World Tour: Mindenki kedvenc versenye

Nagy Bence
2019 márc 8. 17:27
Szólj hozzá!

Kerékpár Vincenzo Nibali World Tour Geraint Thomas

A Strade Bianche csak 12 éve van benne a versenynaptárban, de mára az egyik legnépszerűbb egynapossá nőtte ki magát, nemcsak a szurkolók, hanem a versenyzők körében is. 

Gyönyörű tájak

Ahogyan már a bevezetőben is írtuk, sokak kedvence a Strade Bianche, melyet március első vagy második szombatján rendeznek meg. A népszerűség egyik oka a gyönyörű toszkán táj, mely lélegzetelállító. Fehér murvás utak, rengeteg kaptató és technikás lejtmenet, hullámzó verseny és egy kiváló befutó Sienában. Mindössze 184 kilométer a viadal, de rendkívül intenzív, folyamatosak a támadások és az izgalmak. 

A videóból is látszik, hogyha zord időjárási körülmények vannak, akkor hatványozottan nehezednek a körülmények, saras földút tovább lassítja a versenyzőket, ezt láthattuk tavaly. Mi adja még a verseny varázsát? Az, hogy itt szó szerint bárki nyerhet. Tavaly például egy pavés versenyző mellett egy klasszis egynapos menő és egy háromhetes összetettekre specializálódott kerékpáros állt a dobogón, de a top10-ben volt még négy segítő és egy félig sprinter is.

Ha csak erre hagyatkoznánk, akkor bizony eléggé nehéz lenne megtippelni a végkimenetelt. Az irodáknál is történt egy furcsaság. Ritka, hogy egynaposon ugyanabból a csapatból szereplők legyenek a legfőbb favoritok, de látva az elmúlt másfél év Quick-Step dominanciáját, ez már közel sem éri meglepetésként a fogadót. Zdenek Stybar kevesebb, mint egy hete klasszikus pavés versenyt nyert, míg csapattársa, Julian Alaphilippe is jól kezdte az idényt. Ők az esélyesek, de Greg van Avermaet is beleszólhat!

Ne a győztest tippeld!

Koncentráljunk inkább a párosításokra, ahol azért találhatunk értéket. Tadej Pogacar kiválóan kezdte első profi szezonját, megnyerte a Portugál körversenyt, nagyon érett, annak ellenére, hogy csak 20 éves. Hiába harmadik opció az UAE-n belül (Gaviria és Rui Costa is előtte van), de van benne ráció, hogy előrébb végez, mint a Sunweb segítője, Sam Oomen (1.61). A 23 éves hollandtól ebben az évben várják a berobbanást, szóval azért csak óvatosan a téttel.  

Egy csapaton belüli "vitára" hívnánk fel a figyelmet, ugyanis Daniel Oss hiába rutinos róka, már közel sem olyan acélos, mint 4-5 éve. Jó segítője lesz Sagannak, de ezen a versenyen hiába kapott szabad kezet, Maximilian Schachmanntól jóval több várható. A németek bringása igazi mindenes, képes szökésekből hazaérni, akár összetettre is jó, pavén is tud menni, időfutamon kiváló. Ekkora szorzón nehéz lesz kihagyni (2.00).

Gianni Moscon a mezőny egyik, ha nem legizgalmasabb versenyzője. Óriási jövő áll előtte, hiszen mindenfajta közegben jó lehetne, csak fejben vannak nála problémák. Rossz formaidőzítések, magatartásbeli problémák (rengeteg kilengés, amit a Sky is nehezen tolerál). Ellene rakták az irodák az idényt parádésan kezdő, Alexey Lutsenkót.

A kazah bringás szökéseiről híres, képes rövidebb periódusok erejéig nagy tempóra, bírja a kisebb emelkedőket és a zord időjárási körülményeket. 1.72-ért nem a világ legjobb szorzója ez, de van benne ráció. Moscon nem kezdte jól az évet, forma még nem az igazi, valószínűleg a Strade Bianche a felkészülést szolgálja számára az április eleji klasszikusokra. Ugyanakkor ellen fogadni kockázatos, mert bármikor odaérhet, de Lutsenko annyira jól kezdte az idényt, hogy nehéz nem rá tenni ebben a párosításban. 

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Maximilian Schachmann előrébb végez, mint Daniel Oss
    2.00 Bet365Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 14.72 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Európai kosárlabda bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2019 máj 20. 09:32
Olvastam pár magyar felületen, hogy ezt nem lehet majd bírni, amit a szlovén ment tavasszal. Nekem is ez az aggályom, de kicsit kutakodtam az emlékeim és a statisztikák között.

Chris Froome (2013): Tour of Oman (1. hely), Tirreno - Adriatico (2. hely), Critérium International (1. hely), Tour de Romandie (1. hely), Critérium du Dauphiné (1. hely) > Tour de F
Pozzato hozzászólt
2019 máj 19. 22:14
Nibali tipp 5sec-en múlt, ez előfordul.
Roglic nagyon erős, de nem mondanám még ki hogy megnyeri. Láttunk már sok mindent utóbbi években, pont a Girón.
Igen, sajnos 5 másodperc volt, pont Mollema most futotta élete időfutamát..

Persze, messze még a vége, bízom én i
firgabácsi hozzászólt
2019 máj 19. 21:19
Nibali tipp 5sec-en múlt, ez előfordul.
Roglic nagyon erős, de nem mondanám még ki hogy megnyeri. Láttunk már sok mindent utóbbi években, pont a Girón.

Kapcsolódó cikkek