Szombat este Franciaország a nemzeti kupadöntőre figyel, ahol nagy meglepetésre akár még címvédés is lehet, hiszen a Nantes idén is eljutott a fináléba, ahol a Toulouse lesz az ellenfele.

2023 ápr 29. 21:00 Közvetítés: Bet365

Nantes és Kombouaré, mint kupaspecialista

Antoine Kombouaré korábban olyan csapatnak volt az edzője, mint a PSG, de ez még jóval a mostani időszakuk előtt volt, illetve az elmúlt éveket jobbára francia középcsapatoknál töltötte. Sosem volt igazán specialitása a bajnoki versenyfutás, ami neki feküdt, azok a kupasorozatok voltak. Erről írtunk épp a Nantes - Lyon elődöntő kapcsán, ahol a Nantes végül kiütötte a végső győzelemre is esélyes OL-t. Kombouaré taktikája elsősorban a masszív védekezésre épül, illetve az abból indított kontrákra. Épp emiatt volt sikeres a Francia Kupában, ahol már két kupagyőzelemmel is rendelkezik. 

Tavaly is a Nantes nyerte a sorozatot, ahol az elődöntőig nem volt nehéz dolguk, ott viszont a Monacót fogadták, akikkel végül a rendes játékidő végén 2-2-re végződött a meccs, büntetőkkel nyert a Nantes. Annak a gárdának a vezére Kolo Muani volt, aki azóta már Németországban remekel. A mostani keretnek nincs igazán kiemelkedő klasszisa, de csapatként jól funkcionálnak, védekezésben hozzák a szokásos Kombouaré klubjaitól elvárható szintet, olykor szerencséjük is van, hiszen büntetőket kapnak, elkerülnek komoly riválisokat, bár idén a jó formában lévő Lens is az útjukba került. 

Toulouse, akik sosem nyertek semmit

A klub kapcsán még év elején írtunk, hiszen az ő edzőjük lett Philippe Montanier, aki a döntetlenek királya. Emiatt térnénk ki arra, milyen csalódást okozott idén a Toulouse, hiszen sok-sok döntetlent vártunk tőlük, ehelyett semmit sem ért a Montanier korábbi 500 mérkőzést meghaladó edzői tapasztalata (28%-ban ért el döntetlent), hiszen idén történelmi mélységben van az ilyen jellegű mutatója. A Toulouse ettől függetlenül középcsapat, valószínűleg könnyedén maradnak az első ligában, de számukra most fontosabb a kupadöntő minden másnál. 

Ennek jó oka van, ugyanis a klub még sosem nyert semmit 53 éves fennállása óta. Az, hogy a második vonalban bajnokok lettek, az nem számít, első kupadöntőjükre készülnek, 2000-es évek második felében voltak hasonlóan sikeresek, akkor a nagy tehetséggel megáldott André-Pierre Gignacra épült a gárda. A mostani csapatot holland játékosok repítik, mind a támadósorban, mind a középpályán rájuk épül a gárda gerince. Ez viszont nem biztos, hogy elég lesz a Nantes ellen.

Az év elején kitértünk a Nantes - Toulouse bajnoki mérkőzésre, akkor döntetlent vártunk, de a Nantes simán nyert, ami köszönhető Kombouaré dominanciájának is. A 10 egymás elleni meccséből, 6 alkalommal nyert Montanier klubjai ellen, mindössze kétszer kapott ki. Amikor az egyik edzőnek ilyen jelentős kupatapasztalata van, míg a másik szakvezető nem nyert még trófeát hosszú pályafutása alatt (ellenben már veszített el döntőt), akkor ott egyértelműen az egyik fél irányába mutat minden. Mi is ebben bízunk, illetve a Nantes tapasztalában, ezért favorizáljuk őket a győzelemre. 

  • Nantes - Toulouse tipp

    Nantes DNB-vel
    Unibet
    2.02

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés