Az első két hét során jól teljesítő Michael Matthews és Mads Pedersen végül szakaszt tudott nyerni szökések révén, de ennyinél nem állnak meg. A vasárnapi etap papíron a sprintereknek kedvezhet, de könnyedén lehet, hogy megint hazaér egy elmenés. 

Pogacar támadása

Meglepte a mezőnyt az UAE és Tadej Pogacar, hiszen 182 km-re a céltól betámadta az összetett esélyeseket. Nem viccelt, szerencsétlenségére Jonas Vingegaard egyből reagált, így nem tudott elszökni, de megpróbálta. A szakaszt végül óriási küzdelem után Michael Matthews nyerte, de Tadej Pogacar az utolsó emelkedőn sem nyugodott. Előnyt nem sikerül kiharcolnia Vingegaarddal szemben, de a többiekkel szemben igen. 

Van Aert kedvence

Ha nem kéne minden egyes szakaszon dolgoznia, akkor Wout van Aert már 5-6 szakaszgyőzelemnél tarthatna, hiszen a vasárnapi etap is olyan, mintha neki írták volna. Nem teljesen sík (2416 méter szintkülönbség), dombos részek, amely nem kedvez a Jakobsen és Groenewegen szintű sprintereknek. A Carcassonne-i cél eléggé technikás, ez sem a klasszikus sprintbefutó ismérve, minden adott egy jó eredményre egy olyan versenyzőnek, mint Van Aert, de megint segítenie kell a sárga trikóst. 

Pedersen újrázna

A dán Mads Pedersen kirobbanó formában, hazai közönség előtt nem tudott szakaszt nyerni, de végül szökésből sikerült. Pihenhetett egy napot a világbajnok, ilyen etapon Van Aert, Matthews és Sagan lehetne ellenfele. Van Aert kidolgozta magát, Matthews épp most nyert szakaszt, Sagan pedig eltűnt. Minden adott, hogy Pedersen megint nyerjen, esetleg dobogón végezzen? Az előbbire 8.50, utóbbira 3.25-ös szorzó van. 

Philipsen nagy napja

Az Alpecin-Deceuninck tavaly minden háromhetesen szakaszt nyert, attól volt hangos a sajtó, hogy van három kiváló versenyzőjük: Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen és Tim Merlier. Van egy kiváló vonatuk, ami jobb a Quick-Stepnél is! Ez a csapat idén annyira már nem remekel, jobbára Van der Poel szállította az eredményeket, a tavasz elmúltával Philipsen és Merlier formája is visszaesett. Elvileg Philipsen kibírhatja ezt a 2500 méteres szintkülönbséget, de vajon tud-e nyerni egy mezőnyhajrában?

Bissegger pihent

Az EF onnantól, hogy Rigobert Urán számára elszállt az összetett, szakaszokon próbáltak eredményt elérni. Magnus Cort nyert, Alberto Bettiol közel volt a győzelemhez szombaton, míg Rigoberto Urán, Neilson Powless és Jonas Rutsch is szökéssel próbálkozott. Egyetlen ember pihent, aki nem más, mint a svájci gép, Stefan Bissegger. Ha jobban belegondolunk, akkor ez az egyetlen szakasz a hátralévőkből, ami feküdhet neki, hogy egy szökésben ott legyen, majd a hajrában jó helyezést érjen el (top: 17.00). 

Érték a láthatáron?

A head-to-head piacon Wout van Aert párja Mads Pedersen. Mindkettőről írtunk fentebb, azt gondoltuk, hogy a dán lehet a favorit kettejük közül, ehelyett a szombaton is nagyot dolgozó Van Aert az esélyes, míg Pedersenre 2.50-es szorzót kínálnak. Ez egy olyan odds, ami önmagában value, hiszen Pedersen szabadkezet kapott, míg Van Aert folyamatosan Vingegaard sárga trikójáért dolgozik, valószínűleg az utolsó három etapra fog  "eltávot" kapni.

  • Kerékpár tipp

    15. szakasz: Mads Pedersen előrébb végez, mint Wout van Aert

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Tour de France 2022

Latzka hozzászólt
2022 aug 17. 15:37
Tramadol használat miatt, Nairo Quintanát utólag kizárták a Tour de France-ról! Az összetettben 6. helyen záró kolumbiai versenyző, ettől még ott lehet a Vueltán.
Pozzato hozzászólt
2022 júl 26. 16:42
Mióta kicsit jobban követem a női mezőnyt, azóta vannak olyan versenyzők, akiknek külön szurkolok, mert mindig az élmezőnyben vannak, de sosem jön a nagyobb siker. Ilyen Cecilie Uttrup Ludwig is, aki rendre top5-ben végez, de sosem tud nyerni, de ma végre sikerült neki. Mekkorát ment a végén, így megelőzni Vost a surranópályán, kemény.  :o
Pozzato hozzászólt
2022 júl 25. 23:20
Női Tour de France második etap, na ki nyert? Megint egy Jumbo-Visma versenyző, az élő legenda, Marianne Vos.

Még több Kerékpár