LaLiga: Manapság verhetetlenek

Nagy Bence
2019 márc 25. 18:15
Szólj hozzá!

Foci Sevilla FC Valencia CF LaLiga

Március közepén új edzője lett a Sevillának. Joaquín Caparrós régi motoros, akinek a szezon végéhez közeledve kéne felpörgetni a klubot és megszereznie a Bajnokok Ligája indulást érő helyek egyikét. Ennek egyik állomása lesz a Valencia elleni mérkőzés.

Sevilla - Valencia

Kiváló főpróba volt a Sevilla számára az Espanyol elleni mérkőzés, mert valami hasonló várható majd a Valenciától is hétvégén. Az év elején sokan lesajnálták Marcelino csapatát, fejét akarták az edzőnek, de végül beérett a munkája. Kitartó volt, idén mindössze egyszer láthattuk a 4-4-2-es felálláson kívül más rendszerben játszani a csapatot, Marcelino nem változtat, inkább a meglévő (bevált?) taktikához igazítja a játékosokat. 

Ékes példa volt erre a Celtic elleni Európa Liga odavágó, ahol Cheryshevből csatárt faragott Marcelino, mellé Rubén Sobrino került, de még így is nyertek. A 4-4-2-es rendszer egyik legfontosabb alapelve a fegyelmezett védekezés. Kiválóan védik a területeket, jól szűkítik a réseket, felveszik a pozíciókat a játékosok, már a csatárok megkezdik a védekezést, visszazárnak, gyakorlatilag hármas falat alkot a kezdő. Képesek teljesen visszahúzódni, olykor emberfogást alkalmaznak, nagyon nehéz a védelmük mögé kerülni. 

Goncalo Guedes (Fotó: EFECREATA.COM / Shutterstock.com)

Ebből a fegyelmezett védekezésből indulnak meg a gyors kontráikkal. Rendszerint futóversenyre kényszerítik a riválisok védőit, Rodrigo Moreno ebben kiemelkedő a sebessége révén, de Goncalo Guedes is hasznos tagja a támadósornak. A Sevilla védelme ráadásul nem túl gyors, Daniel Carrico kifejezetten lassú, talán Mercado veheti majd fel a versenyt Morenóval. Sok szó esett a vendégekről, most térjünk át a hazaiakra, ahol nagy változások voltak. Joaquín Caparrós visszatért a kispadra, vele nagy valószínűséggel átalakul majd az andalúz csapat játéka. 

Caparrós az első meccsén egy 4-4-2-vel kezdett, szélre rakta Banegát, amolyan szélső irányítónak, középen pedig masszív párost hozott létre (Gonalons - Amadou). A stabil középpálya révén adott a folyamatos labdabirtoklás is. Caparrós régimódi edző, ragaszkodik a labdához és nagy munkabírású játékosokhoz, ezért is lett kulcsfontosságú a már említett Gonalons. Fizikális fölényét kiválóan kamatoztatta a francia, Amadou-val jó párost alkottak. 

Ez lehet a kulcsa a Valencia elleni találkozónak is, ahol dominálhatnak középen. A vendégek nagy valószínűséggel visszahúzódnak majd védekezni, próbálják majd limitálni a sevillai labdajáratást. A Sevillánál mindenki Wissam Ben Yeddertől várja a megváltás, aki a legutóbbi öt mérkőzésén rendre betalált és hét gólnál jár. Ő képes váratlan húzásokra és megbontani egy védelmet. A Valencia a már említett kontrákra fog játszani, szóval eléggé nehézkes mérkőzésre van kilátás. A 2,5 alatti gólok opciója ennek ellenére nagyon jól fizet, szóval lehet benne fantázia (2.07). 

Borítókép: Valencia játékosok gólöröme (Fotó: EFECREATA.COM / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 22.07 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

La Liga 2018/19

csabax hozzászólt
2019 máj 21. 15:38
Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy ennél a Bale-sztorinál is az lesz, ami már sok egyéb másik helyen is van. Azaz: nem elegendő valaminek lenni, hanem annak is kell látszani.
Pozzato hozzászólt
2019 máj 21. 11:27
Gareth Bale.. Látom szinte minden felületen, hogy mikor kivel boronálják össze, mekkora egy szar igazolás volt, sérülékeny, nem tudott beilleszkedni, nem érte meg a pénzét.

Egy olyan játékosról beszélünk, aki eltűrte Cristiano Ronaldo árnyékát, csereként is rendre megállta a helyét, illetve Zidane-féle mellőzést is. A Real Madrid szerintem óriási hibát követ el, mikor e
zsivany20 hozzászólt
2019 máj 21. 09:05
Biztos rekordot akart beállítani Zizou...  ;D összehozta a valaha volt legnagyobb különbséget a Barca és a Real között: 19 pont! Ezzel két ponttal alulmúlta a saját maga által tavaly beállított 17 pontos hátrányt! #történelem

Fejlődés is tapasztalható azonban a kupában, idén ugyanis legalább nem egy Leganes ejtette ki őket a Copa del Rey-ből, ha

Kapcsolódó cikkek