Euroliga: Komolyan gondolják a Khimkinél

Bence
1 tipp
2019 okt 2. 16:44
Szólj hozzá!

Kosárlabda Euroliga Maccabi Tel Aviv Khimki Moscow

Két klub, mely a szezon későbbi periódusaiban komoly meglepetéseket okozhat, főleg akkor, ha összeáll minden náluk. Jó felmérő lesz nekik az első kör, hol is tartanak jelenleg. 

Khimki Moszkva - Maccabi Tel-Aviv

A Khimkinél teljes ujjáépülés kezdődött. Az elnök, Dmitry Golubkov nem viccelt, mikor megnyomta a rebuild gombot. Ennek előszele volt a tavalyi szezon, mikor rádöbbentek, hogy egyetlen játékostól függ a klub sikeressége. Andrey Shved megkerülhetetlen tényező, ha a Khimkiről vagy az orosz kosárlabdáról beszélünk. Ez tény, aminek vannak pozitív, ugyanakkor negatív hozadékai is. A csapat strukturáján tehát változtatni kellett. Golubkov visszahozta az egykori sikeredzőt, Rimas Kurtinaitist, akivel 2015-ben EuroCup-ot nyertek. 

Kurtinaitis hozta magával Robertas Kuncaitis segédedzőt, akivel 2009-ben nyert EuroCup-ot, illetve érkezett még Evaldas Kandratavicius, aki a megfelelő edzésmunkáról gondoskodhat, Litvánia szerte elismert szakemberről beszélhetünk (dolgozott a városi rivális, CSZKA-nál is). A minőségi stáb tehát adott, ahogyan a keret is, hiszen Golubkov egykori NBA-t és Euroligát megjárt rutinos játékosokkal erősítette meg a keretet: Timofey Mozgov (Orlando Magic), Jonas Jerebko (Golden State Warriors), Dairis Bertans (New Orleans Pelicans), Jannis Timma (Olympiakos), Sergey Karasev (három szezont húzott le az NBA-ben), Devin Booker (Bayern München) és Jeremy Evans (hat év az NBA-ben), Stefan Jovic (Bayern München). 

Nyugodtan kijelenthető, hogy ez egy kiváló csapat, tele olyan játékosokkal, akik mögött óriási tapasztalat áll, többségük még versenyképes korban. A tavalyi keretből megmaradt Anthony Gill és természetesen, Alexey Shved. A szezont kicsit nehézkesen kezdték, barátságos mérkőzéseken akadozott a gépezet, de aztán a VTB második fordulós találkozóján már domináltak. Ezzel a kerettel a minimális elvárás a rájátszás, de minden attól függ, mennyire tudnak összeszokni, mert jövőre ennél komolyabb céljaik is lehetnek. 

Alexey Shved (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

A Maccabinál is komoly változások voltak, megunták a középszert. Erre utalhat, hogy két játékost az NBA-ből hoztak: Omri Casspi és Tyler Dorsey. Előbbi hazatért nevelőcsapatához és meggyőzte NBA-s csapattársát, hogy érdemes csatlakoznia. Nem véletlen Quincy Acy igazolása sem, ő is játszott együtt anno Omri Casspival (2015/16-os szezonban). Nate Wolters is lehúzott négy szezont az NBA-ben, tavaly pedig az Euroligában átlagolt 11 pontot. Othello Hunter a címvédő CSZKA-tól érkezett. 

Ez már így is egy nagyon erős csapat lenne, de ehhez még érdemes hozzávenni a Scottie Wilbekin - Tarik Black - Yovel Zoosman triót. A csapat nagyobb része amerikaiakból áll, gyorsak és fizikálisan az ellenfelek fölé kerekedhetnek, Casspi triplái pedig aranyat érhetnek. Már az első fordulóban egy parádés mérkőzésre van kilátás, tele kiváló játékosokkal. A Maccabi is gyengébben kezdte a szezont, ráadásul még a nemzeti bajnokság sem kezdődött el, pontos erejüket nehéz felmérni. Mi ilyen sztárparádétól pontokat várunk, hiszen mindkét oldalon megvannak azok a dobógépek, akik képesek meccseket eldönteni. Ideálisnak tűnhet a 158,5 pontos határ egy overre. 

Borítókép: Alexey Shved (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

Labdarúgás gyűjtő bónusz

Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Khimki Moscow Region v Maccabi Tel Aviv Tipp

    158,5 pont felett
    1.66 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -19.00 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Labdarúgás gyűjtő bónusz

  • Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár Euroliga 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 19. 12:31
Euroliga: Folytatódik tovább a csoda?

Mire megy Shane Larkin az oroszokkal szemben? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 17. 10:18
Euroliga: Az igazság pillanata

Egy török döntős már biztosan lesz, de vajon sikerül-e a címvédés a spanyol sztárcsapatnak? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 25. 10:27
Euroliga: Ennél jóval több kell!

A Barcelona a kiesés szélére sodródott, győzniük kell hazai pályán! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek