Góljukra 1.56-ért fogadhatunk, egész jó szorzó. Challandes 17 mérkőzés óta irányítja a válogatottat, ezalatt csak egyszer nem nem találtak be az ellenfél hálójába.

Borítókép: Fotó: Marco Iacobucci EPP/Shutterstock.com

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org