Izgalmasnak ígérkező mérkőzést rendeznek péntek este a francia bajnokságban. A Nice sokáig a PSG legnagyobb kihívója volt, egyben a topligákat tekintve az egyik legjobban védekező csapat. Az elmúlt hetekben viszont többször botlottak, de még így is dobogón állnak, vajon összekapják magukat a bajnoki hajrára? A Lyon összekapta, visszajöttek a válságból, elkerültek a kiesést jelentő helyekről, miközben a liga egyik legjobb formában lévő csapatává váltak, köszönhetően az edzőváltásnak.

febr 16. 21:00 Közvetítés: Unibet

Lyon: Megmenekültek, új tervek vannak készülőben?

A Girondins Bordeaux nem tudott időben feltámadni, így kiesett az élvonalból néhány éve, de az Olympique Lyon nem követi el ezt a hibát, megoldották a válságot, annak ellenére, hogy pocsékul kezdték a bajnokságot, financiális problémák is voltak, edzőket is váltottak több alkalommal, de végül egy olyan személy hozta el a javulást, akitől nem is várták. Pierre Sage csak átmenetileg került volna az edzői pozícióba, de végül a jó eredményeknek köszönhetően maradhatott. 

Krízis Lyonban: Amikor az amerikai John Textor és társai felvásárolták a klubot Jean-Michel Aulastól a tavalyi évben, akkor egy olyan projektet mutattak be, melynek értelmében komoly tőkeinjekcióban részesítik a klubot, hogy elérje a PSG szintjén. Kár volt ezt bejelenteni, ugyanis szinte rögtön elkezdett vizsgálódni a DNCG (francia labdarúgó liga pénzügyi felügyelete), azonnal korlátozták a Lyon mozgásterén az átigazolási piacon, arra hivatkozva, hogy nincs mögöttük banki garancia. A DNCG ügy esetében érdekes, hogy PSG-t anno nem korlátozták hasonló helyzetben, ahogyan a Monacót sem, pedig ott is mutatkoztak anomáliak, viszont a Lyont még azelőtt korlátozták, hogy bármilyen irányba elindulhattak volna, igazolni pedig nem tudnak. 

Előbb a védekezést tette rendbe, majd a támadójáték is szintet lépett az irányítása alatt, Alexandre Lacazette meccseket dönt el, utóbbi hetek alapján pedig az OL a liga egyik legjobb formában lévő csapata. Legutóbb legyőzték a Montpellier csapatát, előtti pedig a Marseille elleni derbin arattak fontos sikert. Ezzel már a középmezőnyben helyezkednek el, óriási az önbizalom, szó szerint bárkire veszélyesek.

Nice: Kezd fogyni a lendület

Most már hazai pályán is képes három gólt kapni a Nice, ami intő jel lehet. A Farioli által megálmodott védekezés először idegenben mondott csődött egy-két alkalommal, de legutóbb a Monaco ellen otthon kaptak ki 3-2-re. Tegyük hozzá, hogy Zakaria élete meccsét játszotta, hatalmas lövéséből szerzett vezetést a Monaco, majd a fejese is zseniális volt, de Golovinra se lehetett a panasz. Ezek olyan szituációk voltak, amiket nehéz kivédeni, ettől függetlenül érezhető, hogy veszít a lendületéből a Nice. 

A Nice játékának alapja a stabil hátsó alakzat, de az utóbbi hetekben a Dante - Todibo páros kicsit gyengélkedett. Ha mindketten jól játszanak, akkor lehozza bekapott gól nélkül a Nice, de ehhez az sem árt, ha Képhren Thuram is jó formában legyen, de a szűrő középpályás is bizonytalankodott a téli fordulókban. Ha pedig a rendszerben repedések keletkeznek, akkor nincsenek olyan cseréi a nizzai keretnek, akikkel ellensúlyozni lehetne ezeket a hibákat.

Lyon - Nice tipp és élő közvetítés

Fogadás szempontjából nem lesz egyszerű találkozó a Lyon - Nice, ugyanis, ha működik a vendégek védelme, akkor elvileg ez egy kevés gólos meccs lehet, mert az OL-nek is első számú opció, hogy ne kapjanak gólt. Emiatt a kevés gólos meccsben akár lehetne is érték, de láthattuk, ha beindul a gólgyártás, akkor képesek 4-5 gólos mérkőzést is játszani. Lenne érték a Lyon DNB-ben, talán még ez az egyik legjobb opció, látva, hogy a Nice idegenben képes megborulásokra. 

  • Lyon - Nice tipp

    Lyon DNB-vel
    Unibet
    1.86

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés