Mindkét klub a megújulás előtt, de az egyikük már el is kezdte a folyamat, míg a másik halogatja, de ki tudja, hogy meddig van idejük húzni azt a bizonyos döntést.

márc 30. 18:00 Közvetítés: Unibet

Lazio: A létező legjobb döntést hozták?

Maurizio Sarri távozása után kissé viharossá vált a helyzet Rómában, ugyanis a szurkolók megfenyegették a klub ikonját, Ciro Immobilét, hogy miatta távozott az olasz edző. Az ügy odáig fajult, hogy szurkolók egy csoportja megtámadta az olasz válogatott a családja szeme láttára, fizikailag és verbálisan is bántalmazták. Az biztos, hogy sem Immobile, sem Romagnoli nem tartozik most a Lazio szurkolói csoportok kedvenc játékosai közé, miközben a vezetőség új edzőt nevezett ki Igor Tudor személyében. 

Lazio Juventus
Ciro Immobile (Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com)

Az egykori horvát középhátvédnek bőven van olaszországi tapasztalata, hiszen irányította a Verona és az Udinese csapatát is, míg legutóbb az Olympique Marseille edzője volt. A problémás dél-francia csapatot összekapta, majd érthetetlen okokból távoznia kellett. Tudor jó szakember, de idő kell neki, közel sem biztos, hogy ebben az évben már látványos eredményeket fog letenni az asztalra, ráadásul az öltözőben is rendet kell raknia, mert úgy tűnik, hogy néhány játékos kissé elkanászodott, ha igazak a média szavai. 

Juventus: Allegri lesz a következő?

Sarri távozása kissé a semmiből jött - lehetett rá számítani, de nem így azonnal -, viszont Massimiliano Allegri esetében már hónapok rebesgetik, hogy a szezon végén távoznia kell, mert a csapat a megújulás küszöbén. A Bolognát BL-helyekre vezető Thiago Motta lehet az utódja, akiről nagyon úgy hírlik, hogy az első számú opciója a torinói vezetésnek. Motta számára is hízelgő a megkeresés, de nem akar egyértelmű választ adni még, hogy jövőre hol folytatja, megeshet az is, hogy marad egy újabb évet Bolognában. A Juventusnak viszont biztosan szüksége van a változása, mert az Allegri-projektnek lőttek. 

Sajnos eljátszottuk az előnyünket, amit felépítettünk az ötödik helyezett csapatokkal szemben, ezért most reálisan kell néznünk a helyzetet. Csak hét pontot szereztünk a legutóbbi nyolc meccsen, és a szezon második felében mindössze 13 pontot gyűjtöttünk. Kilenc meccsünk van arra, hogy bebiztosítsuk a BL-szereplésünket, a három helyből egyet meg kell szereznem.

Voltak jobb időszakok, amikor tényleg azt lehetett gondolni, hogy minden a helyére kerül, de végül hamar visszaesett a torinóiak játéka. Ha az elmúlt 10 forduló eredményeit nézzük, akkor a Juventus a 9. helyen áll a ligában, abszolút középszerű teljesítményt nyújtva. A védekezés gyenge volt, támadásban is alig akadt jobb mérkőzés, újfent a tavalyi sablonos építkezést kellett nézni, mely sok esetben erőlködésbe csapott át. A válogatott szünet lehetőséget adott Allegri számára, hogy átgondolja miként tovább. A visszatérés viszont nem lesz egyszerű, mert sem Dusan Vlahovic, sem Arkadiusz Milik nem bevethető. 

Lazio - Juventus tipp

Tudor és Allegri ismerik egymást, az pedig biztos, hogy a horvát még akkor sem hátrált meg, amikor a Juventus jóval erősebb volt, Veronával is legyőzte őket hazai pályán. Most ez a két klub nagyjából azonos szinten van, ráadásul mindkettőnél akadnak problémák bőven. Ebből kiindulva, bár kissé kockázatos, de a hazai DNB-t támogatjuk, belső viszályok ide, belső viszályok oda. A Juventusnál nagyon érződhet egy gólerős támadó hiánya. Egy őszi Atalanta elleni mérkőzésen lépett csak úgy pályára a torinói gárda, hogy sem Milik, sem Vlahovic nem volt a keretben nem is szereztek gólt!

  • Lazio - Juventus tipp

    Lazio DNB-vel
    Unibet
    2.10

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés