World Tour: Irány a pokol!

Bence
1 tipp
2019 ápr 6. 13:37
Szólj hozzá!

Kerékpár Peter Sagan Greg van Avermaet World Tour

Peter Sagan formán kívül, tarol a Quick Step csapata, míg Greg van Avermaet szeretné megnyerni kedvenc versenyét. Kinek adatik meg a lehetőség, hogy megnyerje a Flandriai körversenyt?

Quick Step dominancia

A 2019-es szezon is arról szól az egynaposokat és a sprinteket nézve, mint a 2018-as: dominál a belga sztárcsapat. A Quick-Step sorra nyeri a versenyeket. Hiába távozott télen Niki Terpstra, Fernando Gavíria és Maximilian Schachmann, győzelmek ugyanúgy jönnek, sőt, talán még több is, mint tavaly ilyenkor. Idei 8 World Tour egynaposból 5 az ő versenyzőik sikerével zárult, ebből négy volt pavés verseny. Zdenek Stybar a tavalyi gyengébb szezonja után újból formában, már két győzelmet szerzett, sem sprintben, sem más módon nem tudták megszorongatni. 

A Quick Step egyik legnagyobb ereje, hogy egyszerre több opcióval indulnak, bárki képes szökésből hazaérni, ugyanakkor egymásért is dolgoznak. Ennyire erős csapat nincsen jelenleg a mezőnyben, olyanok ők, mint a Sky a háromheteseken. Stybar mellett most már komoly veszélyforrás az egynaposokon Bob Jungels is, aki anno időfutammenő volt, illetve a háromhetesekre koncentrált, de a tavalyi Liege-Bastogne-Liege győzelme meghozta a kedvét a tavaszi klasszikusokra is. Idén pedig megszerezte első pavés győzelmét. 

Jungels előnye, hogy időfutamos képességeit kamatoztatva óriási tempóra képes, amivel kibír 30-40 km-es szökéseket is, testalkata pedig alkalmas rá, hogy a macskaköves részek se viseljék meg. További opció még Philippe Gilbert, aki két éve nyerte meg ezt a versenyt egy 50 km-es egyéni szökés után. Történelmi siker volt, de a belgák egykori világbajnoka messze van még a csúcsformától. Érdemes még kiemelni Yves Lampaertet, aki óriási tempóra képes, de talán neki fekszik a legkevésbé ez az egynapos. 

Formán kívül

Már a szezon elején is érezhető volt, hogy Peter Sagan egyelőre még nincsen csúcsformában. Rosszul helyezkedett a hajrákban, eltaktikázta a versenyeket, érződött, hogy ez a felkészülési időszak nem úgy sikerült a számára, ahogyan eltervezte. A győzelmére 8.00-as szorzót adnak, azért így lehetne benne érték, de valami nem klappol a háromszoros világbajnoknál. A segítői pedig nagyon erősek, azért egy Oss - Burghardt - Bodnar - Pöstlberger négyes képes őt elvinni az utolsó 20-30 km-ig. Mindezek ellenére nem biztos, hogy megéri ráfogadni még H2H-ben sem. Az ellenfelének azt a Mathieu van der Poel-t szánták, aki a héten megnyerte élete első World Tour versenyét, előtte pedig szintén egynapost tudott nyerni, igaz kontinentális szinten.

Övé lehet a jövő, kiválóan érzi, mikor kell támadást kezdeményezni, ez már a tavalyi Eb-n is látszott. Egyelőre csak kontinentális csapatban szerepel, de ha így folytatja, akkor nem várják meg, hogy lejárjon a szerződése, kivásárolják majd, ami nem túl gyakori a kerékpársportban. Sprintekben is ott van az élmezőnyben - már ami az egynapos menőket illeti -, kora ellenére (24 éves) nagyon éretten versenyzik, megvan rá az esély, hogy ezen a Momentumon első ötben zár. Emiatt lehet érték az 1.90-es szorzójában a szlovák zsenivel szemben.

5.000 Forint Ingyenes Fogadás


Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Kedvenc versenye

Greg van Avermaet olimpiai bajnok, viselte a sárga trikót a Tour de France-on, szakaszokat nyert, két éve pedig első volt a Paris - Roubaix-n. Eddig viszont nem tudta megnyerni kedvenc versenyét. A Ronde van Vlaanderen, azaz a Flandriai kör a szíve csücske, többször volt már második, de nem aggódik, ha idén sem jön neki össze a siker:

Ez az én hazai versenyem, és ez passzol hozzám a legjobban. Tele van rövid emelkedőkkel, melyeket az esetek többségében jobban bírok, mint a többi klasszikus-menő. A Flandria nem könnyű, hisz robbanékonynak kell lenni ezeken az emelkedőkön, a kockaköveken pedig gyorsnak, amivel azt hiszem, szintén nincs gond nálam. A verseny hosszú, ami szintén fekszik nekem. Tehát elvileg minden stimmel, győznöm azonban eddig még nem sikerült.

Elmondása alapján a formája rendben van, egyelőre még a győzelmek nem jöttek idén, de készen áll a vasárnapi versenyre. Győzelmére 8.00-as szorzót adnak, ahogyan Saganéra, én azt mondom, jelenlegi formáját elnézve, ebben sincsen akkora érték. Az már egy fokkal érdekesebb lehet viszont, hogy Wout van Aert a "párja" a fogadási lapon. A Team Jumbo-Visma vezére csak 24 éves, de sorra szállítja a jobbnál jobb eredményeket, viszont van egy olyan problémája, amit viszont le kell küzdenie: sokszor támad. 

Hiába korosztályának egyik legjobbja ebben a szakágban, indokolatlanul sok akciót vállal be, nem tudja jól beosztani az erejét, ezért is kerülték még el a nagy sikerek. Az látszik, hogy rendkívüli érzéke van ahhoz, hogy mikor kell megindulni, viszont sokszor a hajrák előtt elhasználja az erejét, pedig sprintben sem lenne ügyetlen. Egy ilyen Monumentum maximális koncentrációt igényel, ebben Greg van Avermaet rutinosabb nála, 1.72-ért lehet rá fogadni a fiatal belga ellen. 

Valverde is a mezőnyben

A regnáló világbajnok a katalán körverseny után már a belga egynaposok felé vette az irányt. Alejandro Valverde nyilatkozta, hogy egyszer mindenféleképpen szeretne indulni a Flandrián, fogalma sincsen, hogyan szerepelhet, de megpróbálja. Én azt mondom, hogy azzal a nyugalommal és taktikus versenyzéssel, amivel rendelkezik, akár még elcsíphet egy top20-as helyezést is, de jó idő esetén (nincsen eső) képes lehet nagyobb meglepetésre is. 

Mire fogadjunk? Azt mondom, hogy John Degenkolb újbóli kisebb sérülése után szépen visszatért, volt ő már többször is ezen a versenyen top10-ben, most is látok rá esélyt. Arnaud Démare ellenében érdemes rá fogadni, mert a francia messze van jelenleg a csúcsformájától. Amikor Milano - Sanremót nyert, akkor kiválóan ment az emelkedőkön, de azóta is kétséges, hogyan is mehetett annyira nagy tempóban. Degenkolb pedig már többször bizonyította, hogy nagyon fekszenek neki a tavaszi egynaposok. Itt egy bukás az, ami közbeszólhat. 

Borítókép: Peter Sagan (Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com)

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    John Degenkolb előrébb végez, mint Arnaud Démare
    1.83 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -11.56 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Európai kosárlabda bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2020 máj 12. 18:43
Sajnos ez várható volt @csabax  :-\

Philiep Caryn (egykori Quick Step marketing igazgató) is beszélt róla, hogy bizonytalan a helyzete a lengyeleknek, de ő jóval optimistább volt a többi csapat szempontjából, mint Kittel, Vinokourov vagy Urán, illetve pár gazdasági szakértő. Ők azt mondták, alig éli túl pár csapat ezt a helyzetet. Astanánál Vinok
csabax hozzászólt
2020 máj 12. 17:13
Bezárt a bazár.

CCC to end team sponsorship as riders accept 50 per cent pay cut to survive 2020 season.
https://www.cyclingnews.com/news/ccc-to-end-team-sponsorship-as-riders-accept-50-per-cent-pay-cut-to-survive-2020-season/

Kapcsolódó cikkek