Visszatér az Euroliga a három hétig tartó szünetről, címvédő Real Madrid egy Spanyol Kupa végső győzelemmel a tarsolyában fogadhatja majd az elmúlt hónapokban feljavuló Panathinaikos csapatát. Igazi rangadóra van kilátás, ahol hiába tűnik elsőre egyértelműnek a győztes kiléte, ne írjuk le a görögöket!

febr 29. 20:45 Közvetítés: Unibet
Tipp: Real Madrid -7,5 ponttal
betfair
1.85

Real Madrid: Egy újabb kupa a vitrinben

Az elmúlt években szinte minden évre jutott minimum egy kupa a királyi gárdának, ez a trend továbbra is él, hiszen február végén megnyerték a Spanyol Kupát a Barcelona ellen. Talán a döntőben rezgett kicsit a léc félidőig, de a második 20 percben magasabb fokozatra kapcsolt a Real Madrid és simán megnyerte az újabb El Clásicót. Ebben a szezonban mindössze a januári Euroliga mérkőzésen kaptak ki a Barcelonától, azon kívül mindig legyőzték őket, ez pedig jó indikátor, hogy milyen formában vannak. 

Az Euroliga szünetet megelőzően ugyanis kicsit már rezgett a léc, sok volt a sérült játékos, pedig a királyiaknál azt lehetett megszokni, hogy 10 játékos játszik 18-25 percet rotációban, folyamatosan cserélgetik egymást, ezzel fenntartva az intenzitást az adott találkozón. Ezért nehéz legyőzni a Real Madridot, mert szinte nincsen gyenge láncszeme a csapatnak, játékosok hosszú évek óta együtt játszanak, ismerik egymást, pontosan tudják, mire képesek. 

Panathinaikos: Rosszkor jött a szünet

Nyáron Ergin Ataman lett a görög sztárcsapat edzője, ami elsőre nem tűnt jó ötletnek, hiszen a heves török tréner sok galibát okozott a klubjának. Volt olyan, hogy kiállították egy Euroliga mérkőzésről, ami végül a csapat győzelmébe is került. A végjátékokban már inkább Kostas Sloukas magyarázta a taktikát a többieknek, de valószínűleg a legnagyobb áttörést azt hozta, hogy a télen a vezetőség megunta Ataman agymenéseit, hozta segítőnek a görög ikont, Vassilis Spanoulist. 

A két rutinos róka, Sloukas és Spanoulis pedig hatékonyan dolgozott össze, Ataman is kissé visszavett a vérmérsékletből, így a Panathinaikos elkezdett nyerni. December közepétől egészen január végéig a legjobb formában lévő egyesület volt az Euroligában a Panathinaikos (9-1-es mérleg), majd kicsit kopott ugyan a forma, de a görög klub még mindig ott van a top4-ben. Ez minek köszönhető? A védekezésnek, kevés pontot kapnak, de ez elsősorban a hazai mérkőzéseikre stimmel (hazai pályán:  72 pont, míg idegen: 80 pont). 

Real Madrid - Panathinaikos tipp

Nem véletlen, hogy a Real Madrid a favorit, alig pár napja bukott a Görög Kupa fináléjában a Panathinaikos, idegenben nem igazán acélosak, ott nem működik annyira a védekezés. Kockáztatunk, de bevállaljuk az elsőre kissé nagynak tűnő -7,5 pontos hazai hendikep tippet, mert az igazán komoly derbiken (Barcelona, Fenerbahce stb.), azért általában 8-15 ponttal rendre legyőzték a görögöket, míg a Real Madrid hazai környezetben minimum 10 pontokkal nyeri a meccseket. 

  • Real Madrid Baloncesto - Panathinaikosz tipp

    Real Madrid -7,5 ponttal
    betfair
    1.85

Próbáld ki ingyenesen a Beat the Drop játékot!

Válaszolj a kérdésekre és oszd be okosan a velük járó kezdőtőkét.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés