Giro d'Italia: Még semmi sem dőlt el!

Nagy Bence
2018 máj 24. 19:35
Szólj hozzá!

Kerékpár Giro d'Italia Chris Froome Tom Dumoulin

Elérkeztünk az olasz körverseny két legfontosabb szakához. Eddig Simon Yates uralta a viadalt, de a csütörtöki etapon megtört. Képesek-e a többiek ezt kihasználni vagy Yates talpra áll? 

Nem lehet alibizni!

Az utolsó két hegyi szakasz nagyon keménynek ígérkezik, de most elsősorban csak a péntekire koncentrálunk. Három kiemelt kategóriás emelkedő, közülük rögtön az idei Cima Coppival, a Finestrével kezdenek. A táv második fele murvás út, így azzal is meggyűlhet a baja a versenyzőknek. Itt nem ér véget a szenvedés, ugyanis jön amolyan átvezetésnek a Sestriere, majd a befutó, ami a Jafferau-n lesz. Elnézve a videót, ez egy megpróbáltatásokkal teli nap lehet az összetett esélyeseknek. 

Eddig lehetett megbújni a mezőnyben, okoskodni, hogy majd a végén támadunk, van még idő. Aki viszont a 19. szakaszon gyenge lesz, az minden esélyét elveszíti a dobogóra vagy adott esetben a győzelemre. Még 5-6 ember pályázik az első három hely valamelyikére. Yates előnye alaposan megcsappant Dumoulinnel szemben, de Pozzovivo is belátható távolságra került, Froome bármikor képes valami váratlanra (lásd Zoncolan), míg López az igazán nagy hegyekben érzi legjobban magát. 

Mi legyen a taktika? 

Az összetettben első Simon Yatesen kívül mindössze két csapat rendelkezik olyan erővel, amivel egy hosszabb támadás kivitelezhető: Sky és az Astana. Mindkét csapat kapitányának tetemes hátránya van, de pont ezért csinálhatnak egy jó kis versenyt.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 

A Sky megint elsütheti azt a stratégiát, hogy előre küldi egyik emberét (Henao vagy Poels), míg a többiek tempót mennek, majd Froome megindul és mikor beéri az elől lévő társat, az tuti neki tempót menni. Az Astanának viszont komoly kérdést kell elemeznie. Érdemes-e védeni Pello Bilbao top10-es helyét? Miguel Ángel López ugyanis formába került, így akár még egy dobogó is összejöhet neki, de ehhez kell Bilbao segítsége is, aki jelen pillanatban a nyolcadik. 

A Mitchelton-Scottnál a védekezést választják továbbra is. Ott lesz Yatesnek Nieve, Kreuziger, Haig és Chaves. Ha nem merült ki teljesen, akkor ilyen csapat most jól jöhet, bár erősen kérdéses, hogy Chaves vagy épp Kreuziger milyen állapotban vannak. 

Egyedül nem megy?

Tom Dumoulin és Domenico Pozzovivo a többiekhez képest egyedül küzd a dobogóért. A hollandnak annyira nem is fekszenek az ilyen emelkedők, plusz az ekkora szintkülönbség sem. Főtt ő már meg hasonló helyzetben a Vueltán. Pozzovivo más tészta, neki hatalmas rutinja van, de azért egy jó segítő hiányozhat mellőle a nagy hegyekben. Talán majd Visconti vele tud maradni egy kicsit. 

Fogadás szempontjából azonban nem az összetett esélyesekre érdemes fogadni, bár csábító lehet Pinot szorzója Yates ellen (2.25), de a franciának már semmit sem hiszünk el. Ott van viszont Patrick Konrad. Egyelőre a 10. és szeretné ezt meg is tartani. Láthatólag egyre jobb állapotban kerül, míg Bilbaónál a fentebb említett kérdés merül fel. Ha beáldozzák őt, akkor jöhet a Konrad tipp, de amúgy is jó esély nyílik rá, mivel Bilbao önmagához képest extrát hoz és nem lehet tudni, hogy mikor lesz rossz napja. 

A cikkben közölt oddsok a bet365 irodától származnak és ebben az időpontban voltak érvényesek: Május 24., 21:50 CET

0:0 - pénzvisszafizetés

Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 19. szakasz: Konrad előrébb végez, mint Bilbao
    1.83 Bet365Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 7.30 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

0:0 - pénzvisszafizetés

  • Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

MessiÁs hozzászólt
2019 ápr 16. 11:23
Teljesen mindegy mennyibe kerul, megeri. Orszagimazs.. A vilagon mindenhol tobb 10millioan nezik majd azt a 3szakaszt, bemutatva Budapestet es a tobbi érintett orszagreszt.
Hany meg hany ezer turista fog jonni vsak azert mert latta milyen szep a tulpartrol a Parlamant vagy a Budai var.. Vagy a Balaton.

Sokkal jobb ez igy, mint ha ebbol a penzbol egy szutyok utazz M
csabax hozzászólt
2019 ápr 16. 11:06
Mint közismert, nincs ingyen kenyér: közel 8 milliárd forintba kerül Magyarországnak, hogy innen rajtol a Giro d'Italia.
Pozzato hozzászólt
2019 ápr 16. 10:19
Óriási pozitívumnak tartom, hogy a pletykából végül valóság lett. Egyfelől nem örülök, amit művelnek a magyar kerékpársporttal (pályák, versenyzők ellehetetlenítése), másfelől viszont akadnak pozitív példák is, amik mellett nem lehet elmenni. Ilyen a Tour de Hongrie, illetve ez a Giro d'Italia rajt.

A Tour de Hongrie szépen halad a fejlődésben, végre találtak neki

Kapcsolódó cikkek