Euroliga: Fokozódhatnak a gondok

Nagy Bence
2020 jan 13. 23:20
Szólj hozzá!

Kosárlabda fc barcelona Euroliga Maccabi Tel Aviv

Rendkívül fontos hét elé néz a Barcelona és a Maccabi, hiszen mindkét klub rangadókat játszik, amik beárazhatják őket. 

Maccabi Tel-Aviv - Barcelona

Az egyik csapat valószínűleg leszakad az élmezőnyről (Anadolu Efes és Real Madrid), hiszen előbb egymás ellen játszanak, majd a Barcelona Törökországba utazik a Fenerbahcéhoz, míg a Maccabi az Olimpia Milánót fogadja. Hiába van gyengébb formában a Fener vagy az Olimpia, feszített tempó hibákat szülhet az együtteseknél. A dupla fordulóban ezért is fontos a jó kezdés, de a katalánok hangolása nem sikerült éppenséggel tökéletesre. 

Legutóbbi két Euroliga találkozójukat elbukták, Palauban az Anadolu verte őket az elmúlt héten. Hatalmas mérkőzés volt, óriási hullámvölgyekkel mindkét részről, nem lehetett tudni, végül ki hagyja el győztesen a parkettet. Larkin révén nagyot hajráztak a törökök, akit nem tudott limitálni a katalán csapat. Ha ez nem lenne elég, akkor a bajnokságban is kikaptak - szintén hazai pályán -, hiába volt a pályán 32 percet Nikola Mirotic és a kulcsjátékosok többsége 25 perc felett játszott, nem bírtak a Bilbaóval, sokat kivehetett a Barcából a hosszabbításos vereség. 

Malcolm Delaney (Fotó: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com)

Miért kellemetlen ellenfél a Maccabi? Mert hazai pályán ők az egyik olyan csapat, amely még nem kapott ki az Euroligában. Idegenben nem megy mindig a szekér, vannak sérüléssel bajlódó játékosaik is bőven, de a hazai meccsekre rendre összeáll a taktika, viszi őket előre a lelkesedés. Ha megnézzük a statisztikákat, nem sok dologban emelkednek ki a hazai pályán nyújtott teljesítményük alapján: defenzív lepattanók és a kétpontosok hatékonyságában. Ez azonban bőven elég számukra a sikerhez. 

Magabiztosak, teljesen tisztában vannak a képességeikkel, nincsen kapkodás, mély cserepadjuk révén bárkitől jöhet egy-egy jobb teljesítmény. Egyetlen állandó pont van csak: Scottie Wilbekin. Az amerikai játékossal meggyűlhet a katalánok baja, ugyanis, ha Larkint nem tudták limitálni, akkor Wilbekin is sziporkázhat ellenük, ami a meccsükbe kerülhet. Omri Casspi visszautazott az Egyesült Államokba, hogy kezeljék a sérülését, Tariq Black szintén nem bevethető, de nélkülük is bizonyítani kell a hazaiaknak. 

Borítókép: Yovel Zoosman (Fotó: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com)

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 29.54 %

január

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár Euroliga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
2020 jan 20. 21:52
Euroliga: Az igazi rangadó

Nem sikerült az oroszországi túra a madridi sztárcsapatnak! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 jan 16. 09:59
Euroliga: Remek alkalom

Kiváló lehetőség a törököknek a felzárkózásra! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 jan 13. 23:20
Euroliga: Fokozódhatnak a gondok

Rövid időn belül harmadik vereségét szenvedi el a Barcelona? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek