Amikor először hallottuk, hogy A buki (Bookie) sorozatban Sebastian Maniscalco egy régimódi bukmékert fog játszani, aki telefonon keresztül fogadásokat fogad, azt hittük, hogy a cselekmény valamikor a múltban játszódik majd, hiszen manapság már egy alkalmazás letöltésével pillanatok alatt lehet sportfogadásokat kötni.

Pont emiatt az egyik érdekessége a sorozatnak, hogy mégis a jelenben játszódik, mégpedig Los Angelesbe helyezték a műsor cselekményét, mivel Kaliforniában még nem legalizálták az online szerencsejátékot. Valószínűleg csak idő kérdése, hogy ez megváltozzon, ami csak tovább fokozza a sötét humort és a közelgő végzet érzését egy olyan sorozatban, amely már az első epizódtól magával ragad. Maniscalco egy okoskodó bukmékert alakít, Chuck Lorre és Nick Bakay ("Két és fél ember", "A Kominsky-módszer", "Az ifjú Sheldon"), a sorozat alkotói pedig szerencsére már abszolút veteránok, ha helyzetkomikum megalkotásáról van szó.

A nyitójelenetben egy szerencsejátékost éppen kirúgnak a saját házából, de még az autójáig sem jut el és máris felhívja Maniscalco Danny-jét, egy kétségbeesett fogadást kötve. A pörgős nyitó epizódban Danny napi köröket tesz verőemberével, Ray-el (Omar J. Dorsey), aki azt állítja magáról, hogy inkább vizuális elrettentő eszköz, mint végrehajtó.

Az epizódokban jelen van egyfajta bozontos lazaság és a prémium streamingre való áttérés azt jelenti, hogy Lorre karakterei végre igazán káromkodhatnak, és a nevetősáv hiányának köszönhetően sokkal emberibb módon viselkedhetnek. A Los Angeles-i miliőnek van egy komikus sivársága, amely sikeresen áttör a bőséges poénok között. Időnként lehetséges, hogy a sorozat túlságosan is próbálkozik, hiszen általában nem túl jó ötlet, ha a szereplők egymás viccein nevetnek, de általában azért megfelelően adagolja a humoros pillanatokat.

A sorozat vonzereje nagyrészt Maniscalco széles vállán és a régimódi személyiségén nyugszik. A színész jól eladja Danny eredendően ellentmondásos karakterét, hiszen ő egy kemény fickó de van benne elég sebezhetőség ahhoz, hogy teljesen szerethetővé váljon. 

The-Bookie-A-Buki-HBO-Max-2023-3
Warner Bros. Discovery

A Buki tele van frappáns egysorosokkal, a premier epizód csúcspontja viszont kétségkívül az, amikor Danny és Ray felkutatják ügyfelüket, Charlie Sheen-t egy rehabilitációs központban, ahol Sheen pókerjátékot vezet, de azt állítja, hogy valójában teljesen józan és hogy képes megadni a 75 ezer dollárt is, amivel tartozik nekik.

Sheen annyira jól játssza önmagát, hogy igazán nem is lenne rossz ötlet egy olyan sorozat ami a színész valós, színes karakterére alapul, de addig is itt van ez a szolid és humoros vígjáték sorozat, amely bármely szerencsejátékos (és nemcsak) számára tartogat mókás pillanatokat.

A Buki jelenleg elérhető a HBO Max streaming platformon, ezért esténként máris van egy szórakozási lehetőség azokra a pillanatokra, amikor épp nem Bajnokok Ligáját vagy EURO 2024-et követsz.

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Warner Bros. Discovery