Emmy-díj: Őrségváltás

Admin
1 tipp
2018 szept 13. 17:18
Szólj hozzá!

Film Emmy The Handmaid's Tale Atlanta

A két főbb sorozatkategóriában egy új korszak köszönthet ránk, hála a minőségi sorozatok tömkelegének. A legjobb dráma, illetve vígjáték kategóriákban a tavalyi és az idei év lehet a fordulópont, ahol egy korszak véget ér. De vajon mi lesz a többi szekcióban?

Legjobb dráma és vígjáték

A drámáknál a Mad Men (Reklámőrültek) után jött a Breaking Bad (Totál szívás), majd a Game of Thrones (Trónok harca) uralkodása. Ennek vethet véget a The Handmaid's Tale (A szolgálólány meséje), illetve a Netflix két üstököse (Stranger Things és The Crown). Ugyan a Trónok harca a tavalyi kihagyás után újra ott van a jelöltek között (4.00), de a legnagyobb favorit a már említett szolgálólány meséje (1.25). Az első évadot imádták a kritikusok (a nézők között megosztottság jellemezte) és a másodikat is jól fogadták.

Ha igazán nagyot szeretnénk szakítani, akkor viszont érdemes a The Americans-ben (Foglalkozásuk: amerikai) gondolkozni (15.00). A záró évad nagyon erősre sikeredett - az IMDB alapján az utolsó rész 9,8-at kapott -, szinte mindenki imádta. Számtalan Emmy és Golden Globe jelölést kapott a sorozat, de tűz közelébe csak ritkán értek. A jelöltek között még ott van a nézettség és izgalom szempontjából a Trónok harca utódjának szánt HBO-s Westworld, de a második évadával nem feltétlen győztek meg mindenkit, ahogyan a This Is Us sem.

A Veep (Az alelnök) zsinórban háromszor nyerte meg a vígjáték kategóriát, de most őrségváltás következik. Donald Glover Atlantája (1.65) olyat hozott ebbe a kategóriába, amellyel nem sokan tudják felvenni a versenyt. A sorozat az első évada két Golden Globe-ot zsebelt be, a második szezon minősége pedig csak rátett egy lapáttal. Legnagyobb riválisa a szintén zseniális The Marvelous Mrs. Maisel (2.25), mely az Amazon saját gyártású komédiája. Hatalmas harc lehet, egyelőre az Atlantát érzik erősebbnek.

5000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!


Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet irodához, akkor egy extra 5000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Főszereplők

Férfiaknál a vígjáték kategóriában szinte már megszokottá vált, hogy William H. Macy-t jelölik (51.00), de a Shameless-ben nyújtott zseniális alakításáért még nem kapott Emmy-t (ötödik jelölés zsinórban). Idén sem fog nyerni, mert az Atlantával remekelő (és címvédő) Donald Glover a favorit (1.25). Szubjektív vélemény, de Glover idei játéka elmaradt a tavalyihoz képest, így akár még lehet ráció a Barry főszereplőjében, Bill Haderben. Zseniális volt Hader, sok esetben egymaga vitte hátán a műsort, lubickolt a szerepében (3.50). Egy kis aprót meg is érhet. 

A dráma kategória is redukálódik két színész "harcára", pedig a felhozatal nagyon erős. A This Is Us "apukája", Sterling K. Brown újabb díjat gyűjtene be Randall Pearson megformálásáért. Kihívója a sorozatban harmadik jelölését begyűjtő - a következő Liev Schreiber? -, Matthew Rhys. Kiemelkedően játszott a The Americans záró évadában, ezzel komoly kérdéseket felvetve, hogy ki is legyen a győztes (2.25). 

Nőknél nincsen kérdés a komédiát tekintve, mert Rachel Brosnahan gyakorlatilag egyedül vitte hátán a sorozatot (The Marvelous Mrs. Maisel). Nincsen ellenfele, ezt az 1.10-es szorzója is méltán tükrözi. Dráma kategória első ránézésre biztosnak tűnik - Elisabeth Moss 1.33-ért -, de azért Claire Foy (5.00), Sandra Oh (7.50) vagy Keri Russell (7.50) jelölése mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Közülük Oh a "végén" robbantott a Killing Eve c. alkotásban,  de közel sem olyan jó a hátszele, mint Clairenek. Ez az a kategória, ahol ülhet egy nagyobb szorzó. 

Mellékszereplők

Kezdjük a nőkkel, mert ott lehet több izgalom. Vígjátékoknál nincsen 2.00 alatti odds, itt lehet szépet fogni. Hasonló a helyzet drámában is, ahol a The Handmaid's Tale szereplői közt dőlhet el a győzelem: Yvonne Strahovski (2.75) és Ann Dowd (2.25). Előbbi a felkapottabb színész (Chuck, Dexter), viszont ez az első komolyabb jelölése, hiába a hosszú évek alatt nyújtott minőségi munkája. Dowd viszont tavaly is nyert, így lehet meglépik azt, hogy most Strahovski kapja a díjat. 

Férfiaknál már jóval inkább átláthatóbb a helyzet. Drámában a Stranger Things sztárját, David Harbourt csak Peter Dinklage szorongathatná meg, de ezért a szerepért ő már kétszer nyert Emmy-t. Harbour második jelölése után csúcsra érhet (1.40), mint ahogyan a vígjátékoknál Henry Winkler. A Barry-ben nyújtott kiváló alakításáért ez amolyan életműdíj is lehet neki. Ez már a hatodik Emmy jelölése (első 1976-ban volt), de még sosem sikerült nyernie (1.45).

Minisorozat

Mikor egy kategória esélyesei és jelöltjei előtt érthetetlenül áll az ember. Az American Crime Story "első" évadja 2016-ban elvitte a győzelmet az O.J. sztorival, és most is a legnagyobb favoritok. Versace gyilkosságot elevenítették fel az aktuális minisorozatban (1.10), de annyira nem nyerte el a tetszését az embereknek. Ezért is érhetetlen, ez a szorzó. Az pedig szintén furcsa, hogy kimaradt a Waco vagy a The Looming Tower a jelöltek közül.

Legnagyobb riválisa az ACS-nak a Godless lehet. Sok helyen írták viszont, hogy a vadnyugati téma most annyira nem fekszik az embereknek. Mindezek ellenére ebben a kategóriában eshet le a legnagyobb szorzó. Benedict Cumberbatch gyakorlatilag minden évben jelölve van egy Emmy-díjra, de még csak egyet nyert. Ez érdekes, pedig érte rajonganak mindenhol. Patrick Melrose szerepében viszont megjárta a poklot és ez a sorozat volt időben a legközelebb a díjátadóhoz az esélyesek közül, ami a malmára hajthatja a vizet (25.00).

Borítókép: Peter Dinklage. Fotó: Jaguar PS/Shutterstock.com

5000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet irodához, akkor egy extra 5000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    Legjobb női mellékszerelő (dráma): Yvonne Strahovski
    2.75 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

5000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

  • Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet irodához, akkor egy extra 5000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Emmy-díjátadó 2018

SPF Előzetes hozzászólt
2018 szept 13. 21:47
Emmy-díj: Őrségváltás

A két főbb sorozatkategóriában egy új korszak köszönthet ránk, hála a minőségi sorozatok tömkelegének. A legjobb dráma, illetve vígjáték kategóriákban a tavalyi és az idei év lehet a fordulópont, ahol egy korszak véget ér.

[url=https://www.sp
SPF Előzetes hozzászólt
2018 szept 3. 14:41
Legjobb női mellékszereplő (főműsoridőben vetített tévéműsorok):

Kate McKinnon (Saturday Night Live)   2.25
Alex Borstein (The Marvelous Mrs. Maisel)    2.50
Laurie Metcalf (Roseanne)   5.00

SPF Előzetes hozzászólt
2018 aug 3. 12:48
Néhány szorzó az Unibet kínálatából:

Dráma
The Handmaid’s Tale  1.25
Game of Thrones  4.00
The Americans  21.00

Komédia
Atlanta  1.65
The Marvelous Mrs. Maisel  2.25
Barry  15.00

Legjobb minisorozat

Kapcsolódó cikkek