Fogadnál a 2022-es magyar országgyűlési választásokra? Most megteheted!

Admin
2022 jan 13. 17:05
1 hozzászólás

Politika Orbán Viktor Márki-Zay Péter választások 2022

Magyarország köztársasági elnöke, Áder János 2022. április 3-ára írta ki az országgyűlési választásokat, amire most már az Unibeten fogadhatunk is. Ki nyer? Orbán Viktor marad a miniszterelnök? Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogás jelöltje lesz az új vezető?

A bukmékerek biztosra mennek

Alig, hogy kihirdették a választás időpontját, megkaptuk az első szorzókat az eseményre, amik alapján Orbán Viktor a favorit (1.40), míg Márki-Zay Péter egyelőre underdog szerepkörben tetszeleg (2.75). Érdekesség, hogy a többi jelöltre (Gattyán György, Kovács Gergely vagy épp Toroczkai László) szorzót sem kínáltak, így gyakorlatilag le is szűkítették az esélyeket két elnökjelöltre. A szorzókat százalékosítva, Orbán Viktor győzelmére 71%, míg Márki-Zay Péter esetében 36%-ot kínálnak. 

A fogadóirodák tehát biztosra mennek, az elmúlt 12 évben kormányzó Orbán Viktort tekintik favoritnak, hiába állt össze az ellenzéki összefogás. Ennek több oka is van, miért a Fidesz a favorit a választáson. Az egyik, hogy az ellenzéki előválasztás után, meglepően hosszú időre eltűntek az összefogás pártjai, jóformán Dobrev Kláráról és a DK-ról alig lehetett hallani 2 hónapon át, de Jakab Péter és a Jobbik is eléggé csöndben volt. 

Ez meglátszott a közvélemény-kutatók eredményein is, ugyanis a kezdeti Fidesz gyengélkedés után, egyre erősödött a kormánypárt. Az időközben lendületét vesztő összefogás mellett az óriási pénzosztás is sokat segített, hiszen nyugdíjemeléstől kezdve, 13. havi nyugdíjon át, egészen az adóvisszatérítésig, szinte mindenkit megpróbálnak kárpótolni, illetve ez által minél nagyobb szavazótáborra szert tenni. 

Amikor az infláció mértéke óriási, akkor jól jön minden plusz forint, tudja ezt Orbán Viktor is, aki a kampányához támogatókat kér, mert mint az elmúlt évek adóbevallásaiból megtudtuk, nincsen megtakarítása. Nem tett másként az összefogás jelöltje, Márki-Zay Péter sem.

Orbán Viktor - 1.40   Márki-Zay Péter - 2.75

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!


Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Kinek kedveznek a közvélemény-kutatók?

Ahány intézet, annyi eredmény. A tavaly év végi eredményeket vettük górcső alá, ha a kormányhoz közeli Nézőpont intézet adatait nézzük, akkor magabiztos Fidesz-fölénnyel szembesülünk: 55% szavazna a biztos pártválasztók közül a kormánypártra, míg 43% az ellenzéki összefogásra. A Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a biztos pártválasztók között 49% az ellenzéki összefogásra szavazna, míg a Fideszre 48%. 

Menjünk tovább, jöhetnek a Repubiklon decemberi eredményei, ami alapján 43%-on áll a Fidesz, míg az ellenzéki összefogás 48%-ot kapott volna decemberben. Az IDEA Intézet eredményei alapján, azonban a Fidesz nyert volna egy decemberi választáson a biztos szavazók között (47%), míg az ellenzék 46%-ot gyűjtött volna. Most jól összezavartam mindenkit, ugye?

Egyelőre tehát semmi biztosat nem tudunk, de négy évvel ezelőtt is így volt ez, mikor mindenki biztosra vette a Fidesz vereségét, majd kétharmaddal nyertek. Azóta annyiban változott a helyzet, hogy az ellenzéki összefogás beállt egyetlen jelölt mögé. Így, ha lehet azt mondani, akkor egy az egyben "meccselik" le a választást. Ki zavarhat be a képletbe? A Mi Hazánk, Kétfarkú Kutyapárt és a milliárdos Gattyán György mozgalma, akik egy-egy helyen elvihetnek százalékokat, esetleg olyan jelöltet állíthatnak, akik megnyerik az adott körzetet. 

A választásokig még érkeznek különböző cikkek a témában, Ti is írjátok meg véleményetek, akár itt akár a fórumon. Mekkora érték van a jelöltek szorzójában? Mit gondoltok a 2022-es választásokról?

Szavazás

A hivatalosan Miniszterelnöknek kinevezett jelölt?


Orbán Viktor45 (73%)

Márki-Zay Péter16 (26%)


Összes szavazó: 60

Borítókép: Fotó: blackcatstudio/Shutterstock

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez, s máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.orgHozzászólások 1

grof19
grof19
2022 jan 15. 08:53

Nagyon nehéz minden eredményre tippelni a sport terén de a politika az egészen más. Én politikára nem tippelek viszont van egy dolog amiben nagyon bízom és a szavazásban arra is adom voksomat.

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

  • A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez, s máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair útmutató
betfair regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Magyar országgyűlési választások 2022 - fogadási lehetőségek

SPF Előzetes hozzászólt
2022 ápr 3. 19:42
SPF Előzetes hozzászólt
2022 márc 30. 15:18
Teljes a bizonytalanság a választások kapcsán!

Új kínálattal bővült a fogadási lehetőségek száma a magyarországi választásokra! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2022 márc 5. 12:36
Most miért lett érték Márki-Zay Péter győzelmében?

Hogyan változott egy hónap alatt a magyar választási helyzet, mikor már kevesebb, mint 30 nap van a választásokig.  [url=https://www.sportfogadas.org/elozetesek/most-miert-lett-ertek-marki-zay-peter-gyozelmebe

Még több Politika