Vincent Kompany visszatért a Premier League mezőnyébe, nem a pályán, csak a szélén. Sokak szerint csapata biztos kieső lesz, amire egyfajta bizonyíték, hogy eddig csak vereségeket szenvedtek. Nehéz sorsolása miatt, húzós első fordulókon van túl a Nottingham Forest!

Vincent Kompany edzőként már nem nyer

Nagy különbség van a Championship és Premier League között, amit jól mutat Vincent Kompany edzői karrierje. Az előző idényben végig toronymagasan első volt a Burnley a másodosztályban, Labdabirtoklás, rövid passzok, 4-2-3-1-es taktika, és nagyon kevés botlás. Elvégezve a mindent túlgondoló Guardiola iskolát, labdabirtoklásra, sok passzra törekedett csapatával Vincent Kompany.

Stabilitás, kevés rotációt, kiegyensúlyozottság jellemezte őket, de már akkor óva intett mindenkit a belga szakember. Azt mondta akkoriban, hogy nem toronymagasan elsők, hanem a 19. csapat az angol fociban az övék. Vincent Kompany lejátszott 265 mérkőzést a Manchester City együttesében, szinte mindig nyert. Aztán folytatta ezt a hagyományt Burnley-vel, idén augusztusig 34 győzelem és csak 5 vereség volt a mérlege a csapat edzőjeként.

Aztán feljutottak, korábbi mesterével néztek szembe először, ami sima vereség lett a Manchester City ellen a nyitókörben. Így aztán augusztus óta 3 vereség és egyetlen győzelem az eredménysorban. Az ellenfelek minősége is magasabb lett, illetve a Burnley már nem tudja azt játszani, amit a másodosztályban. Például az átlagos labdabirtoklásuk 45%-ra esett vissza meccsenként.

Vincent Kompany Manchester City 008
Vincent Kompany játékosként többnyire nyert, edzőként veszít. Fotó: Vlad1988/Shutterstock.com

Nottingham Forest nehéz sorsolása

Gondokat okoz a Nottingham Forest számára is a labda megtartása, leginkább kontrákból élnek, keményen védekeznek, uralják a légteret. Steve Cooper közel 100 mérkőzés óta irányítja a klubot, és úgy néz ki ragaszkodik a tavasszal elkezdett háromvédős rendszerhez. Április környékén váltottak, nem lett jobb a védelem, inkább támadásban javultak.

A széleken ez több munkát jelent Ola Aina és Serge Aurier számára, utóbbi már két gólpassznál jár. Taiwo Awoiniyi fejét keresik, aki jól fejel és már bólintott is gólt az ellenfelek hálójába. Nehéz sorsolásuk van, első körben az Arsenal, második fordulóban fogadták a Sheffieldet, majd utaztak a Manchester United otthonába.

Aztán jött a meglepetés, legyőzték a Chelsea-t saját otthonában. Mauricio Pochettino alakulata 21-szer lőtt kapura, míg a Nottingham csak 7-szer próbálkozott. A labdabirtoklást is vitte a Chelsea 76%-kal, de végül Steve Cooper fiai nyertek 1:0-ra. Elanga és Awoiniyi egész jól működnek együtt, nekik köszönhetően érték el a nem várt győzelmet.

Nottingham - Burnley mérkőzés tippek

Kiegyenlítettek a mérkőzésre adott szorzók a bet365-nél, ha mindenképp választani kellene, én hazai sikerre fogadnék 2.20-ért. Viszont jobban tetszik a büntetőlapok száma 4.5 felett 1.72-es oddson. Kemények a hazaiak, a vendégek pedig frusztráltak, ebből aztán csontzene kerekedhet. Továbbá jónak tűnik a mindkét csapat szerez gólt 1.70-es szorzóért.

szeptember 18., hétfő

A cikkben közölt oddsok a(z) Bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 16. 16:55 UTC.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: City Ground Stadion, a Nottingham Forest otthona.