Az Euroliga két legjobbja mérheti össze erejét, ami alapjáraton is nagy meccsnek ígérkezne, de ehhez vegyük még hozzá a Barcelona és a Real Madrid közötti ellenséges viszonyt is. 

2023 jan 26. 19:00 Közvetítés: Unibet
Tipp: Barcelona +4,5 ponttal
Unibet
1.91

Ingadozó Real Madrid forma

Nem olyan gördülékeny már a Real Madrid játéka, mint a Pablo Laso-korszakban. Azok az idők már elmúltak, Jesús Mateo pedig hiába volt a segédje, valahogy mégsem olyan stabil vele a játék, mint korábban Lasóval. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sok sérüléssel kell megküzdenie a csapatnak, alig van olyan játékhét, ahol tényleg a legerősebb kezdővel léphetnek parkettre. 

Szerencsére a rotáció mély, így elviselik ezeket a problémákat is, de hosszabb távon ez nem fog működni, ugyanis a játékosok nem tudnak majd összeszokni. A 15 fős rotációból mindössze a Tavares - Musa páros volt az, akikre stabilan lehetett számítani az Euroligában. Ez nagyon kevés, ha jobban megfigyeljük, akkor az ősi rivális Barcelonánál kialakult 4-5 fős stabil mag, akikre építenek, illetve 3-4 játékos, akik az aktív rotáció tagjai. A Madridnál elvileg meglenne ez, de a sérülése miatt folyamatosan változtatnia kell Mateónak. 

A Barcelona megtalálta az egyensúlyt?

Többször felmerült, hogy nem Sarunas Jasikevicius a megfelelő edző, ugyanakkor a probléma véleményünk szerint továbbra sem vele van. A Barcelonát úgy rakták össze, mint mondjuk a PSG-t a labdarúgásban, jöjjenek a legjobbak, aztán úgyis nyerünk. Ez a mentalitás viszont sosem vezet eredményre, ez érezhető a katalánoknál is. Nyáron megpróbáltak tudatosabban igazolni, aminek eredménye egyelőre pozitív. 

Nikola Mirotic - Barcelona 012
Nikola Mirotic (Fotó: Maksim Konstantinov / Shutterstock.com)

A csapat játéka jobb képet fest, a keret mélysége továbbra is elképesztő, de most már képesek csapatként is összedolgozni. Ha jobban megnézzük, akkor a Barcelona úgy áll az élen az Euroligában, hogy egyik mutatóban sem kiemelkedőek, viszont mindenben ott vannak a legjobbak mögött, így egy stabil gárda képe rajzolódik ki előttünk. Minden szerkezeti váltásra van opciójuk, tudnak alacsony és magas szerkezetben is játszani. 

Az El Clásico egy más szint

A Barcelona és a Real Madrid évente minimum négy, de inkább 6-8 alkalommal találkozik egymással. Általában minden évnek megvan a sajátossága, legtöbbször egyikük dominálja az adott szezont. Idén úgy tűnik, hogy ez a Barcelona lesz, amely ugyan elveszítette a szuperkupát, de utána az Euroligában és az új esztendő második napján a spanyol bajnokságban bosszút tudott állni. Egyik sem mondható sima mérkőzésnek, de a végén a katalánok tudtak jobban összpontosítani. 

Az Euroliga mérkőzésen szükség is volt rá, mert az utolsó négy percben teljesen leolvadt a Barcelona előnye, utolsó percben már kemény védekezésre volt szükségük, hogy tartani tudják a 12 pontról 2-re csökkenő előnyüket. A Real Madrid tud küzdeni, palánk alatt nagyon erős a csapat, de a periméteren - a sérülések miatt - vannak gondjaik. A Barcelonában viszont van 4-5 olyan játékos, aki az ilyen szoros meccseket a maguk javára tudja fordítani! 

  • Real Madrid Baloncesto - FC Barcelona tipp

    Barcelona +4,5 ponttal
    Unibet
    1.91

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés