A Milan és a Juventus nem kezdte jól a szezont, mind a BL-ben, mind a bajnokságban botladoznak. A milánóiaknak ez lehet a nehéz év, amikor megmutatkozhat Pioli klasszisa (vagy klasszisának hiánya?), míg Torinóban végleg lezárulhat egy korszak. 

Meddig fogják ezt még erőltetni?

Hiába nyert a Juventus a Maccabi ellen 3-1-re, lehető legrosszabb eredmény született a torinóiak szempontjából a másik meccsen, hiszen ikszelt a Benfica és a PSG. Jelenleg ezzel ott tartunk, hogy a Juventusnak nem elég legyőzni az izraelieket a visszavágón és a Benficát, minimum egy pont kell a PSG-től is, de inkább egy győzelem, ha biztosan tovább akarnak jutni (abban az esetben, ha  Benfica nyer a Maccabi ellen). A realitás tehát az, hogy a Juventus tavasszal az EL-ben folytatja. 

Az a következő kérdés, hogy ez Allegri állásába fog-e kerülni, de kiindulva a nyilatkozatokból, nem valószínű. Pavel Nedved is kiáll Allegri mellett, vezetőségi tagok védik be egymást, míg a szurkolók bosszankodnak, miért nem jön már végre igazi megújulás. Szerkezeti hibákkal küzdenek, Allegri csak részsikereket tudhat magáénak, hihetetlen, de több mint egy év alatt sem tudta megtalálni a megfelelő taktikát, mintha elhaladt volna mellette az idő. 

Ha csak a statisztikai mutatókat nézzük a Serie A-ban, akkor középszerű csapat a Juventus, ha a mutatott játékot, akkor talán még rosszabb a helyzet. Egyfelől azért, mert óriási kilengésekre képesek, másfelől, mert ezek a kilengések miatt egy hullámvasút a szezonjuk. Kicsit a BL-re visszatérve, amikor Párizsban játszottak, első félidőben lefocizták őket, kis túlzással lehetett volna 3 vagy 4-0 is a PSG-nek, majd a második félidőben az egyenlítésért küzdött a Juventus. Ekkora a kontraszt a játékukban. 

Jó lenne azért Ibrahimovic

Az, hogy Londonban 3-0-ra kapott ki a Milan egy gyengélkedő Chelsea-től, az valószínűleg megmutatta, hogy mennyire nincs rendben a keret. Stefano Pioli valamit elszúrt a felkészülés során, de az is lehet, hogy szimplán nem elég a kettős harcra a jelenlegi Milan. Karcsú a középpálya, Tonali és Bennacer sokat játszik, alig tudnak pihenni, mindkettőn érződik a fáradtság. Londonban ráadásul a védekezéssel voltak elfoglalva, nem jöttek Tonalitól a mélységi labdák, amik hiányoznak a támadásépítéshez. 

A védelemből sokan bajlódnak sérüléssel, így pedig csapat kezdője felforgatott, ami meglátszik az eredményeken is. Elől Giroud, Leao vagy Rebic olykor megmenti a csapatot, de hiányzik egy olyan motivátor, mint Ibrahimovic. Sokan kritizálták már őt tavaly, de nélküle közel sem olyan acélos ez a Milan. Azért gond a sok sérült és hitehagyott hangulat, mert októberben egy kemény időszak vette kezdetét a milánói csapat számára. 

Szinte minden héten két meccset játszanak, ennyi sérülttel pedig október végére elfogy a csapat. Nem tud Pioli rotálni, aminek az lesz az eredménye, hogy a bajnokságban jelentős hátrányt halmozhatnak fel, míg a BL-ből kieshetnek. Ezért is fontos a Juventus elleni bajnoki, ahol minimum egy pontot otthon kéne tartani, ha nem akarják, hogy végleg elússzon már október közepén a címvédés lehetősége. 

Ki szerez gólokat?

Stefano Pioli és Massimiliano csatája hosszú időre nyúlik vissza, eddig 19 meccset játszott egymás ellen a két tréner, egyszer sem tudott nyerni Pioli az aktuális csapatával! Az öt döntetlen mellett 14 vereség a mérlege, elképesztő. A párharcot nem a gólok dominálták, 10 esetben fordult elől, hogy 2,5 találat alatt maradtak a csapatok, főleg az elmúlt 7-8 évben volt ez gyakori.

Azért is érdekes ez a jelen helyzetben, mert a Milan részéről tényleg korlátozott a gólszerzők lehetősége, de a Juventus sem áll jobban. A Maccabi ellen is érződött, hogy Allegri inkább már ráült volna a 2-0-ra, mintsem, hogy tovább erőlködjön a csapat. Az érezhető, ha a Juventusnál nem villan Di María vagy Vlahovic, akkor bajban vannak, míg hazai oldalon Giroud vagy Leao lehet az, akitől a megváltást várják. Mi ennek fényében inkább taktikus meccset várunk, ahol kevés gól és Juventus pontszerzés mellett tesszük le a voksunkat, elsősorban a milánói sok sérült és csapágyasra hajtott keret miatt. 

  • AC Milan - Juventus Tipp

    Juventus vagy döntetlen + 3,5 gól alatt
    2.16 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org