World Tour: Katalónia után Baszkföld

Nagy Bence
2019 ápr 6. 23:55
Szólj hozzá!

Kerékpár kerékpár Geraint Thomas Tony Martin

A tavasz a klasszikus egynaposok mellett a spanyol egyhetes körversenyekről is szól. Katalóniából a háromhetes menők Baszkföldre mennek, ahol újból összemérik az erejüket. Kisebb változások persze vannak a rajtlistában, mert ez a verseny kevésbé kedvez a hegyimenőknek. 

Gyengébb mezőny?

Ha ránézünk a mezőnyre, azért lehet bőven hiányérzetünk, pedig az elmúlt években sem volt túl veretes a névsor. Mindössze 4-5 kiemelt összetett menő van közöttük, kiemelkedik a Tour de France címvédője, Geraint Thomas, de nem lehet elmenni szó nélkül Adam Yates és Enric Mas mellett sem. Ők hárman ott vannak a top favoritok között. Ahogyan a bevezetőben írtuk, nem kedvez annyira ez a verseny a hegyi és a háromhetes menőknek, mégis ők szokták nyerni. Primoz Roglic a címvédő, de ő a Giro d'Italiára koncentrál, szóval kihagyja a baszk kirándulást. 

Geraint Thomas. Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com

Új bajnokot avatnak, mely számára nagyon fontos lesz, hogy már rögtön az első szakaszon jól teljesítsen, mert egy 11,3 km hosszú egyéni időfutamot kell majd teljesíteni. Ilyen rövid távon is össze lehet szedni egy olyan hátrányt, ami a győzelembe is kerülhet. Mi elsősorban a "prológgal" fogunk foglalkozni, mert fogadás szempontjából talán abban lehet a legnagyobb érték. A zumarragai időfutam nem túl hosszú, viszont van benne egy komolyabb emelkedő, mely 16%-os meredekségével sokakat megtréfálhat (igaz, csak 800 méter hosszú, de van 21%-os része is). 

Specialisták előnyben

Az emelkedő behatárolja az esélyesek névsorát is. A fogadóirodák az idényt kiválóan kezdő franciának adják a legtöbb sanszot a sikerre az első etapon. Julian Alaphilippe győzelme 4.50-es szorzóval kecsegtet. Ment ő már jól egyéni időfutamon, de komolyabb mezőnyben még sosem nyert (idei argentin sikere nem mérvadó). Formája alapján még lehetne ebben érték, de mikor vannak itt specialisták, akkor szerintem el kell engedni ezt az oddsot. Ami az időfutammenők mellett szól még, hogy a pálya technikás, szóval érdemes szétnézni azok között, akik rövidebb távon, jól mennek az úgynevezett falakra.

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel


Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Rohan Dennis a regnáló világbajnok, formája egyelőre még gyenge, szóval reális a 7.00-es szorzója. Michal Kwiatkowski viszont a tavaszi egynaposokra készül, neki ez jó erőfelmérő lehet, szintén 4.50-es szorzóval rendelkezik. Idén a Paris-Nice kronóján jól ment, érdemes a sikerén elgondolkodni. Nagyobb szorzók esetében pedig a szám egyik specialistájára fogadhatunk (13.00). Ion Izagirre nyert már idén szakaszt, viszont formája ingadozó, de ő az egyheteseken parádés, ráadásul az ilyen kronók az ő szakterülete, plusz hazájában tekerhet (baszk versenyző). Érdekesség vele kapcsolatban, hogy az első szakasz helyszínétől mindössze 8-10 km-re született és nőtt fel, ismeri tehát a környéket.

Egymás ellen

Itt már jóval behatároltabbak a lehetőségek, de nagyobb az esély a sikeres fogadásra is. Enric Mas nagyot ment a Katalán körverseny utolsó etapján, de neki a hosszabb időfutamok fekszenek. Ellenfelének azt a Tadej Pogacart szánták, aki rögtön harmadik felnőtt versenyén már győzött, mindössze 20 évesen. Időfutamon is kiválóan megy, elgondolkoztató az 1.83-as szorzója. 

Találtunk még egy nagy szorzót, melyet viszont tényleg csak a nagyon bátraknak ajánlunk: Tony Martin előrébb végez, mint Jonathan Castroviejo. Az egykori német időfutam világbajnok az elmúlt években kicsit eltűnt. Megpróbálta átképezni magát klasszikus egynapos menőre, ami nem sikerült. Nyilatkozta is, hogy emiatt átalakult a testalkata is, formája sem volt az igazi. Tavaly nyáron végül csapatot váltott, ez pedig új lendületet adott a pályafutásának. A feltörekvő Jumbo-Vismánál ugyanis "visszaképzik" őt időfutamossá. Első kronóján rögtön harmadik lett Spanyolországban év elején. 

Messze még az út vége, de pozitívum, hogy ő is belátta, nem lesz pavés versenyző. Megváltoztatták a versenynaptárát is, érdemes lehet rá fogadni egy ilyen távon. Castroviejo ugyan kiváló versenyző, de alaphangon segítő, akinek most Thomasért és Kwiatkowskiért kell majd versenyeznie. Ettől függetlenül benne lehet egy jó eredmény a hétfői kronón (akár az is, hogy megnyeri), de ilyen oddson nehéz otthagyni a németet. Plusz információ, hogy idén a Jumbo-Visma versenyzői kiválóan mennek időfutamokon: két győzelem, ebből egyik egyéni, másik csapatként. 

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 1. szakasz: Ion Izagirre dobogón végez
    4.00 Unibet
  • 1. szakasz: Tony Martin előrébb végez, mint Jonathan Castroviejo
    3.25 Bet365Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -5.03 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

  • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
Ma, 0:20
Fuglsang számára ez nem elég meredek verseny, sok volt a sík (főleg a végén), így pedig nehéz. Felmérte szerintem, hogy síkon nem szakítja le a franciát, egyszer megpróbálta, de nagyon könnyen átvette Alaphilippe.

Kerékpárban nem túl gyakori a még szerződéssel rendelkező bringások leigazolása (azt hiszem Dennis kapcsán volt ilyen, de az is talán hetekig téma volt), itt m
elektroD hozzászólt
Tegnap, 23:38
Több naposon érthető, hogy egy esélytelennek vélt párharcot nem erőltet a végletekig. Itt egy egy naposon nem értem Fuglsang-ot vesztenivalója nem volt, amikor Kwiatkowski bekínálta őket utána akár egyből is próbálkozhatott volna. Nem tűnt úgy, hogy az utolsókat rúgná, esetleg besült támadás utána fejre állna és elgurulnának mellette.

Jövőre már lesz szerintem taktika va
Pozzato hozzászólt
Tegnap, 21:48
Egyrészről egyetértek veled, másrészről viszont próbálok egy másik lehetőséget felvázolni: Fuglsang háromszor próbálkozott, Alaphilippe nagyon könnyedén átvette, ebből minimum egy támadás emelkedőn volt. A dán nem olyan bringás, aki képes hosszú támadást nyitni, ráadásul tisztában volt vele, hogy rövidebb távon tempóban erősebb Alaphilippe, mint ahogyan sprintben is. Szerintem Fugl

Kapcsolódó cikkek