Brexit széles

Gyertek vissza britek, csináljunk hatszoros pénzt közösen

SPF Team 2021 febr 1. 19:14 2 hozzászólás

Politika Európai Unió Egyesült Királyság BREXIT

Mindent vissza lehet csinálni, ha az angolok úgy döntenek, hogy a Brexit nem tetszik nekik annyira, és visszalépnek az Európai Unióba, akkor mindjárt bejöhet egy 6-os odds.

Az Egyesült Királyság még 1973-ban csatlakozott az Európai Közösségekhez, amit az EU elődjének nevezhetünk, és ezt a lépést egy népszavazással erősítették meg 1975-ben. A tagságnak szintén egy népszavazás vetett véget, miután 2016-ban a brit polgárok többsége a Brexitnek elnevezett kilépés mellett voksolt. British (magyarul 'brit') + exit ('távozás', 'kijárat') - ahogy a Wikipédia írja. A kormányuk 2017. márciusában bejelentette a távozási szándékot az uniós szerződés 50. cikke alapján. Kisebb huzavona és bizonytalanság után, az Egyesült Királyság 2020. február 1-jén kilépett az Európai Unióból.

Talán sosem voltak teljesen elkötelezett tagok a britek, kimaradtak például a valutaunióból, nem voltak tagjai a schengeni övezetnek, és többször is ellenkeztek a kollektív uniós célkitűzésekkel. Viccesen mondatjuk, hogy a font nagyon fontos volt nekik. Természetesen a hullámzó politika időnként szóba hozta az eurót, és a szorosabb kapcsolatot, de végül megérkezett Boris Johnson. Látványos és hatásos kampányeszközökkel harcolt az EU ellen, például egy hatalmas piros buszra kiírták, hogy Nagy-Britanniának hetente 350 millió fontba kerül az Uniós tagság, és ezt a sok pénzt mennyivel jobb lenne egészségügyre költeni.

Tiszta sor, tehát kiléptek. De van visszaút? Tippelhetünk arra, hogy visszalépnek vagy sem 2026-ig. Jean-Claude Juncker többször is azt nyilatkozta, hogy ha valamikor a jövőben meggondolják magukat, és szeretnének újra tagok lenni, tehát visszalépnének, akkor az EU minden bizonnyal fogadja őket. "Egyszer talán belátják és elemzik a hátrányokat, mellyel a Brexit járt. De nem csak nekik, hanem nekünk is jobb, ha sorainkban tudhatjuk Nagy-Britanniát" - mondta Juncker.

A visszalépés elérésére az EU-nak is meglehetnek az eszközei. Például ott van Skócia, mely nem biztos hogy ki akart lépni az európai közösségből, de ha sikerülne elérni a függetlenedését, akkor EU-tag is lehetne. Trükkös terv, időbe telik, ráadásul a Transpotting óta tudjuk, hogy skótnak lenni nem annyira jó. "Pocsék dolog skótnak lenni! Az alja, a legalja vagyunk. A nagyvilág söpredéke. A legnyomorultabb, legszánalmasabb, legszemetebb emberfajta, ami a civilizációból született. Valaki utálja az angolokat, én nem. Csak tróger népség. És mi ennek a tróger népségnek a gyarmata vagyunk. Még rendes gyarmatosítókat sem találtunk magunknak" - Mark Renton.

100%-os befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a CampoBeten és használd ki az akár 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszt! 

CampoBet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés


Hozzászólások 2

User ID: 26002
User ID: 26002
2021 febr 1. 19:43

Ez a cikk az alsó két kimenetellel jelen állapotban értelmetlen, gondolom fel lett cserélve a két odds, úgy már jó.

Chan
Chan
2021 febr 1. 22:05

Köszi, hogy jelezted a hibát zbking!

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

  • Regisztrálj a CampoBeten és használd ki az akár 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszt! 

CampoBet útmutató
CampoBet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Fogadás politikára

csabax hozzászólt
2023 okt 12. 21:54
Lehet-e valamelyik sportfogadó irodánál fogadni arra, hogy Benjamín Netanjahu bukni fogja a következő választást?
Ha igen, lehet, akkor hol lehet ilyesmire fogadni?
SPF Előzetes hozzászólt
2023 okt 10. 18:42
Választások világszerte, meghatározó év elé nézünk, szavaz az EU, az Egyesült Államok és Oroszország is!

Az elkötvető egy évben választanak az Európai Unióban, Egyesült Államokban, Oroszországban, illetve olyan fontos stratégiai helyeken, mint Lengyelország. Olvasd tovább

Pozzato hozzászólt
2023 okt 5. 19:52
Idézetet írta: Knapp Dátum október 05, 2023, 19:39:35Ami érdekes (vagy inkább logikátlan), hogy Robert Kennedy Jr. elnökké választására 15-ös szorzó van, arra, hogy a demokraták elnökjelöltje legyen (ami ugye elkerülhetetlen lépés az elnökséghez) 17-es. 
Szóval nagyobb valószínűséggel lesz elnök, mint elnökjelölt.   ;D

Annyira nem logikátlan, ugyanis nem kell demokrata jelöltnek lennie. Felmerült egy olyan opció, miszerint Kennedy független jelölt lesz, mert ugye erre is van lehetősége. Az elmúlt napokban erről szólt az amerikai média, ugyanis kiszivárgott egy olyan infó, miszerint ennek reális az esélye. Elvileg Philadelphiában fogja bejelenteni pár nap múlva, hogy független jelöltként indul.

Még több Politika