Az egyik mérkőzés Dávid és Góliát csatájának tűnik, míg a másik egy jóval kiegyenlítettebb lehet. Utóbbi a Real Madrid - CSZKA Moszkva derbi, előbbi a Fenerbahce - Zalgiris Kaunas. Ki jut be az idei Final Four döntőjébe? Lesz címvédés? 

Fenerbahce - Zalgiris Kaunas

A többség biztosra veszi, hogy itt nem fog labdába rúgni a Zalgiris Kaunas és a Fenerbahce újból döntőt játszhat. Két olyan csapat találkozik, akik szórják a hármasokat, így jó eséllyel az dönthet, hogy ki milyen dobóformát fog ki, illetve mennyire lesz hatékonyan a periméter védekezés. Jasikevicius kiváló edző lett, új szintre emelte a Zalgiris játékát, akik szó szerint játsszák a kosárlabdát. Nem lesz rajtuk nyomás, ez pedig még jobb teljesítményt hozhat ki belőlük. Pangos és Ulanovas kiválóan dobnak kintről, hozzájuk csatlakozhat majd még a rutinos Milaknis. 

A Fener kerete nagyon erős, de nem csak ez emeli őket a Kaunas fölé. Védekezés tekintetében már többször bizonyították idén, hogy bárki ellen képesek magas intenzitású defenzív játékra. A fizikális fölény is meglehet a palánk alatt Vesely, vagy épp Thompson révén. Ezek a tényezők győzelemre vezethetik a törököket. A rutin is mellettük szól, illetve Zeljko Obradovic klasszisa is. A Fener 1.33-as szorzójában viszont nincsen sok érték.

5.000 Forint Ingyenes Fogadás


Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Real Madrid - CSZKA Moszkva

Az elmúlt hat évben csak egyetlen csapat volt, mely folyamatosan a Final Fourba tudott kerülni, ez a CSZKA Moszkvának sikerült. Ez mind szép és jó, de ebből a hat alkalomból mindössze egyszer sikerült nyerni és négyszer estek ki az elődöntőkben. Ők mindig favoritok, mert Európa legerősebb csapatával rendelkeznek, de az utolsó puzzle darabot nem tudják a helyére tenni. Most is rajtuk lesz a nyomás, mert a Real Madridra továbbra is underdogként tekintenek az irodák (2.25).

Sergio Llull. Fotó: Francesc Juan/Shutterstock.com

Kicsit érthetetlen, mert ugyan kiváló erőkből áll az orosz klub, de a spanyolok sem panaszkodhatnak. Az egész év során sérülések hátráltatták az együttest, de mégsem törtek meg. Pablo Laso mindig előhúzott valamit a kalapból, Luka Doncic pedig NBA draft leendő 1/1-es szintjén játszott. Igazi vezér és clutch játékos volt, de nagyon fontos szerep hárult a palánk alatti játékosokra is. Ez lehet a nagy fegyvere a hispánoknak a CSZKA-val szemben. Ayon, Thompkins, Randolph és Tavares is 207 centiméter feletti játékos, míg az oroszok aktív rotációjából csak Vorontsevich "ér fel hozzájuk". Hiába Kyle Hines, aki kiváló védő a magasemberek között, csak most tért vissza sérüléséből, így kisebb meccshiánnyal küszködik (egy hónapot hagyott ki, visszatérése óta pedig mindössze 14 percet játszott).

Gond lehet a periméteren is, ott Nando de Colo küzdött sérüléssel, de elvileg a Final Fourra már 100%-os állapotba kerülhet, de ő is meccshiánnyal bajlódik. A másik probléma, hogy itt is győzhet fizikálisan a Madrid. Doncic ellen minden játékos szenved, hiszen 2 méter feletti magasságával nagyon kilóg a hátvédek közül. Higgins vagy Rodriguez próbálja majd vele felvenni a lépést, de nem biztos, hogy lábon tartani tudják. És akkor jöjjön az újabb tényező, amitől minden ellenfél retteg: Sergio Llull. A spanyol klasszis felépült és most a cserepadról érkezve lendít csapata játékán. 

Összegezve, nagyon jó kerettel rendelkezik a CSZKA Moszkva, bárkit képesek túldobni, de a legrosszabb matchup számukra a Real Madrid. periméteren két potenciális MVP kaliber van (Llull és Doncic), lepattanók terén Tavaresék segítségével dominálhatnak. Máris rosszabbul mutat az az 1.65-ös moszkvai szorzó. Érdemes megfontolni azt a spanyol győzelmet, sőt akár meg is nyerhetik a sorozatot, mert a szezon végére szép lassan, de felgyógyult mindenki (Kuzmicot és Campazzót leszámítva). 

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Real Madrid legyőzi a CSZKA Moszvkát
    2.25 Unibet