Ritka pillanatok egyike az elmúlt hónapokból, mikor a Real Madrid tudott pihenni, nem sérült meg újabb játékos és elvileg minden rendben zajlik a csapatnál. Ez azért fontos, mert korábban eléggé kellemetlen ellenfél volt számukra a Sevilla. 

febr 25. 21:00 Közvetítés: Unibet

Real Madrid: Egy kis pihenő

Feszített tempóban idén is a Real Madrid, de most február végéhez közelítve, akad kicsivel több, mint 10 pihenősebb nap, amikor csak a Sevilla elleni találkozóra kell figyelni. Erre szükség is volt, mert a gárda egyre inkább fásult, folyamatosan jönnek az újabb sérülések, ami borítékolható volt, hiszen alig tudtak pihenni Modricék. A Leipzig otthonában 1-0-ra nyerni tudtak, amivel elő tudták segíteni az esetleg továbbjutást. Minden bizonnyal hazai környezetben érvényesítik a papírformát, így készülhetnek majd a negyeddöntőre.

A bajnokság viszont más tészta, mert a Rayo Vallecano ellen hibáztak. Carlo Ancelotti nem tudta felpörgetni a csapatot, fásult volt a BL-től a királyi gárda, olyannyira, hogy csak 1-1-et játszottak, ráadásul Dani Carvajal csereként beállva követett el buta hibákat, így a kiállítás sorsára jutott. Luka Modric nagyon kifelé lógott ki a keretből, érthető, hogy miért távozik Madridból, még így is, hogy Ancelotti rendkívüli módon kíméli, szinte már semmit sem tud hozzátenni a csapat játékához.

Real Madrid Sevilla
Luka Modric (Fotó: Ringo Chiu/Shutterstock.com)

Vinícius Jr. pedig van, amikor hős és kiemelkedő játékkal rukkol elő, de azért sok esetben tehet a cselezgetése a támadószekció számára. A hétvégi 8-9 próbálkozásából, mindössze csak 3 csel volt sikeres, fásult volt a brazil is. Korábban írtunk erről, hogy a Real Madridnak tavasszal üthet vissza a sok sérülés, hiszen ugyan bírták a tempót sokáig, akik egészségesek voltak, de fáradtságban ez megmutatkozik majd, egyelőre ezt csak a Vallecano ellen láthattuk. 

Sevilla: Ez mi volt?

Az andalúz csapatnak nincsen nemzetközi kupa, így kissé érthetetlen volt, amit a Valencia otthonában produkáltak: 1 kapura lövés és 0.03-as xG-mutató, mindezt 47%-os labdabirtoklásból. Ez mondhatni művészet, hogy ilyen szintű legyen a meddő labdabirtoklás. Próbálhatnánk ezt elemezni, de értékelhetetlen volt, amit Sergio Ramosék nyújtottak. Kész csoda, hogy nem kaptak ki a Valenciától, megköszönhetik a hazaiaknak, hogy szereztek egy pontot. 

Korábban ez komoly párharc volt

Voltak évek, amikor kifejezetten nem szeretett a Sevillával játszani a Real Madrid. Előfordultak évek, amikor sorra kaptak ki Andalúziában, ugyanakkor Madridban érinthetetlenek voltak a királyiak, most is jelentős a helyzeti előnyük, hiába játszik Sergio Ramos a Sevillában. Quique Sánchez Floresszel is gyenge ez a keret, Ivan Rakitic télen távozott, középpálya eddig sem volt acélos, de nélkülke még annyira sem lesz az. 

Korábban volt egy kis rangadó feelingje ennek a párharcnak, most ezt nem érezzük benne. A Sevilla idegenben annyira gyenge, hogy leginkább azért küzdhetnek majd, hogy a kipihent Real Madrid ne üsse ki őket. Jude Bellingham nincsen, ez azért nagy érvágás, viszont Viníciusszal a fedélzeten még sosem kapott ki a Real Madrid. Ezt most sem tartjuk reálisnak, azt viszont igen, hogy az indulatok elszabadulnak - Sergio Ramos kapott sárga lapot az őszi meccsen is -, ezért sok büntető lapra számítunk!

  • Real Madrid - Sevilla tipp

    5,5 büntető lap felett
    Unibet
    2.05

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés