Az ANK-döntőben Egyiptom és Szenegál vívott a végső győzelemért, végül Szenegál érvényesítette a papírformát. Néhány héttel később, sors (és a sorsolás) újra összehozta a két nemzetet, megint komoly a tét: világbajnokságra való kijutás. 

Védekezni kell

Ha van egy kiváló támadód, aki egy sztárcsapat fontos láncszeme, akkor rá kell építened a válogatottat is. Emlékezhetünk rá, hogy így tett korábban Portugália is (Cristiano Ronaldo miatt), de Egyiptom is ezt az utat választotta. Mohamed Salah a támadójáték agya, aki a gólokat szerzi vagy a gólpasszokat osztogatja, míg a többiek a defenzív játékért felelősek, fegyelmezettek, lehetőleg kapott gól nélkül akarják lehozni a meccseket. 

Szenegál ebből a szempontból előrébb jár, minden csapatrészben van egy elit játékosuk, kapuban tavalyi BL-szezon legjobbja, Édouard Mendy áll. Valószínűleg ő a kontinens legjobb kapusa, ahogyan a védelem oszlopáról, Kalidou Koulibalyról is elmondható, hogy ő a legjobb hátvéd Afrikában. Középpályán Idrissa Gueye a robotoló játékos, aki elnyűhetetlen, míg elől Sadio Mané és Ismaila Sarr futja szét a védelmeket. 

Az ANK-fináléban tizenegyesek döntöttek a két csapat között, itt valószínűleg nem húzzák eddig, gólok kellenek. Szenegál részéről nincsenek komoly hiányzók, gyakorlatilag az ANK-győztes csapat játszhat, míg Egyiptomnál a legfontosabb hiányzó továbbra is az ANK-n sérülést szenvedő Ahmed Hegazi. A védelem oszlopa, nélküle a csapat még inkább a biztonsági játékra törekszik. 

Az irodák tisztában vannak vele, hogy a védekezés fog dominálni a meccsen, ezért a 1,5 gól piacán adják az under opciót 2.10-ért, ami nem túl acélos, de sajnos reális. Egyiptom valószínűleg a visszavágóra tartogatja erejét, illetve 1-2 kontratámadásra, míg Szenegál próbálja már idegenben érvényesíteni fölényét. Ezért mi egy kombinált fogadásra gondoltunk, ahol Szenegál gólt szerez, míg Egyiptom nem szerez egynél többet. 

Borítókép: Mohamed Salah (Fotó: mohsen nabil / Shutterstock.com)

  • Egyiptom - Szenegál Tipp

    Egyiptom 1,5 gól alatt + Szenegál gólt szerez
    2.04 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org