Már két tavaszi körön vagyunk túl a magyar másodosztályú foci küzdelmeiben, és a Cegléd kivételével már mindenki szerzett pontot. Ennél is szebb azonban, hogy potyogtak a dugók: a húsz meccs gólátlaga 3.2! Ez arra sarkalja a "Dream Team" tagjait, hogy a huszonnegyedik fordulóban is ebbe az irányba nézelődjünk. Az egyik kiszemeltünk az egykor rangadónak számító Vasas - Győr, a másik pedig a két magabiztos győzelemmel kezdő Soroksár és a bennmaradásért küzdő Budafok összecsapása.

Vasas - Győri ETO

A Szanyó Károly kinevezése utáni őszi menetelés miatt sokan joggal gondolhatták azt, hogy a Vasas (1.90) tavasszal még odaérhet a feljutó helyekre. Akik így vélték ők arra számítottak, hogy 2019-ben folytatódik az év végén megkezdett négy meccses veretlenségi sorozat, és sokáig majd ki is tart. Gyorsan csalódniuk kellett azonban, hiszen már az idei nyitó fordulóban a Siófok ellen becsúszott az első vereség. A játékra ezen a meccsen nem volt panasza a klublegenda edzőnek, de a kapu előtt a befejezéseknél nem voltak hatékonyak. A Balaton partiak gyakorlatilag kétszer lépték át a félpályát, és kétszer találtak be - ebből az egyik egy parádés szabadrúgás volt. A hatékonyságon sikerült javítani Balajtiéknak, egy hete hármat vágtak Csákváron. Igaz, hogy kétszer Besének is ki kellett szednie a zsugát a hálóból, de a három pontot begyűjtötték. Az említett lesipuskás támadó 17 góljával vezeti az NB2 góllövő listáját, és az új edző érkezte után lejátszott hat meccsen nyolc gólt ért el! A csapat támadó stílusához eddig sikerült felnőnie a befejezéseknél, és a gólérzékenysége vasárnap is pontot érhet a Vasasnak.

Nemanja Andric rutinja sokat számíthat az ETO-nak (Győri ETO, elöl, zöldben). Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Nem lesz tehát egyszerű dolga a Győri ETO (3.40) védőinek se. A Kisalföldön is a gólokról szólt eddig az év. Nem azért mert hármat kaptak Egerszegen, hanem mert nekik is kettőt és a Monornak is kettőt vágtak. A fő gólgyáros a télen a Fraditól érkezett Lovrencsics Balázs, aki mindkét meccsen beköszönt. A fővárosi szurkolók kicsit csalódottan vették tudomásul, hogy Balázs eligazolt, mert bár sérülés miatt kevesebbet játszott, de mikor pályára lépett, a szívét-lelkét kitette és mindent megtett a győzelemért. Ebből a mentalitásból és a 27 éves csatár játékából az ETO sokat profitálhat a tavasszal. Jelen meccsükön a Vasas ellen a formákat tekintve inkább a hazaiakat érezzük erősebbnek, de a két csapat stílusát is figyelembe véve a gólokban látunk több értéket (1.75).

Soroksár - Budafok

Az említett Lovrencsics Gergő épp a Soroksár (1.66) csapatát erősítette mielőtt a Fradiba igazolt. Elmesélése szerint nem csak városi legenda hogy a két klub között igen erős a kapcsolat. Ennek függvényében kicsit meglepő, hogy nem Lipcsei csapatába tért vissza, de úgy néz ki, hogy a Fradi családnál már nem számítanak rá. A Sori két magabiztos győzelemmel kezdte az évet: előbb a Vácot intézték el (3-0) hazai környezetben, majd Dorogon az első félidő közepén döntötték el a három pont sorsát (2-0). Az első gólt ekkor is egy Fradi játékos szerezte. A 19 éves Kundrák Norbert kölcsönben jól teljesít, már kilenc találatnál tart a szezonban. Ha így folytatja a továbbiakban is, akkor akár Rebrov figyelmét is felkeltheti, azonban kérdés, hogy az anya egyesület igazolási játékospolitikája miatt mikor öltözhetne ismét zöld-fehérbe. A vendég Budafok (4.20) kispadján is egy egykori Fradi kedvenc ül Csizmadia Csaba személyében. Az ősz végén ideiglenesen kinevezett játékos-edző megkapta tavaszra is a bizalmat, de nincs egyszerű dolga. Nagyon kiélezett a kiesés elkerüléséért folytatott harc, négy csapat is egy ponton belül van. Ilyen esetben minden közvetlen ellenfél fölött aratott győzelemnek dupla értéke van, így jól jött, hogy egy hete sikerült megverni a Siófokot (2-1). Ez az eredmény magabiztosságot is adhat nekik, és pontszerzés reményével utazhatnak pár kerületet. A hazaiakat érezzük erősebbnek, de ezen a szorzón nem vállaljuk be, inkább ezen a meccsen is a gólok irányába indulunk el (1.65)!

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 02. 16. 13:00 CET. 

Borítókép: Hangya Szilveszter (b). MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Vasas - Győri ETO, gólok száma 2,5 fölött
    1.75 Bet365
  • Soroksár - Budafok, gólok száma 2,5 fölött
    1.65 Bet365