Az északi országok számára nem úgy kezdődött ez az Eb-selejtező, ahogyan elképzelték, hiszen a dánok és a finnek is pontot veszítettek az első két játéknapon, így némi meglepetésre Szlovénia vezeti a H csoportot. Képesek tartani az előnyüket továbbra is?

jún 16. 18:00

Szlovénia csak a kötelezőket hozta?

Csalóka lehet a H csoport eredménye, ugyanis a dánok voltak a legnagyobb favoritok, de egyelőre a szlovénok vezetik a csoportot. Szlovénia azonban csak két kötelező győzelmet hozott, azt is eléggé szűken. Kazahsztánban épphogy nyertek 2-1-re, míg San Marinót a második félidőben szerzett gólokkal tudták legyőzni 2-0-ra. Egyik találkozón sem voltak meggyőzőek, viszont kihasználták a riválisok hibáit. 

Mint kiderült, Kazahsztánban mégsem olyan egyszerű nyerni, miután Dánia 3-2-re kikapott Astanában. A dán - finn - észak-ír trió pedig egy mini körbeverést csinált, hiszen a dánok Hojlund góljaival a hajrában győzték le a finneket, míg a finnek az észak-íreket 1-0-ra. A csoport egyelőre eléggé kaotikus, nem lennénk meglepve, ha minden duplaforduló után változna az első két helyen lévők kiléte. 

Finnország Szlovénia
Jan Oblak (Fotó: Christian Bertrand/shutterstock.com)

Szlovénia ugyanis messze nem a legerősebb ebből a csoportból, sőt, leginkább úgy jellemeznénk őket, hogy van egy világklasszis kapusuk, illetve rengeteg középszerű játékosuk. Hiába játszanak olasz bajnokságban néhányan a keretből, nem éppen olyan labdarúgók, akikre az ember felkapja a fejét. A csapat tehát abban bízik, hogy Jan Oblak kivédi az ellenfelek szemét, de most van egy eléggé jelentős problémája a szlovén szakmai stábnak. 

Jan Oblak nincs a keretben, mert nem bevethető. Oblak már hosszabb ideje pihenőn van egy krónikus sérülés miatt, felmerült műtét is. A lényeg, hogy nem segítheti hazáját ezeken a fontos meccseken, hosszabb felépülés vár rá, nélküle viszont ez a gárda nagyon súlytalan. Hátul egy biztos pontot jelentett, amire lehetett építeni a védekezést, most se normális támadósor, se minőségi középpálya és még a védelemben is gondok vannak. 

Finnország javíthat

A dánok ellen bíztunk a finnekben, jól is tartották magukat az utolsó 10 percig, majd ott kaptak két gólt. Ettől függetlenül mi hiszünk a finn-csodában, kijuthatnak az első két hely valamelyikén a 2024-es Európa-bajnokságra. Mint írtuk, a finnek céltudatosan játszanak, jól megszervezett csapatuk van, dánok elleni vereséget a következő körben idegenben javították. Tipikus meccs volt a finnek szemszögéből, kevés helyzet, de abból két nagy, egyiket gólra tudták váltani, majd kontrollálták a találkozót. 

Amikor két ilyen csapat küzd egymással, akiknél nincsenek kiemelkedő támadósorok, ott a védelem hatékonysága dönthet, illetve a fegyelmezett játék, ebben pedig Finnország jobb. Hiába lesznek a finneknél is hiányzók, azért a csapat magját sikerült behívni, rutinos játékosok alkotják a kezdőt, Pukki személyében pedig van egy olyan támadójuk, aki ilyen fontos meccseken is képes betalálni. 

  • Finnország - Szlovénia tipp

    Finnország nyer
    Unibet
    2.45

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: ArifAsif/Shutterstock, Alizada Studios / Shutterstock