LaLiga: Manapság verhetetlenek

Nagy Bence
2019 márc 25. 18:15
Szólj hozzá!

Foci Sevilla FC Valencia CF LaLiga

Március közepén új edzője lett a Sevillának. Joaquín Caparrós régi motoros, akinek a szezon végéhez közeledve kéne felpörgetni a klubot és megszereznie a Bajnokok Ligája indulást érő helyek egyikét. Ennek egyik állomása lesz a Valencia elleni mérkőzés.

Sevilla - Valencia

Kiváló főpróba volt a Sevilla számára az Espanyol elleni mérkőzés, mert valami hasonló várható majd a Valenciától is hétvégén. Az év elején sokan lesajnálták Marcelino csapatát, fejét akarták az edzőnek, de végül beérett a munkája. Kitartó volt, idén mindössze egyszer láthattuk a 4-4-2-es felálláson kívül más rendszerben játszani a csapatot, Marcelino nem változtat, inkább a meglévő (bevált?) taktikához igazítja a játékosokat. 

Ékes példa volt erre a Celtic elleni Európa Liga odavágó, ahol Cheryshevből csatárt faragott Marcelino, mellé Rubén Sobrino került, de még így is nyertek. A 4-4-2-es rendszer egyik legfontosabb alapelve a fegyelmezett védekezés. Kiválóan védik a területeket, jól szűkítik a réseket, felveszik a pozíciókat a játékosok, már a csatárok megkezdik a védekezést, visszazárnak, gyakorlatilag hármas falat alkot a kezdő. Képesek teljesen visszahúzódni, olykor emberfogást alkalmaznak, nagyon nehéz a védelmük mögé kerülni. 

Goncalo Guedes (Fotó: EFECREATA.COM / Shutterstock.com)

Ebből a fegyelmezett védekezésből indulnak meg a gyors kontráikkal. Rendszerint futóversenyre kényszerítik a riválisok védőit, Rodrigo Moreno ebben kiemelkedő a sebessége révén, de Goncalo Guedes is hasznos tagja a támadósornak. A Sevilla védelme ráadásul nem túl gyors, Daniel Carrico kifejezetten lassú, talán Mercado veheti majd fel a versenyt Morenóval. Sok szó esett a vendégekről, most térjünk át a hazaiakra, ahol nagy változások voltak. Joaquín Caparrós visszatért a kispadra, vele nagy valószínűséggel átalakul majd az andalúz csapat játéka. 

Caparrós az első meccsén egy 4-4-2-vel kezdett, szélre rakta Banegát, amolyan szélső irányítónak, középen pedig masszív párost hozott létre (Gonalons - Amadou). A stabil középpálya révén adott a folyamatos labdabirtoklás is. Caparrós régimódi edző, ragaszkodik a labdához és nagy munkabírású játékosokhoz, ezért is lett kulcsfontosságú a már említett Gonalons. Fizikális fölényét kiválóan kamatoztatta a francia, Amadou-val jó párost alkottak. 

Ez lehet a kulcsa a Valencia elleni találkozónak is, ahol dominálhatnak középen. A vendégek nagy valószínűséggel visszahúzódnak majd védekezni, próbálják majd limitálni a sevillai labdajáratást. A Sevillánál mindenki Wissam Ben Yeddertől várja a megváltás, aki a legutóbbi öt mérkőzésén rendre betalált és hét gólnál jár. Ő képes váratlan húzásokra és megbontani egy védelmet. A Valencia a már említett kontrákra fog játszani, szóval eléggé nehézkes mérkőzésre van kilátás. A 2,5 alatti gólok opciója ennek ellenére nagyon jól fizet, szóval lehet benne fantázia (2.07). 

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org




Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -2.94 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

La Liga 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
Ma, 10:19
LaLiga: Küzdelem a BL-ért!

A Getafe - Sevilla meccs a 4. hely szempontjából kulcsfontosságú lehet! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 19. 18:13
LaLiga: Nem lesz sétagalopp

Nehéz helyzetbe kerülhet hétvégén az Atlético Madrid. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 12. 16:14
LaLiga: A sevillai csata

Utolsó esély mindkét csapatnak, hogy elindítsák a szezon végi hajrát! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek