Serena Williams, Barbora Strycova, Elina Svitolina és Simona Halep közül kik lesznek, akik a szombati döntőbe jutnak?

Strycova 33 évesen jutott először Grand Slam-elődöntőbe

Nem sokan gondolták, hogy a cseh játékos képes még ilyen bravúrra, de Barbora igazán meggyőző szereplésekkel jutott a tornának ebben a szakaszában. Csak említsük a legutóbbi három meccsét, amelyeken az élvonal három tagját, Kiki Bertenset, Elise Mertenset és Johanna Kontát búcsúztatta. Csak a belga Mertensnek sikerült az egész torna ideje alatt játszmát nyernie ellene.
Bár a rajt előtt Serenát a bukmékerek a második esélyesnek tartották a tornagyőzelemre, azért sokan kételkedtek abban, hogy az amerikainak sikerül olyan színvonalon játszania ismét, hogy eljusson az elődöntőig, de újra beigazolódott az, hogy őt sosem lehet leírni.

Persze, lehet arról vitázni, hogy milyen ellenállásba ütközött mostanáig, de ettől függetlenül az érdem az övé. A hétszeres Wimbledon és 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena két játszmát veszített az idei tornán, egyet Kaja Juvan ellen, egyet pedig Alison Riske ellen. Talán akad olyan, aki mondhatja, hogy szerencsés volt, hogy a jelenlegi élvonal egyik tagjával sem kellett még szembenéznie. Ilyen szemszögből ez az elődöntőre is érvényes bármilyen jeles eredményeket is ért el Strycova Londonban. Az semmiképp nem segít a cseh játékos önbizalmán, hogy a három egymás elleni mérkőzésükön még játszmát sem tudott nyerni az amerikai ellen, így az alkalom rangja és az eddig tapasztalt eredménytelensége Serena ellen nagyon nagy súlyként nehezedhetik Strycova vállaira. Az tiszta, hogy Serena erőfölénynek örvend, akinek ütései a gyepszőnyegen még támadóbb jelleget kapnak, de ha Barborának sikerül ellenfelét kordában tartani egy a tőle megszokottnál támadóbb játékkal, akkor nincs startból vesztett ügye főleg, hogy a kétkezes nyesett fonákja és jó röptéi nagy segítségére lehetnek ezen az összecsapáson.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

július 11., csütörtök

Svitolina is először van Grand Slam-torna elődöntőjében

A versenytábla másik ágáról Elina Svitolina (WTA 8.), vagy Simona Halep (WTA 7.) fog érkezni a döntőbe. Kettőjük összecsapása kiegyensúlyozottabbnak látszik. Strycovához hasonlóan, az ukrán játékos is először van ilyen rangú torna elődöntőjében. A sorshúzás és a versenytábla alakulása, meg a második fordulóban az egy szettel vezető Margarita Gasparyan visszalépése is segítették Elinát, hogy eljusson a tornának ebbe a szakaszában.

Tenisz gyűjtő bónusz


Nyerjen akár 70%-kal többet tenisz gyűjtői után.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Ellenfele, Simona Halep a mostanában tőle megszokott hullámzó szereplésekkel jutott idáig, viszont önbizalmán sokat segíthet, hogy többek között Victoria Azarenkát és az új teniszcsillagot, Cori Gauffot is két játszmában ejtette ki. Bár a román játékos pályafutása sokkal eredményesebb volt mostanáig, az egymás elleni mérkőzések mérlege Svitolina felére húz 4-3-as összesítéssel. Az kérdéses, hogy mennyire fog számítani Svitolina szemszögéből az a tény, hogy először ért el ilyen magas szintet Grand Slam-tornán, mert Elina mégiscsak WTA-világbajnok, aki már sok kemény harcot megvívott. Bár a gyors borítás az ukrán szőkeség indítványozóbb ütéseinek kedvez, a román tapasztalata úgy néz ki, hogy nyerőbb a bukmékerek meglátásában. Kemény küzdelem várható, amelynek Simona az esélyese, de amelyen a román indítványozóbb kell legyen, mert ellenfelének szögváltó labdái alacsonyabban pattannak a füvön, kevesebb időt adva a megfelelő válaszra.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

július 11., csütörtök

Fogadj az elődöntőkre itt!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.07.10. (11:47).

Borítókép: Barbora Strycova (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)