Az év első Monumentuma, melyre augusztusban kerül sor. Ez lesz az utóbbi évek legnehezebb Milano - Sanremója?

Nehezítések a versenyt illetően

Az már önmagában sem kellemes, hogy augusztusban kell rendezni egy klasszikus egynapost, mikor Olaszországban hőség van. Folyamatosan 30 fok felett a hőmérő higanyszála, láthattuk azt is a Strade Bianchén, milyen hatással volt ez a mezőnyre. Ilyen kevesen még sosem fejezték be a Stradét, mint ahányan az elmúlt hétvégén, teljesen szétszakadt a mezőny, kevesen bírták a hőséget és a port. Mi várható a Milano - Sanremo versenyen?

A táv hosszabb lett (!!), majd 300 km (299), illetve növekedett a szintkülönbség is (2700 méter), ráadásul az útvonal is szinte teljesen új. Maradt a Cipressa és a Poggio is, nem úszták meg a versenyzők az emelkedőket. Mindemellett 30 fok feletti időjárás várható, folyamatos hőség. Ha a Strade Bianchén (185 km) így megviselte a mezőnyt, akkor mi lesz a szombati majd nyolc órán át tartó versenyen? Ha ez nem lenne elég, akkor érdemes azt is hozzátenni, hogy mindössze hat versenyző lesz egy csapatban!

Merész tippek egy merész versenyre

Nincs mese, kockáztatni kell, mert itt lehet nagyobb szorzókat fogni. Sok versenyző (akár csapatkapitány is) magára lesz utalva. Hiába a papíron öt főből álló segítség, ilyen körülmények között nem valószínű, hogy sokan eljutnak limitidőn belül a célig. A csapatok most már nem kockáztathatnak, hogy van 2-3 kiemelt emberünk, majd a segítők megoldják. Egy Quick Stepnél kétséges, hogyan oldják meg az Alaphilippe - Stybar - Bennett trióval az egynapost, hiszen nincsen elég segítőjük. 

Érdemes ilyen módon is figyelni a versenyt, hiszen jobban járhatnak azok a csapatok, ahol van egyetlen ember, akiért dolgozik mindenki. Az első tippünk emiatt Elia Viviani preferálása Sam Bennett ellenében. Utóbbi versenyzőről esett szó, papíron ő a gyorsabb, ez viszont egy 300 km-es verseny lesz. Azért fontos ezt kiemelni, mert Viviani kiemelten jó az ilyen egynaposokon (csapata csak őt segíti, ráadásul a hamburgi egynapos címvédője, Eb-győztes egy óriási szökés után), míg Bennett képtelen jól teljesíteni ilyen versenyeken.

Hiába gyorsabb papíron Bennett, de Viviani rendre verte őt az elmúlt években, ráadásul Bennett számára nem lesznek segítők egy hajrában, míg Vivianinak igen! A Quick Step taktikája pont az ilyen kisebb létszámú versenyeken üthet vissza, hiszen az időjárási körülmények miatt, rendkívül sokszor kell visszamenni a kisérőkocsihoz kulacsért és táplálékért, de amikor van 2-3 kiemelt ember, akkor a maradék 3-4 versenyző nem tudja megoldani a tempómenést, segítést a 300 km során. 

A másik tipp trükkös, ugyanis Cees Bolra alapjáraton nem fogadnánk Sacha Modolo ellenében, azonban utóbbi versenyző nincsen a rajtlistán. Megérhet egy próbát a Ceesre való tippelés, legfeljebb érvénytelenítik a tippünket! Felhívnám még a figyelmet olyan csapatokra, mint az UAE, ahol szintén 3-4 kiemelt versenyző van (Gaviria, Kristoff, Formolo és Pogacar), náluk is lehetnek majd problémák ebből!

  • Kerékpár Tippek

    Elia Viviani előrébb végez, mint Sam Bennett
  • Cees Bol előrébb végez, mint Sacha Modolo

Számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Sam Bennett (forrás: Nicola Devecchi / shutterstock.com)