Nagyon bízunk a férfi 200 méteres pillangóúszásban, ahol Milák Kristóftól egy ország, sőt egy világ vár aranyérmet, de mi titkon reménykedünk egy Kenderesi éremben is!

Phelps után a magyarok uralkodnak?

Michael Phelps kisebb megszakítással, de 12 éven át uralta a versenyszámot, most elérkezett Milák Kristóf ideje? Nagyon úgy tűnik, Adam Peaty mellett a másik olyan úszó, akinek előre oda lehet adni az aranyérmet. Az előfutamban bemelegített kicsit, így is magasan a legjobb időt érte el, pedig látszott rajta, hogy még csak oda sem tette magát rendesen. Eléggé demoralizáló lehet ez a többieknek, hogy így is minimum egy másodperccel jobbat úszott náluk. 

Ki lehet veszélyes rá? Senki, valami hiba kell, hogy Milák ezt elveszítse, itt a többiek számára az ezüstérem a tét. Jól mutatja ezt az is, hogyan vélekednek a szakértők és a fogadóirodák: Milák győzelme 1.05, míg a többieknél a legalacsonyabb szorzó 15.00-ös. Milák kapcsán egyetlen kérdés van: akar-e világcsúcsot úszni, vagy inkább tartalékol 100 pillangóra? Én utóbbira voksolok, szóval nézzük az ezüstért folytatott harcot!

Az idei második legjobb időt az olasz, Federico Burdisso úszta. A mindössze 19 éves versenyző az előfutamokban ettől elmaradt 1 másodperccel. A budapesti Európa-bajnokságon a két magyar közé ékelődött be, és szerzett második helyet. Akkor Kenderesi Tamás lett a bronzérmes, akinek hullámvölgyekkel tarkított évei voltak, de úgy tűnik, hogy az olimpiára összeszedte magát. Az előfutam első 150 méterét ellazsálta, majd az utolsó 50 méteren robbantott, szokásához híven. 

A nagyobb kérdés az, hogy ez mire lesz elég a fináléban? Természetesen azzal kalkulálunk, hogy Kenderesi könnyedén veszi a középdöntős akadályokat, de Burdissón kívül még komoly ellenfél lehet a két japán versenyző (Seto és Honda), az amerikai Harting, illetve a tajvani Wang Kuan-hung. A 400 méteres vegyesúszásban láthattuk, hogy Seto most nincsen csúcsformában, érdemes inkább Hondára figyelni. 

Nagy csata az ezüstért

A japán válogató intő jel lehetett azoknak, akik Daiya Setónak szurkolnak. A világbajnok klasszist ugyanist megverte Honda, ráadásul Setóval ellentétben, nem indul több számban, csak erre koncentrál Honda (dobogón végez: 3.25). Az idei 5. legjobb idő az övé, előfutamok során is jobban teljesített Setónál. A tajvani Wang Kuan-hung nagyon jól úszott a selejtezőben. Ezt már megtette tavaly a rövidpályás szezonban is Budapesten - amikor ifjúsági világcsúcsot úszott -, de nála az jelentheti a nagyobb problémát, hogy tudja-e tartani az első 200 pillangón mutatott szintjét. 

Az amerikai Zach Harting a csúcsformáját Tokióra időzítette, legalábbis abból, hogy a selejtezőben megúszta egyéni legjobbját, erre lehet következtetni. Véleményem szerint, szüksége lesz a további egyéni rekordokra, mert addig rendben van, hogy stabilan tudja az 1:55-ös időket, de valószínűleg az éremhez 1:54 eleje, de az is lehet, hogy 1:53-as idő kell. Ehhez azért óriásit kéne javulnia Hartingnak. Pontosan ezért gondolom úgy, ha Kenderesi fejben rendben lesz, képes felpörögni az olimpiára, akkor az ő hajrájában ott az 1:54-es idő újból, mint a májusi Eb-n, ami érmet érhet. 

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    Kenderesi Tamás érmet nyer
    2.15 Unibet