Népszerű dolog Fülöp-szigeteken, hogy egy kisebb arénában összegyűlnek az emberek, és nézik ahogy két kakas harcol egymással, amíg az egyik el nem pusztul. Erre fogadásokat is kötnek, és az ottani államvezetés szegényes költségvetésébe szerette volna ezt is beépíteni.

Úgy döntöttek, legalizálják a kakasviadalra történő fogadást, az adók és koncessziós jogok általi bevétel által. Egyes becslések szerint a tollasok harcai egészen brutális, közel 1 milliárd dolláros pénzmozgást eredményeznek. Ekkora mézes bödönbe bármelyik állam belenyúlna, így tettek Fülöp-szigeteken is. Törvényt alkottak, ahol inkább a számok és arányok voltak a vita tárgya, az állatkínzás részével lényegében nem foglalkoztak. Végül eljutottak oda, hogy szeptember közepén a Lucky 8 Star Quest Inc, majd a Visayas Cockers Club Inc. nevezetű szolgáltató is engedélyt kapott a működésre. 

Fotó: Muellek Josef/Shutterstock

Az engedély 25 évre szól, tartalmazza az élő közvetítési és fogadási jogokat is. "Helyszíni beszámolók szerint 4-5 ezer pesós fogadások jobb estéken átlagosnak mondhatóak, úgy hogy az átlagos havi bér 15 ezer pesó körül van. Mondhatjuk, hogy szinte szórják a pénzt a kakasok harcára, és nincs bank, vagy mondjuk ház, akinél lehet tétet elhelyezni, hanem az emberek egymással fogadnak" - írtuk korábbi cikkünkben kitérve arra is, hogy a kakasokat a küzdelem után megeszik. Az e-sabong (a kakasviadal ottani megnevezése) érdekes világ, különösen innen Európából nézve.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: Muellek Josef/Shutterstock