Három pótselejtezős finálé közül, talán az Ukrajna - Izland meccsen van a legtöbb esély a meglepetésre, már amennyiben meglepetés lenne az északi ország kijutásra a 2024-es Európa-bajnokságra. Izland ugyanis összeszedte magát a pótselejtezőre.

márc 26. 20:45
Tipp: Izland +1 góllal (AH)
Unibet
2.04

Ukrajna: Ettől több kell

A pótselejtező másik elődöntőjében Bosznia-Hercegovina - Ukrajna mérkőzést rendeztek, ahol nagyon szenvedett Rebrov csapata. Jobbára a lapokat gyűjtögették, ami azért is meglepő, mert a bosnyákok bőven elmaradtak a selejtezőben a korábbi teljesítményüktől. Kifejezetten rosszul játszottak, mégis 85. percig továbbjutásra álltak Ukrajna ellen. Az első félidőben végig Rebrovéknál volt a labda, de semmire se mentek vele, kaput eltaláló lövésük sem volt, 63%-os labdabirtoklás mellett, egyáltalán nem voltak veszélyesek a bosnyák kapura. Aztán jött az öngól, majd a rohanás a vendégektől, hajrában ugyan sikerült fordítaniuk, de nem voltak meggyőzőek. 

Izland: Kockázatos lépés a pótselejtezők előtt

Vannak válogatottak, akik egy adott tornára való kijutás utolsó esélyeként, inkább behívják a rutinos rókákat, hátha velük sikerül megnyerni a mérkőzést. Ez egy bevett szokás, sokan alkalmazzák, hiszen nekik van tapasztalatuk hasonló helyzetekből. Izland viszont teljesen másképp döntött. Az elmúlt hónapokban olyan játékosok szorultak ki a keretből, mint Aron Gunnarsson és Birkir Bjarnason, illetve cserepadra lett száműzve Alfred Finnbogason, sérülés miatt pedig Jóhann Berg Gudmundsson hagyta ki az Izrael elleni pótselejtezős elődöntőt, így olyan játékosok kaptak nagyobb szerepet, mint Albert Gudmundsson

Utóbbi a Genoa izlandi légiósa, aki az olasz ligában is kiválóan teljesít, 10 gólt szerzett a Serie A-ban, amik 15 pontot értek a csapatának. Átmentette formáját a válogatottba is, ahol mesterhármasával 4-1-re győzte le hazája Izraelt. Finnbogason nélkül, sokkal jobb volt a csapat, ezt a formát szeretnék átmenteni Ukrajna ellen. Nem lesz egyszerű dolguk, mert azért a két nemzet között (Izrael és Ukrajna), játékerőben jelentős a különbség. 

Ukrajna - Izland tipp

Két jó formában lévő támadó csatája is lehet ez a pótselejtező, Artem Dovbyk a spanyol gólkirályi címre tör, miközben hazáját kijutattná az Eb-re, míg Albert Gudmundsson próbálja kihasználni az adandó lehetőséget, ha már a válogatottban is kezdő lehet. Nem írnánk le teljesen Izland csapatát, de Dovbyk miatt nem tudjuk jó szívvel ajánlani az X2-es dupla esélyt (2.75), pedig a szorzó csábító rá, viszont ázsiai hendikep piacon van érték Izland +1 góljában, ahogy a mindkét csapat betalál opcióban (2.20).

  • Ukrajna - Izland tipp

    Izland +1 góllal (AH)
    Unibet
    2.04

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Serhiy Sydorchuk (Fotó: Vlad1988/shutterstock.com)