Nyár végéhez közeledve ötödik játéknapját rendezik a magyar másodosztály küzdelmeinek! Aktuális forduló-beharangozónkban két mérkőzést nézett ki a "DreamTeam" csapata. Kíváncsian várjuk, hogy a Tiszakécske mihez kezd a vendégségbe érkező Budaörssel, de a jól rajtoló Zalaegerszeg nyírségi túrája mellett sem mehetünk el szó nélkül!

Egyelőre gól nélkül

A bajnokság egy hónappal ezelőtti rajtja óta az újonc Tiszakécske (3.80) egyelőre képtelen gólt lőni a másodosztályban! Szabó István csapata az első két fordulót komoly vereséggel indította, majd azon az alapon, ha már nem tudnak több gólt lőni az ellenfélnél, beparkolták a buszt a kapujuk elé, s két 0:0-lás döntetlent hoztak előbb hazai pályán a Kazincbarcika ellen, majd Mosonmagyaróváron. Annyi bizonyos, hogy a fentebb említett két együttessel idén nem számolunk az élbolyban, tehát az alföldi sárga-kék gárdának a mezőny papíron gyengébb alakulatai ellen sem termett eddig túl sok babér. Ennek ellenére a Budaörs elleni bajnoki előtt a csapat trénere bizakodik a jobb, eredményesebb folytatásban:

"Szeretnénk megszerezni a győzelmet, de nem kapkodhatunk, hiszen ha hibázunk, egy ilyen kaliberű csapat rögtön megbünteti a kihagyást. Az elmúlt két meccsünknek köszönhetően nőtt már az önbizalma a fiúknak." (Forrás:tiszakecskefoci.hu)

A hazaiak abszolút joggal tartanak a Pest megyei ellenféltől, hiszen Bognár György remek, többnyire fiatalokra épülő, offenzív focit játszó csapatot hozott össze Budaörsön, pár rutinos, NB1-et megjárt labdarúgóval - Kemenes, Czvitkovics - kiegészítve. Tavalyhoz hasonlóan idén is az élmezőnyben találhatóak, s bár az elmúlt fordulóban némi meglepetésre a Kaposvár hazai pályán tudta mattolni őket (2:3), nem hisszük, hogy különösen megtörné a lendületüket ez a váratlan fiaskó. Sőt, pont a legjobbkor jön a Tiszakécske elleni csörte.Véleményünk szerint az újonc játékpotenciálja messze nem éri el a Budaörs szintjét. Nehéz elképzelni, hogy az eddig gól nélküli kiscsapat pont olyan hátvéd szekció ellen tudna találatot elérni, mint a kapuban Kemenes, védelemben pedig Tányéros, Csobánki, Menyhárt stb. Úgy véljük, ha nem is könnyedén, de képes a győzelemre a Budaörs (1.83), s a Tiszakécske tovább nyújtja nyeretlen sorozatát a bajnokságban.

Számlanyitási ajánlat


Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Most már érzékelhető a potenciál

Tavaly a magyar foci követők a zalaegerszegi szimpatizánsokat leszámítva jókat derülhettek azon a jelenségen, hogy a kék-fehér alakulat szezon elején egyértelműen a feljutást tűzte ki célul, majd tíz hónappal később az utolsó fordulóban tudták kiharcolni a másodosztályban való bennmaradást! Óriási blama volt ez a csapat, illetve a vezetőség részéről. Miután megúszták a totális leégést, a nyár folyamán komoly változások következtek be a dunántúli gárda személyi állományában mind egyesületi, mind csapat szinten. Többek között a szakmai stábba érkezett Sallói István, aki első nyilatkozataiban rögtön kijelentette, hogy az Egerszeg a közeljövőben első osztályban fog játszani!

Úgy tűnik a szakember nem beszélt badarságokat, hiszen a ZTE (2.87) rég nem látott jó rajtot vett a bajnokságban, ráadásul nem is könnyű mérkőzéseken vannak túl. Ikszeltek a feljutásra pályázó ETO otthonában (0:0), hazai pályán verték a szintén élvonalbeli reményeket tápláló Békéscsabát (3:1), de az egyelőre gyengélkedő Siófok otthonában szerzett három pont is fontos siker volt a nyitókörben (2:3). Most ahhoz a Nyíregyházához (2.20) látogatnak, ahol minden évben komoly játékosmozgások vannak, a szakmai stábról ne is beszéljünk. A Szparinál szintén állandóan az NB1-es terveket szövögetik, aztán a szurkolók minden szezon során csalódottan konstatálják, hogy bizony hozhatnak oda bárkit, valamiért ez a csapat a másodosztály középmezőnyénél kedvezőbb pozíciót nem tud kiharcolni magának.

Hacsak nem történik komoly formajavulás a piros-kékeknél, akkor könnyen lehet, hogy már most, augusztus végén búcsút mondhatnak élvonalbeli álmaiknak, révén, hogy eddig négy meccsükből mindössze egyet tudott tető alá hozni Bozsik József együttese a nem túl acélos Kazincbarcika ellen hazai pályán egy karcsú 1:0-lal. A Szpari gyengeségét pedig jól mutatja, hogy a Cegléddel és a Mosonmagyaróvárral ikszeltek (1:1), majd a Budaörstől tükörsimán kapituláltak a Sóstói stadionban (0:3). Mind a forma, mind a játékoskeret alapján tehát komoly meglepetés lenne számunkra, ha a bukik által underdognak beállított ZTE legalább egy pontot ne szerezne vasárnap este. Fogadási szempontból az X2-ben (1.61), s a nagyobb szorzókra vadászóknak a DNB opcióban (2.20) lehet értéket találni!

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 08. 25. 15:00 CET

Borítókép: Illusztráció egy korábbi Kaposvár-Videoton mérkőzésről. Fotó: muzsy/Shutterstock.com

Élő közvetítés

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Nyíregyháza - Zalaegerszeg (DNB Zalaegerszeg)
    2.20 Bet365