Magyar Kupa: Meglephetik a matyók a címvédőt!

Gavrilo
1 tipp
2020 máj 21. 17:42
Szólj hozzá!

Foci Magyar Kupa Mezőkövesd Zsóry FC MOL Fehérvár FC

Hosszabb kihagyás után folytatódik szombaton az NB1 és a Magyar Kupa is szombaton. Utóbbi sorozatban már a végjátékban járunk, ahol akár előrehozott döntőnek is beillik a Mezőkövesd - MOL Fehérvár oda-visszavágós párharca, miután a bajnokság két dobogósáról beszélhetünk. Szerencsénkre, az utóbbi napok oddsmozgása lehetőséget biztosított számunkra, hogy értéket találjunk a csapatok szorzóiban!

A Mezőkövesd az Európa Liga selejtezőibe vágyik

A magyar bajnokság üde színfoltját jelenti egyelőre a Mezőkövesd (3.10) csapata, amelyet Kuttor Attila több mint két és fél éve építget. A szisztematikus munka első komolyabb gyümölcse idén érhet be, miután a Magyar Kupában is csúcsra érhetnek a matyók, illetve a bajnokságból (is) kvalifikálhatják magukat a jövő évi Európa Liga-selejtezőjébe - mindkettő történelmi pillanat lenne a Zsóry életében. A továbbjutásuk alapfeltétele, hogy otthon nem szenvedhetnek vereséget (1.62) a címvédővel szemben. Két felkészülési meccset játszottak az elmúlt héten és egyik alkalommal sem kaptak ki (egy győzelem, egy döntetlen) a bajnokság éllovasa, tehát a Ferencváros ellen. Emellett a hazaiak oldalára írhatjuk, hogy a fehérváriak nem győzni járnak Mezőkövesdre, miután a legutóbbi hat fellépésük közül csak egyet sikerült megnyerniük. Legutóbb tavaly ősszel játszottak, amikor 0-0-val ért véget a találkozó. A bukik se tudtak különbséget tenni a két csapat között és a kezdetben a szorzóik között a különbség minimális volt. Azonban a fogadók inkább hajlanak a fehérváriak felé, így pedig értéket teremtettek a már említett egy 1X-ben.

Kuttor Attila új szintre emelte a Mezőkövesdet
(Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A MOL Fehérvár két fronton is küzd, de a játékuk egyelőre nem az igazi

Joan Carrillo második regnálása egyelőre elmarad az elsőben bemutatott menetelésétől. November végén vette át az irányítást és a csapat játéka igencsak döcögős eddig. A Fehérvár (2.15) sorsa egyértelműen a Ferencváros kezében van a bajnokságban, így a Magyar Kupa lehet számukra a prioritás. Itt azonban az előző fordulókban is igencsak gyenge idegenbeli teljesítmények után tudtak továbbjutni: rendes játékidőben a Szeged, az Újpest és a Zalaegerszeg otthonában sem voltak képesek a győzelemre. A Mezőkövesdhez hasonlóan ők is két felkészülési meccset tudtak lejátszani: Nikolic góljával verték a Zetét, míg a feljutásra jogosult Budafokot 2-1-re múlták felül. Ebből nagy következtetéseket nem vonhatunk le, azonban árulkodó jel lehet, hogy az utóbbi ellenfél már a jövő évi NB1-re készül, így talán egy nagyobb arányú győzelem is elvárható lett volna a Fehérvártól, amelynek még idén is nagy céljai vannak. Ezzel szemben a Mezőkövesd a jóval nagyobb játékerőt képviselő Ferencvárost is két vállra tudta fektetni, így a hazaiak bízhatnak abban, hogy ez a párharc igencsak szorosan fog alakulni.

A kevés gólra fogadás is egy jó opció lehet ezen a meccsen

Emellett még érdemes pár szót ejteni a gólok piacáról is, ahol a két csapat elmúlt összecsapásai alapján az undernek kellene következnie (1.80). Egyrészt a Fehérvár a Magyar Kupában eddig nem brillírozik idegenben: a fent említett három idegenbeli találkozó egyikén se tudott betalálni az ellenfelének a rendes játékidőben és könnyen lehet, hogy most is a kivárásra alapoznak. Itt a nagyobb rizikó a Mezőkövesd taktikájában van: a Fradit azzal verték meg, hogy letámadták őket és ezzel teljesen meglepték a bajnoki cím legnagyobb várományosát a bajnokságban. Bevállalják ugyanezt a taktikát a Fehérvár ellen is, vagy inkább a biztonságra törekednek? Véleményem szerint nem fognak most fejjel rohanni a falnak, miután a Fehérvár képes egy jóval defenzívebb játékra és abból kontrák indítására, így pedig felesleges kockázatot vállalna Kuttor együttese. Ha szerinted ez a tézis helytálló, akkor a félidei 1.0 alatti gólszámban (1.84) is találhatsz értéket.

Borítókép: Aliaksandr Karnitski (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

Zsebelj be minden héten 160 ezer forintot NBA-re, NHL-re, NFL-re és MLB-re megtett fogadásaiddal.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Mezőkövesd - MOL Fehérvár Tipp

    Mezőkövesd - MOL Fehérvár; 1X
    1.62 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo

ROI 0.00 %

január

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

  • Zsebelj be minden héten 160 ezer forintot NBA-re, NHL-re, NFL-re és MLB-re megtett fogadásaiddal.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

OTP Bank Liga 2019/20

NFCKR hozzászólt
2020 júl 6. 16:27
Mikor lesz a sorsolás? Meg egyáltalán, biztos, hogy marad a 12 csapatos embéegy?
SPF Infó hozzászólt
2020 júl 6. 13:17
Labdarúgó NB I - Joan Carrillo távozik a Fehérvár FC-től

Távozik posztjáról Joan Carrillo, a labdarúgó OTP Bank Ligában ezüstérmes MOL Fehérvár FC vezetőedzője. Olvasd tovább
SPF Infó hozzászólt
2020 júl 3. 11:14
Labdarúgó NB I - A pályán akar bizonyítani, és az élvonalban maradna a Budafok

A pályán elért eredményekkel akarja bebizonyítani a Budafoki MTE labdarúgócsapata, hogy megérdemelten jutott fel az élvonalba, a legfőbb cél pedig az első osztályban maradás az együttes számára.


Csizmadia Csaba vezetőedző a csapat pénteki edzése előtt az MTI

Kapcsolódó cikkek