Óriási harc lehet a Portland Trail Blazers és a Los Angeles Lakers között a rájátszást érő helyért, mind a két franchise el akarja kerülni a play-int. 

Nagy hajrát indítottak

Amikor megsérült LeBron James és Anthony Davis, lehetett sejteni, hogy a Los Angeles Lakers számára nem lesz egyszerű az alapszakasz vége. Hárman küzdenek a két automatikus rájátszásért érő helyért, közülük a Dallas Mavericks ott lesz a rájátszásban egyenes ágon, mindössze az a kérdés, hogy 5. vagy 6. helyen (idézet: " a divíziógyőzelem automatikus részvételt jelent a playoffban, álljon bárhol az adott csapat.").

Maradt tehát az egyetlen kiadó helyre a Blazers és a Lakers. LeBronéknál nem alakult jól a helyzet, James későn tért vissza, Davis sem volt mindig 100%-os állapotban, hiába volt bevethető. A Portland pocsékul "kezdett", majd elkezdett nyerni, óriásit hajráznak, ahogyan tavaly is. Élcsapatokat vernek meg, köztük a Jazzt, akik elsők a ligában. Ez a győzelem viszont önmagában kevés, ha nem nyerik meg a maradék két találkozóból legalább az egyiket. 

A Utah Jazz után back-to-back következik a Phoenix Suns (gyakorlatilag ugyanazt megcsinálhatják, mint pár nappal ezelőtt a Warriors, akik szintén ezt a két csapatot verték back-to-back). A konferencia két legjobbjával találkoznak a hajrában, de egyetlen szerencséjük van: ezek a csapatok épp most sebezhetőek. A Phoenix két vereségnél tart zsinórban, hiába kipihentek, nem pörögnek úgy, mint a szezon korábbi részében (elengedték volna a konferencia első helyét?). 

Számomra nem jelent semmit, hogy a Portland back-to-back lesz. Volt, amikor két egymást követőt elbuktak, volt mikor kettőt nyertek, most annyira motiváltak, hogy akár már a mai nap lezárhatják a playoff hely kérdését, ezzel pár nap extra pihenőhöz juthatnak. A hátralévő két meccsükből ugyanis elég egyet megnyerniük (mert a Lakers egy meccs hátrányban van, ráadásul az egymás elleni a Portlandnek kedvez). Mindezek alapján azt várom, hogy Lillardék a Suns ellen is maximumot nyújtanak majd, de nem a győzelmükre fogadok, hanem megelégszem a sima hendivel is. Felesleges statokat nézni, megterhelő alapszakasz volt, itt a végén az adott napi forma és a motiváció dönt. 

Borítókép: Nolan Smith a Portland Blazers mezét cserélte le a Cedevitáéra. Fotó: nikk_la

Vedd ki a részed a garantált 300 millió forintból!

Fogadj az Unibetnél legalább 1500 forint értékben a Labdarúgó-Európa-bajnokság egy adott meccsére és a megszerzett sorsjeggyel részt vehetsz a mérkőzésre vonatkozó sorsoláson.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Phoenix Suns - Portland Trail Blazers Tipp

    Portland +5,5 ponttal
    1.91 Unibet