Giro d'Italia: Ki nyeri a ponttrikót?

Bence
1 tipp
2019 máj 29. 18:26
2 hozzászólás

Kerékpár Giro d'Italia Pascal Ackermann Arnaud Demare

Az utolsó nyugodt szakasz az összetett esélyesek számára. A 18. etapon a sprinterek csapnak össze nagy valószínűséggel, ahol Démare - Ackermann csata várható. 

Pontszerző

Mindössze egy olyan szakasz maradt, ahol a sprinterek összemérhetik erejüket. Mármint azok, akik túlélték a hegyeket. Sokan feladták már a versenyt, de két top sprinter még "életben" maradt: Arnaud Démare és Pascal Ackermann. Előbbi vezeti a pontversenyt (13 pont előnnyel), míg utóbbinál az is csoda, hogy eddig kibírta. A német versenyző egy bukás után tudta folytatni a versenyt, mezőny legjobb sprintere, de vajon mennyire ereje maradt a harmadik hétre?

A francia Démare az eddigi egyetlen szakaszgyőzelmét a Girón idén aratta. A 10. szakaszon történt, ahol a többiekkel ellentétben egy teljesen másik oldalt választott a sprintnél. Erre csütörtökön is lesz lehetősége, ugyanis a 222 km-es etap a sprintereknek kedvez (illetve a szökevényeknek). Vannak benne kisebb emelkedők, de ezek elenyészőek. Ha sikerül megfogni a szökevények, akkor egy olyan hajrá jöhet, ahol bizony nem lehet alibizni. 

Az utolsó másfél kilométer amellett, hogy teljesen sík, egy hosszú egyenes. Fontos lehet a helyezkedés, de még fontosabb az odafigyelés. Az utolsó kilométeren belül (olyan 200-300 méterre a céltól) egy járdasziget található. Ez bekavarhat, főleg egy olyan hajrában, ahol csak két domináns sprinter van. Többiek kevésbé rutinosak, ebből jöhetnek a hibák. Az útszakasz eléggé szűk, szóval érdekes felvezetés várható.

Nézzen sportot élőben


Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Kétesélyes?

Eléggé komoly sprintermezőny jött össze az olasz körversenyre, azonban különböző okok miatt a végére mindössze ketten maradtak, akik az élvonalhoz tartoznak. A már említett Démare és Ackermann egyaránt nyert már szakaszt a versenyen, de mi van a többiekkel? Maradtak felvezetőemberek (Sabatini, Gibbons, Consonni és Van der Sande) és másodvonalas hajrázók (Belletti, Haller és Cimolai). Ennyi az a mezőny, akivel komolyabban számolni kéne. Eléggé karcsú, nem?

A Groupama-FDJ és a Bora-hansgrohe az a két csapat, amelyeknek érdeke egy holnapi hajrá, esetleg az Israel Cycling Academy (Cimolai miatt). Lesznek olyanok is, akik pihennek a pénteki és szombati hegyi etap miatt (mert az összetettben érdekelt versenyzőjük van). A harmadik tábor az, akiknek célja a szökés: AG2R, Bardiani, CCC, Deceuninck-Quick Step, Lotto Soudal, Nippo Vini Fantini, Dimension Data, Sunweb, Katusha és UAE. Láthatjuk, utóbbi táborba rengeteg csapat tartozik. Megéri így a sprinterekre fogadni? 

Ha azt vesszük, hogy gyakorlatilag 10-14 ember fog dolgozni jobb esetben egy hajráért, akkor rájövünk, hogy nem. A top3-as fogadások közül érdemesebb a potenciális szökevényekbe fektetni: Florian Sénéchal, Nico Denz, Victor Campenaerts esetleg Damiano Cima. Sprintereknél sokkal veszélyesebb az első háromra fogadni. Normális esetben Ackermann és Démare helye bérelt, maradt egy helyre 7-8 versenyző, akik közül Davide Cimolai kiemelkedik, ő volt a legközelebb az élbolyhoz.

Arnaud Demare. Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com

Papíron és forma alapján tehát az ő dobogója nem lenne meglepetés, de ezt az irodák is hasonlóan gondolják. Érdekes Cimolai esete, ugyanis egy 29 éves sprinterről beszélünk, aki kikopott a World Tour szintről, de látható, hogy a másodvonalból kiemelkedik. Hiába az olasz származás, még sosem indult hazája háromhetes körversenyén, ami meglepő (elsősorban Tour de France-on indították). Tapasztalata van bőven, gyengébb mezőnyű hajrákban kifejezetten jó. 

Mi azonban a két legjobbra koncentrálunk. Ackermann a bukás után folytatta a versenyzést, de ez élete első háromhetese. Közel sincsen olyan tapasztalata, mint francia riválisának, ráadásul Démare jobb a hegyekben, mint a német versenyző. Démare nyert már harmadik héten mezőnyhajrát a Tour de France-on. Ő kifejezetten jól osztja be az erejét, nem a leggyorsabb sprinterek egyike, de állóképessége és helyezkedése révén ott van a szűkebb elitben. Az egyik ereje abban rejlik, hogy hosszút nyit és az itt elért sebességet képes tartani. 

Selig révén van egy kiváló felvezetője németnek, de a francia versenyző előtt egy olyan sor állhat össze, akik még a Quick Step dolgát is megnehezíthetnék: Scotson, Konovalovas, Ludvigsson, Guarnieri és Sinkeldam. Tavaly a harmadik héten kapott egy kiváló felvezetést a Tour de France 18. szakaszán. Akkor Guarnieri volt az utolsó embere, aki 400 métertől kiválóan elvitte az utolsó 200-ig, ahonnét Démare simán megoldotta a Kristoff, Sagan és Degenkolb fémjelezte mezőnyben. Most is valami hasonlót várok tőle. 

Borítókép: Arnaud Démare (Készítette Nicola Devecchi / Shutterstock.com)

MLB korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 5 run előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    18. etap: Arnaud Démare nyeri a szakaszt
    2.75 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -14.75 %

október

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

MLB korai kifizetés ajánlat

  • Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 5 run előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2020 okt 19. 11:13
Szomorú, nagyot bukott tényleg, sok idén a QS veszteség (Evenepoel, Jakobsen, Alaphilippe), ráadásul hosszabb sérülésekkel.

Egy érdekesség a Jumbo-Visma részéről: pár éve mondták, kis költségvetéssel, nem lehetnek nagy álmaik. Továbbra is úgy hírdették magukat, hogy alacsony a költségvetés, de azért egy ilyen sor nem fillérekből jön össze. Idén megalakult a női szakoszt
Latzka hozzászólt
2020 okt 19. 10:37
Julian Alaphilippe két helyen is eltörte a kézközépcsontját a tegnapi bukásban :'(
SPF Előzetes hozzászólt
2020 okt 16. 11:42
Ketten a világ ellen

Felkészítő a hétvégi Flandriai körversenyre Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek